Beauty and the Dogs

Film & Debat - wo. 18/4 om 19:00u.
Kaouther Ben Hania - 2017
104 minuten
Drama
Arabisch (Nederlands ondertiteld)
Tunesië
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
Tijdens een studentenfeest ontmoet Mariam, een jonge vrouw uit Tunesië, de mysterieuze Youssef. Als ze samen het feest verlaten, begint er een lange nacht waarin Mariam zal moeten vechten voor haar rechten en waardigheid in een corrupt systeem.

Ondanks de schok van de gebeurtenis is Mariam vastberaden aangifte te doen tegen haar belagers. Maar dat wordt haar allesbehalve makkelijk gemaakt: hulpverleners en ambtenaren reageren laconiek en sturen haar van het kastje naar de muur. Ook wordt ze door de autoriteiten nog verder vernederd en gekleineerd. Terwijl de nacht vordert dringt de vraag zich op of het recht kan zegevieren wanneer het aan de kant van de belagers staat. De Tunesische filmmaker Kaouther Ben Hania toont het verhaal in negen bedrijven, waarbij ze ieder hoofdstuk in één take filmde. Ze baseerde haar film op het controversiële waargebeurde verhaal dat eerder in boekvorm verscheen onder de titel Coupable d'être violée.

Na de film gaat Basti Baroncini in gesprek met Sheily Belhaj. Sheily Belhaj (1989) is islamoloog en journalist. Zij werkt op de buitenlandredactie van de NOS. Haar specialisatie is Noord Afrika/Midden Oosten, maar Tunesië in het bijzonder en gendervraagstukken in de islam. Haar vader komt uit Tunesië. Belhaj heeft journalistiek, arabisch en religiewetenschap gestudeerd.
Te zien ihkv Movies that Matter on Tour, een landelijk film-en-debat-programma. Na de film is er een zaalgesprek met een expertgast. KLIK HIER voor het programma.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van het programma? Stuur dan een mail naar mtmontourarnhem@gmail.com en ontvang de moviesthatmatterontour nieuwsbrief.
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...