22 november 2018

Nieuwe programma-afdeling

Per 1 januari 2019 starten we met een nieuwe opzet van onze programma-afdeling, bestaande uit het nieuwe Hoofd Programma Thomas Fransman en Programmeur / Educator Kim van der Werff. Samen volgen zij Henk Bitter op, die Focus de afgelopen decennia als programmeur en voormalig directeur flink op de kaart heeft gezet en eind van het jaar afscheid gaat nemen.

Over Thomas en Kim
Thomas Fransman werkte na zijn Master Literatuurwetenschap een tijd in de literaire wereld, maar zijn liefde voor film kreeg de overhand en in 2010 maakte hij de overstap naar de filmbranche. Eerst als programmeur van bioscopen door heel Nederland, daarna als distributeur bij Entertainment One en Lumière, waar hij o.a. verantwoordelijk was voor releases als Boyhood, The Red Turtle en Turist. De laatste twee jaar was hij werkzaam bij filmtheater Het Ketelhuis als Hoofd Programma & Communicatie.
Ook Kim van der Werff heeft een schat aan ervaring opgedaan in de filmbranche; na haar studie Film & Televisiewetenschap was zij onder andere werkzaam voor de Stichting voor Kunst en Cultuur Gelderland, als filmrecensent voor OOR Magazine en als redacteur bij o.a. Dagkrant IFFR en Skrien. Daarnaast is zij al bijna twintig jaar werkzaam bij Focus Filmtheater. Kim maakte afgelopen zomer al de overstap van haar functie als Hoofd Marketing & PR naar de Programma-afdeling, en bekleedt vanaf 1 januari 2019 de functie van Programmeur / Educator.

Samen zijn Thomas en Kim vanaf 1 januari 2019 verantwoordelijk voor het programma-aanbod van het nieuwe Focus Filmtheater, dat afgelopen zomer verhuisde van een klein historisch pand op de Korenmarkt naar het nieuwe filmtheater aan het Audrey Hepburnplein in Arnhem. Met vijf state-of-the-art zalen, één openluchtzaal op het dak en een café-restaurant biedt het nieuwe Focus veel mogelijkheden voor verbreding en verdieping met een veelzijdige programmering van onder meer actuele kwaliteitsfilms, hoogtepunten uit de filmhistorie, themareeksen, documentaires, kinderfilms en educatieve activiteiten.

Thomas: “Ik kijk ernaar uit om voor de inwoners van Arnhem (en omstreken) de beste films te selecteren uit het fantastische aanbod; van mooie publieksfilms tot artistieke parels. En daarin optimaal gebruik te maken van de geweldige faciliteiten die het nieuwe Focus biedt. Daarnaast vind ik het belangrijk dat een filmtheater verdiept. De speciale programma’s liggen bij Focus (al) op een hoog niveau, en ik ga me er, samen met Kim, hard voor maken om dat niveau te behouden. Kortom, het is mijn doel om het publiek een compleet, divers en spraakmakend programma te serveren, en ik kijk er enorm naar uit om in Henks voetsporen te treden.”

Kim: “Ik heb van dichtbij mee mogen maken hoe het nieuwe Focus binnen een jaar gebouwd en in gebruik genomen is op deze zeer prominente plek in de stad, als een schitterend cadeau dat we met groot genoegen hebben uitgepakt. Ook daarom vind ik programma-inhoudelijke samenwerking met allerlei Arnhemse partijen, of dat nou onderwijsinstellingen, andere culturele partijen, publieksgroepen of zelfs individuele bezoekers zijn, een wezenlijk onderdeel van onze activiteiten. Dus we gaan graag ideeën ophalen, luisteren, voorstellen doen en mooie, relevante programma’s maken.“