Au Revoir Là-Haut

Première v/a do. 12/4
Albert Dupontel - 2017
110 minuten
Drama
Frans (Nederlands ondertiteld)
Frankrijk
Let op met kinderen tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik 
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
Aan het einde van WOI bevinden soldaten Édouard en Albert zich in de loopgraven en daar komen ze allebei niet ongeschonden uit. De briljante tekenaar en bescheiden boekhouder proberen na de oorlog met een malafide plan een fortuin te maken.

November 1918. Een paar dagen voor de wapenstilstand redt Edouard Péricourt Albert Maillard van een wisse dood. De twee mannen hebben niets met elkaar gemeen, tot hun luitenant Pradelle met zijn bevel voor de zinloze aanval hun lot met elkaar verbindt.

Op de ruïnes van het bloedbad van de WOI probeert iedereen te overleven: Pradelle staat op het punt een fortuin te maken over de rug van de gevallenen, terwijl Albert en Edward proberen om een malafide handel op touw te zetten. Au Revoir là-Haut is een zinderende, visueel betoverende vertelling die ontroert tot de laatste minuut, pure filmmagie. De film won maar liefst 5 Césars (de Franse Oscars), voor Beste Regisseur, Beste Adaptatie, Beste Camerawerk, Beste Kostuums en Beste Decors. Naar de gelijknamige roman van Pierre Lemaître.
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...