A Hustlers Diary

IFFR gemist: za. 8/4 om 19:15u.
Ivica Zubak - 2017
96 minuten
Drama
Zweeds (Nederlands ondertiteld)
Zweden
Toegangsprijs
€ 9,50/passepartout: € 21,- (F-pas geldig)
Regisseur Ivica Zubak exploreert in zijn tweede speelfilm de botsing van sociale klassen, als kruimeldief Metin per ongeluk het circuit van literaire agenten en uitgevers inrolt. Metins dagboek vol poëtische bespiegelingen brengt hem in een lastig parket. En geeft een fraai inkijkje in zijn gekwelde ziel.

Hij is te slim voor het misdaad milieu, maar te ongepolijst voor de cocktailfeestjes en façade van de middenklasse. Door de contrasten en wederzijdse vooroordelen ontstaan grappige situaties, terwijl de zwaarte van Metins situatie constant aanwezig blijft. Metin ploetert door in het schemergebied tussen twee verschillende werelden en steeds als je als kijker denkt te weten wat er gaat gebeuren slaat de film een verrassende nieuwe weg in. Gaan zijn ambities en innerlijke stem hem een uitweg bieden, of worden ze zijn ondergang? 
Deze voorstelling is onderdeel van IFFR gemist, een filmprogramma met drie films uit het afgelopen IFFR festival, op za. 8 april. KLIK HIER voor het hele programma.
Deze voorstelling reserveren of kopen op ...