7 augustus 2020

Corona regels: Plezierig en veilig bij Focus Filmtheater Arnhem

Update 7 augustus 2020.
We nemen alle nodige maatregelen om een bezoek aan Focus zo plezierig en veilig mogelijk te maken en volgen voortdurend de richtlijnen van het RIVM en de NVBF (Nederlandse Vereniging voor Bioscopen en Filmtheaters) en de FNV Horecabond.

Hieronder vind je de belangrijkste Corona regels en maatregelen (update 7 augustus 2020):

FOCUS FILMTHEATER 1.5 REGELS:

Focus Arnhem 1.5

Bezoek je een film?

Dit zijn ALLE Focus 1.5 regels voor een bezoek aan het Filmtheater Focus:

 1. Als je naar Focus Filmtheater en/of Eten + Drinken komt gaan we ervan uit dat je geen hoest-, verkoudheids- of koortsverschijnselen hebt. Bij twijfel vragen we je thuis te blijven (naar huis te gaan).
 2. Er zijn voldoende hygiënemaatregelen in Focus om bezoekers en medewerkers te beschermen zoals kuchschermen en het veelvuldig schoonmaken van allerlei contactpunten.
 3. Filmtickets kunnen alleen online gekocht worden.
 4. Film- of cadeaubonnen kunnen aan de kassa gekocht of ingewisseld worden.
 5. Koop of wissel je een ticket in aan de kassa, dan vragen we per 10 augustus weer of we je gegevens mogen noteren. Deze regel is 6 augustus 2020 door de Rijksoverheid opgelegd  om bij een eventuele coronauitbraak snel te kunnen achterhalen wie er op dat moment aanwezig was en deze personen te kunnen waarschuwen om zich te laten testen.
 6. Het noteren van de gegevens gebeurd op vrijwillige basis en we gebruiken de gegevens alleen voor het in punt 3 genoemde doel. De gegevens worden na 14 dagen weer vernietigd.
 7. Van mensen die online een ticket gekocht hebben via hun account, bewaren we de gegevens ook om die reden 14 dagen.
 8. F-passen en vriendenpassen kunnen online gekocht worden.
 9. Focus hanteert in alle filmzalen een vaste zaalbezetting waar we de 1.5m afstand tot elkaar kunnen houden.
 10. Voorlopig is er alleen keuze uit 1 (enkele) zitplaats of 2 zitplaatsen naast elkaar.
 11. Voor familiefilms kunnen meerdere mensen -binnen 1 huishouden- naast elkaar zitten (deze plekken zijn niet geplaceerd). De publieksmedewerker zal jullie ter plekke de plaatsen toewijzen.
 12. Er kunnen 2 personen naast elkaar zitten in de zaal binnen één huishouden. Verder geldt de 1,5 meter afstand. Houd bij het zitten de stoelnummers op je ticket aan.
 13. Rolstoelplaatsen kunnen tijdelijk niet online geboekt worden.Mail of bel ons tijdens kantooruren als je een rolstoelplaats wilt boeken.
 14. Loop direct naar je plek in de zaal. Schuif rugwaarts de rij in.
 15. Er geldt eenrichtingsverkeer in het pand. Zo zorgen we ervoor dat bezoekers elkaar zo min mogelijk kruisen op te weinig afstand.
 16. Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de film naar de zaal. Zo kunnen we de bezoekersstromen goed spreiden.
 17. Ga voorafgaand aan je bezoek thuis naar het toilet zodat dit tijdens de film zoveel mogelijk vermeden kan worden.
 18. De tussendeurbar op de begane grond of de foyerbar op de 1e verdieping is open om consumpties te halen voor in de filmzaal.
 19. Haal consumpties aan de bar zoveel mogelijk in je eentje. Zo voorkomen we lange rijen en opstoppingen.
 20. Loop direct na afloop van de film rustig naar buiten en houd daarbij ook weer voldoende afstand. Je bent uiteraard zeer welkom in ons cafe-restaurant of terras. Overdag zijn de tussendeuren tijdelijk gesloten. Loop dan even buitenom om naar het café-restaurant te gaan. Aan het begin van de avonden is de tussendeur wel open.
 21. In onze communicatie en regels volgen we ten alle tijden de voorschriften van de RIVM en de filmbond (NVBF; Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters).
 22. Medewerkers van Focus zien toe op handhaving van de regels en kunnen bezoekers hierop aanspreken.
 23. We zijn er voor elkaar. Samen maken we een bezoek aan Focus prettig.

Bezoek je het café-restaurant of terras?

Dit zijn ALLE Focus 1.5 regels voor een bezoek aan Focus | Eten + Drinken per 10 augustus 2020:

 1. Als je naar Focus Filmtheater en/of Eten + Drinken komt gaan we ervan uit dat je geen hoest-, verkoudheids- of koortsverschijnselen hebt. Bij twijfel vragen we je thuis te blijven (naar huis te gaan).
 2. Het is per 10 augustus 2020 weer noodzakelijk om voor een tafel binnen én buiten te reserveren. Ben je in de buurt, vraag even of er plek is. Wil je zeker zijn van een tafeltje binnen? Reserveer dan via Focus | Eten + Drinken.
 3. Bij aankomst of bij het reserveren vragen we je of we je gegevens mogen noteren. Dit is op 6 augustus 2020 door de Rijksoverheid opgelegd om bij een eventuele coronauitbraak snel te kunnen achterhalen wie er op dat moment aanwezig was en deze personen te kunnen waarschuwen om zich te laten testen.
 4. Het noteren van de gegevens gebeurd op vrijwillige basis en we gebruiken de gegevens alleen voor het in punt 3 genoemde doel. De gegevens worden na 14 dagen weer vernietigd.
 5. Mensen die een huishouden delen mogen binnen de anderhalve meter bij elkaar aan tafel zitten.
 6. Mensen die geen huishouden delen mogen met max. 2 personen binnen anderhalve meter bij elkaar aan een tafel zitten. Voor extra personen buiten een huishouden schuiven we een extra tafeltje aan zodat er op 1,5 meter afstand en toch gezellig samen plaatsgenomen kan worden. Het personeel zal de tafels toewijzen en indelen.
 7. Voor het terras is reserveren ook niet nodig. Daar gelden dezelfde regels als bij bovenstaande punten.
 8. Bezoekers krijgen van onze medewerkers een plek toegewezen.
 9. Er geldt eenrichtingsverkeer in het pand richting het toilet. Zo zorgen we ervoor dat bezoekers elkaar zo min mogelijk kruisen op te weinig afstand.
 10. In onze communicatie en regels volgen we ten alle tijden de voorschriften van de RIVM en de FNV horecabond.
 11. Medewerkers zien toe op handhaving van de regels en kunnen bezoekers hierop aanspreken.
 12. Ga je na of voor een bezoek aan het cafe-restaurant naar de film? Haal dan de consumpties aan de Tussendeurbar of Foyerbar zoveel mogelijk in je eentje. Zo voorkomen we lange rijen en opstoppingen. De andere personen kunnen alvast doorlopen naar de filmzaal.
 13. Overdag zijn de tussendeuren naar het filmtheater voorlopig gesloten. Loop dan even buitenom om naar het filmtheater te gaan. Aan het begin van de avonden is de tussendeur wel open.
 14. Voor of na de film ben je ook van harte welkom voor een hapje of een drankje.
 15. We zijn er voor elkaar. Samen maken we het bezoek prettig en zo soepel als mogelijk.
 16. Vragen? Spreek ons aan, mail of bel ons! 

Zijn de zalen vol, of wil je nog even wachten met een bezoek aan Focus? We blijven de mogelijkheid bieden om onze films thuis te bekijken, via het online platform Picl. Zo houd je je filmliefde warm en steun je ons filmtheater in deze moeilijke tijd!