A United Kingdom

nu te zien
Amma Asante - 2016
105 minuten
Drama
Engels (Nederlands ondertiteld)
GB
Let op met kinderen tot 12 jaar Geweld Grof taalgebruik 
Toegangsprijs
€ 9,50,- of € 10,-
F-pas korting: € 2,-
In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botswana, Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken: zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen.

Ondanks de verschillen zijn ze elkaars gelijken. Hun geplande huwelijk stuit op veel verzet; niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid Afrikaanse regering. Het idee van een biraciaal echtpaar dat het buurland regeert van een republiek waar onlangs de apartheid werd ingevoerd is ondenkbaar. Diplomatieke druk of niet, Seretse en Ruth twijfelen nooit aan hun liefde voor elkaar. De strijd voor een leven samen veranderde hun land voor eeuwig, en inspireerde de wereld. A United Kingdom is gebaseerd op waargebeurde feiten.  
DE PERS OVER A UNITED KINGDOM

DE VOLKSKRANT★★★★
“Het perspectief van A United Kingdom is verfrissend: een Afrikaanse leider moet het als held opnemen tegen witte, koloniale, soms karikaturale schurken. Maar het mooiste is dat Asante daarvan een verleidelijke crowdpleaser maakt en een geëngageerd pleidooi voor het overwinnen van verdeeldheid”

DE TELEGRAAF★★★½

ALGEMEEN DAGBLAD   ★★★ “De acteurs zijn op dreef in dit degelijke, historische liefdesdrama in het beeldschone Botswaanse landschap.”
NRC HANDELSBLAD/ NRC NEXT ★★★
Volle pagina in NRC en NRC Next met interview David Oyelowo, met daarin een recensie verweven.

VERONICA MAGAZINE ★★★★  “Niet alleen een mooie liefdesgeschiedenis, maar ook een interessant kijkje in de politieke en sociale geschiedenis”

FILMKRANT ★★★1/2
“Achter elk groot man staat een sterke vrouw, wil het gezegde, en A United Kingdom toont daar opnieuw een uitstekend voorbeeld van.”

CINEMAGAZINE.NL ★★★★1/2 “Geweldig acteerwerk”

FILMDOMEIN.NL ★★★1/2

FILMTOTAAL     ★★★1/2   
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...