Cursus Boek & Film 2017 - 2018

Vanaf oktober 2017 organiseert Focus Filmtheater Arnhem voor het 13e seizoen de CURSUS BOEK & FILM, voor lezende kijkers en kijkende lezers. Deze cursus bestaat uit zeven boekverfilmingen met inleiding en nagesprek. In de inleiding gaat publicist en film- en literatuurkenner Harry Peters in op het boek en de schrijver en op de film en de maker. Vervolgens wordt de film bekeken en nabesproken. De uitwisseling van de opgedane kijkervaringen geeft de mogelijkheid tot interessante gesprekken. Iedere deelnemer ontvangt tevens een door de docent samengestelde reader per film/boek.

DATA

Vanwege de grote en groeiende belangstelling voor de cursus, wordt deze reeks op twee achtereenvolgende dagen aangeboden. Geeft u bij uw aanmelding en betaling duidelijk aan of u zich voor de maandagreeks of voor de dinsdagreeks wilt inschrijven.

Maandag: 2 oktober, 6 november, 18 december 2017 | 15 januari, 5 februari, 5 maart, 2 april 2018.

Dinsdag:   3 oktober, 7 november, 19 december 2017 | 16 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april 2018.

Aanvangstijd: 19:15u.

Locatie: Focus Filmtheater Arnhem, Korenmarkt 42

FILMprogramma

(klik op de filmtitel voor de beschrijving)

ma. 2 en di. 3 okt.: Du Forsvinder - Peter Schønau; Denemarken 2017
Gebaseerd op het boek Ik Heb Je Zien Verdwijnen van Christian Jungersen.

ma. 6 en di. 7 nov.: Vele Hemels Boven de Zevende - Jan Matthys; België 2017 Gebaseerd op het gelijknamige, veelgeprezen debuut van Griet op de Beeck.

ma. 18 en di. 19 dec.: The Glass Castle - Destin Daniel Cretton; USA 2017
Verfilming van Jeannette Walls' bestseller Het Glazen Kasteel, waarin ze haar bijzondere levensverhaal optekende.

ma. 15 en di. 16 jan. 2018: Call Me By Your NameLuca Guadagnino; Italië 2017; 132 min. | Verfilming van het boek Noem Me Bij Jouw Naam van André Aciman.

ma. 5 en di. 6 feb. 2018: Dorst - Saskia Diesing, NL 2017, 95 min. |  Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid. Verfilming van het gelijknamige boek van Esther Gerritsen.

CURSUSGELD

Deelname aan de cursus bedraagt € 90. F-Pashouders of mensen met een vriendenpas van Focus betalen € 82,50.

Deelnamepasjes van nieuwe cursisten worden uitgereikt op de eerste cursusavond. Pasjes van cursisten die ook seizoen 2016-2017 deelnamen, worden na betaling geldig gemaakt voor het nieuwe seizoen; bewaar dus uw oude pas!

AANMELDINGSPROCEDURE

  • Er is nog plaats, dus stuur zsm een mail naar info@focusarnhem.nl (bij “onderwerp” vermelden: ‘Cursus Boek & Film ...’ , aangevuld met de dag van uw voorkeur: maandag of dinsdag).

Vermeld in deze mail de volgende gegevens:

  • Naam, voornaam (of -letters), adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres.
  • Heeft u een F-pas (de kortingspas van Focus) of vriendenpas van Focus, vermeld dan tevens het pasnummer.

  • En maak het cursusgeld over naar IBAN: NL85 RABO 0150 7168 34 t.n.v. stichting FOCUS Filmtheater onder vermelding van “Cursus Boek & Film... “ aangevuld met ‘maandag’ of ‘dinsdag’. Indien de lidnaam in de e-mail niet overeenkomt met de naam op het bankafschrift, vermeld dan a.u.b. bij de overschrijving voor wie de betaling gedaan is.

De datum van bijschrijving geldt als aanmeldingsdatum.

BEVESTIGING PLAATSING

U ontvangt bericht of plaatsing op de door u gewenste dag mogelijk is. Bij te veel óf onvoldoende aanmeldingen ontvangt u het gestorte deelnamebedrag retour.

Zowel aanmelding als informatieverstrekking verloopt bij voorkeur via e-mail.