Aquarius

nu te zien
Kleber Mendonça Filho - 2016
142 minuten
Drama
Portugees (Nederlands ondertiteld)
Brazilië
Toegangsprijs
€ 10,-/€ 10,50,- ) lange film
F-pas korting: € 2,-
De 65-jarige weduwe Clara woont al heel lang in een prachtig appartement aan het strand van Recife. Hier heeft ze veel meegemaakt: ze heeft er met haar inmiddels overleden man gewoond, haar kinderen opgevoed en borstkanker gekregen en overwonnen. Nog elke ochtend gaat ze zwemmen in zee –ze wil er nooit meer weg.

Dan wordt ze benaderd door een vastgoedbedrijf dat haar appartement wil kopen, alle buren hebben hun huis al verkocht. Clara slaat het bod af, maar het bedrijf heeft echt zijn zinnen op het huis gezet en schroomt niet allerlei vuile trucs te gebruiken. Clara laat zich echter niet intimideren.

De Braziliaanse regisseur Kleber Mendonça Filho toont niet alleen misstanden in de Braziliaanse samenleving, maar schildert vooral een prachtig portret van een even kwetsbare als sterke vrouw, die een confrontatie aangaat die zowel mysterieus, beangstigend als zenuwslopend is. Met een weergaloze hoofdrol van de Braziliaanse topactrice Sonia Braga.
★★★★★ NRC Handelsblad (+ NRC Next) "Een film die nawerkt." ★★★★★ VPRO.nl/Cinema.nl "Uitdagende, zinderende film over menselijke- en maatschappelijke verhoudingen." ★★★★ De Volkskrant "Prachtig, intens en subtiel familiedrama." ★★★★ Het Parool "Als een magneet houdt Sonia Braga continu de aandacht vast." ★★★★ De Filmkrant "Aquarius is een even zachtmoedig als kritisch drama." ★★★ AD "Zuinig zijn op een zelfstandige, eigenzinnige vrouw als Clara." ★★★★ Cinemagazine.nl ★★★★ Indebioscoop.com  Film van de week op Cineville.nl
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...