Over Focus

Focus Filmtheater Arnhem zag in 1973 het levenslicht onder de naam Filmhuis Arnhem. Een verhuizing (van het huidige Willemeen naar de Korenbeurs) en een paar uitbreidingen later (zaal 2 en zaal 3) is Focus uitgegroeid tot een sfeervol, goedlopend filmtheater op het voornaamste Arnhemse uitgaansplein De Korenmarkt.

Dagelijks worden er in drie zalen minimaal zes voorstellingen verzorgd. Van premières tot klassiekers, van filmkunst tot kunstfilm, van documentaires tot kinderfilms, van Hollywood tot Bollywood, van Kazachstan tot Japan.

korenbeurs1911filmhuisfocus voorkant

Missie

FOCUS Filmtheater Arnhem is een stichting zonder winstoogmerk en maakt als culturele instelling onderdeel uit van het gemeentelijke cultuurbeleid. FOCUS stelt zich tot doel de belangstelling voor film- en beeldcultuur bij een zo groot en divers mogelijk publiek te stimuleren door een bloeiend en gevarieerd cultureel filmklimaat te kweken en in stand te houden. Leidend daarbij is de overtuiging dat het medium film naast zijn amusementswaarde, van grote betekenis kan zijn in persoonlijke, culturele en meer algemene maatschappelijke ontwikkelingen.

Ter verwezenlijking van deze doelstelling organiseert FOCUS een veelzijdige programmering van onder meer actuele kwaliteitsfilms, hoogtepunten uit de filmhistorie, themareeksen, documentaires, kinderfilms en educatieve activiteiten. Ten behoeve van speciale projecten wordt intensief samengewerkt met een keur aan locale, regionale en landelijke (film)culturele en/of maatschappelijke instellingen en organisaties.

Wie is wie

Focus Filmtheater Arnhem wordt geëxploiteerd door stichting Focus Filmtheater Arnhem.
De onderstaande afdelingen en functionarissen zijn bereikbaar onder telefoonnummer 026 - 445 99 59. Er volgt een keuzemenu.

Directie

Charlie Cappetti - techniek en financiën
c.cappetti@focusarnhem.nl

Henk Bitter - programmering en organisatie
h.bitter@focusarnhem.nl

Coördinator techniek

Paul Lansink
p.lansink@focusarnhem.nl
of techniek@focusarnhem.nl

Hoofd financiën

Hananja van Marle-Olthuis
h.olthuis@focusarnhem.nl

Coördinator publiciteit

Kim van der Werff
k.vanderwerff@focusarnhem.nl
of publiciteit@focusarnhem.nl

 

Medewerker educatie

Layla Verbeek
l.verbeek@focusarnhem.nl
of educatie@focusarnhem.nl

 

Secretariaat

info@focusarnhem.nl

Contact Focus Junior

Jacqueline Wolters
focusjunior@focusarnhem.nl

 

Bestuur

Het Bestuur van Focus volgt de richtlijnen van de Code Cultural Governance.
Voor hun diensten ontvangen de bestuursleden geen vacatiegelden van de stichting, alleen een vergoeding voor gemaakte onkosten.

In het bestuur hebben de volgende leden zitting.
Mw. P. van Ballegooyen-Leo (voorzitter)
Dhr. M. Grob (penningmeester)
Mw. M. Roelofs (secretaris)
Dhr. H. Pfeiffer
Mw. C. Hermersdorf
Mw. M. Timmermans
Dhr. J. Waegemaekers

 

De ambassadeurs

Focus wordt ondersteund door vier ambassadeurs uit zeer verschillende professionele geledingen. Vanuit een warme betrokkenheid bij zowel de cultuurvorm film als bij het filmtheater als instelling, dragen zij in hun eigen netwerken het werk en de doelstellingen van Focus uit.

Els van Haalen-Koot (De Kempenaer Advocaten)

'Al van jongs af aan hou ik van films. Ik weet niet meer welke film ik ooit voor het eerst op het grote doek zag, maar ik herinner me dat ik in een van de Arnhemse filmtheaters, Palace of het Saskia Theater, midden jaren '70 o.a. The sound of Music, Mary Poppins en Grease heb gezien. Vanaf eind middelbare school bezoek ik vooral graag het filmhuis, vanwege de films én de sfeer.'  

-------------------------------------
Petra Selten-Bos, thuis in onderwijs.

'Een bezoek aan Focus Filmtheater in Arnhem, verruimt je blik en vergroot je wereld!"
-------------------------------------
Frank Jongejan (eigenaar accountantsbureau, bestuurslid OKA)

'Het Focus Filmtheater is niet meer weg te denken uit het centrum van Arnhem. Niet alleen een prima locatie voor prachtige en onderscheidende filmprogramma's, maar ook uitstekend geschikt voor seminars, workshops en bedrijfspresentaties. Bovendien kun je als zakenvriend(in) van Focus gebruik maken van vele mooie aanbiedingen. Als ondernemer laat je deze unieke kansen natuurlijk niet liggen.'
-------------------------------------
Bert Geurkink (Acteur, bekend van onder meer Flikken Maastricht, Baantjer, Sonny Boy, Kruimeltje, van God Los)

'Zoals je wil dat een film je persoonlijk aanspreekt, wil je ook dat de plek waar je hem op je netvlies krijgt dat is... Dus voor mij Focus Filmtheater Arnhem: persoonlijk...'
(En waar anders kan je nog net voor de hoofdfilm oplicht met een cappuccino of een glas wijn bukkend een rij inschuiven...)'

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

 

Flinke korting met de F-Pas


F-Pas 3 gedraaidNaar de film gaan wordt nog leuker met de F-pas!
Voor € 15,- per jaar ontvangt u op alle dagen voor reguliere voorstellingen een korting van € 2,- ook in het weekend! Als pashouder mag u bovendien ieder jaar iemand gratis meenemen naar de film.

Meer informatie en aanvragen