Cursussen

Focus organiseert regelmatig in samenwerking met andere organisaties lezingen en cursusreeksen. Vaste partners zijn Kunstbedrijf Arnhem en de Volksuniversiteit Arnhem.

CURSUS BOEK & FILM 2017 - 2018

Vanaf oktober 2017 organiseert Focus Filmtheater Arnhem voor het 13e seizoen de CURSUS BOEK & FILM, in samenwerking met Volksuniversiteit Arnhem. Voor lezende kijkers en kijkende lezers.

De cursus bestaat uit zeven boekverfilmingen met inleiding en nagesprek. In de inleiding gaat publicist en film- en literatuurkenner Harry Peters in op het boek en de schrijver en op de film en de maker. Vervolgens wordt de film bekeken en nabesproken. De uitwisseling van de opgedane kijkervaringen geeft de mogelijkheid tot interessante gesprekken. Iedere deelnemer ontvangt tevens een door de docent samengestelde reader per film/boek. Om voor deze serie te kunnen inspelen op het actuele filmaanbod worden de titels pas tegen het eind van de zomer van 2017 vastgelegd.

Meer informatie over Volksuniversiteit Arnhem vindt u hier.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

 

Flinke korting met de F-Pas


F-Pas 3 gedraaidNaar de film gaan wordt nog leuker met de F-pas!
Voor € 15,- per jaar ontvangt u op alle dagen voor reguliere voorstellingen een korting van € 2,- ook in het weekend! Als pashouder mag u bovendien ieder jaar iemand gratis meenemen naar de film.

Meer informatie en aanvragen