Als Paul über das Meer kam

IFFR gemist: za. 8/4 om 13:45u.
Jakob Preuss - 2017
93 minuten
Documentaire
Duits (Engels ondertiteld)
Dld
Toegangsprijs
€ 9,-/passepartout: € 21,- (F-pas geldig)
Jakob, een filmmaker, volgt de Kameroense vluchteling Paul op zijn riskante tocht naar en door Europa. Terwijl hij verschillende politieke en geestelijke grenzen passeert, raakt de reis hen beiden diep. Een volkomen authentieke, onbevooroordeelde en onvoorspelbare documentaire over ongewone verhoudingen in een gespannen politieke context.

De Kameroense oud-rechtenstudent Paul heeft er een helse tocht door de Sahara opzitten wanneer hij in een provisorisch tentenkamp in Marokko de Duitse filmmaker Jakob ontmoet. Het is het begin van een bijzondere vriendschap, en de start van een indringend relaas over de nog veel zwaardere tocht die Paul te wachten staat: de oversteek naar Europa. Al meer dan drie jaar wacht hij op zijn kans, onder andere door geldgebrek. En ook al kent hij de verhalen over al die vluchtelingen die op zee zijn gestorven, terugkeren is voor hem geen optie meer.

Jakob volgt Paul aanvankelijk op gepaste afstand. Maar hoe dichter zijn onderwerp in de buurt van zijn gedroomde einddoel in Fort Europa komt, hoe moeilijker het voor Jakob wordt om zijn rol als observant vol te houden. Het resultaat is een aangrijpende film over fysieke en denkbeeldige grenzen, hoop en angst, en de huidige staat van Europa. Engels ondertiteld!
Deze voorstelling is onderdeel van IFFR gemist, een filmprogramma met drie films uit het afgelopen IFFR festival, op za. 8 april. KLIK HIER voor het gehele programma.
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...