18 november 2020

Focus is weer open!

Hoera, Focus Filmtheater is weer open!

Focus Filmtheater is weer open! We nemen natuurlijk alle nodige maatregelen om een bezoek aan Focus zo plezierig en veilig mogelijk te maken en volgen de richtlijnen van het RIVM, de NVBF (Nederlandse Vereniging voor Bioscopen en Filmtheaters) en de FNV Horecabond.

Onze horeca, Focus I Eten + Drinken, is helaas voorlopig nog gesloten.

Hieronder vind je de belangrijkste Corona-regels en -maatregelen (update 1 december 2020).

Koop je filmticket tijdig online om teleurstellingen te voorkomen.

Bezoek je een film?

Dit zijn de Focus 1.5 regels voor een bezoek aan Focus Filmtheater:

 1. Als je naar Focus Filmtheater komt gaan we ervan uit dat je geen hoest-, verkoudheids- of koortsverschijnselen hebt. Bij twijfel vragen we je thuis te blijven (naar huis te gaan).
 2. Er zijn voldoende hygiënemaatregelen in Focus om bezoekers en medewerkers te beschermen, zoals kuchschermen en het veelvuldig schoonmaken van allerlei contactpunten.
 3. Per 1 december is het verplicht om een (zelf meegebracht) mondkapje te dragen in Focus op het moment dat je je verplaatst in het pand. Als je plaats hebt genomen in de zaal mag het mondkapje weer af.
 4. Filmtickets kunnen alleen online gekocht worden.
 5. Film- of cadeaubonnen kunnen wel aan de kassa gekocht of ingewisseld worden.
 6. F-passen en vriendenpassen kunnen online gekocht worden.
 7. Koop/wissel je kaarten/cadeaubonnen in aan de kassa? Dan vragen we je je gegevens te noteren. Dit is 6 augustus 2020 door de Rijksoverheid opgelegd om bij een eventuele corona-uitbraak snel te kunnen achterhalen wie er op dat moment aanwezig was en deze personen te kunnen waarschuwen om zich te laten testen.
 8. Het noteren van de gegevens gebeurt op vrijwillige basis en we gebruiken de gegevens alleen voor het in punt 2 genoemde doel. De gegevens worden na 14 dagen weer vernietigd.
 9. Focus hanteert in alle filmzalen een vaste zaalbezetting, waar we de 1.5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Daarnaast geldt er een maximum van 30 personen.
 10. Voorlopig is er alleen keuze uit 1 (enkele) zitplaats of 2 zitplaatsen naast elkaar.
 11. Voor familiefilms kunnen meerdere mensen -binnen gezinsverband- naast elkaar zitten (deze plekken zijn niet geplaceerd). De zaalwacht zal met jullie ter plekke de plaatsen toewijzen.
 12. Er kunnen 2 personen naast elkaar zitten in de zaal binnen één huishouden. Verder geldt de 1,5 meter afstand. Houd bij het zitten de stoelnummers op je ticket aan.
 13. Rolstoelplaatsen kunnen tijdelijk niet online geboekt worden.Mail of bel ons tijdens kantooruren als je een rolstoelplaats wilt boeken.
 14. Loop direct naar je plek in de zaal. Schuif rugwaarts de rij in.
 15. Er geldt eenrichtingsverkeer in het pand. Zo zorgen we ervoor dat bezoekers elkaar zo min mogelijk kruisen op te weinig afstand.
 16. Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de film naar de zaal. Zo kunnen we de bezoekersstromen goed spreiden.
 17. Ga voorafgaand aan je bezoek thuis naar het toilet zodat dit tijdens de film zoveel mogelijk vermeden kan worden.
 18. Loop direct na afloop van de film rustig naar buiten.
 19. In onze communicatie en regels volgen we ten alle tijden de voorschriften van de RIVM en de filmbond (NVBF; Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters).
 20. Medewerkers van Focus zien toe op handhaving van de regels en kunnen bezoekers hierop aanspreken.
 21. We zijn er voor elkaar. Samen maken we een bezoek aan Focus prettig.

Bezoek je het café-restaurant of terras?

Let op: Focus | Eten + Drinken is voorlopig gesloten. Dit geldt ook de Foyerbar. Op 5, 11, 12 december en in de kerstvakantie kun je van 11:00 tot 17:00 uur terecht bij onze Take Away voor koffie, thee, zelfgebakken lekkers en meer.

Als we weer open gaan, zijn dit de Focus 1.5 regels voor een bezoek aan Focus | Eten + Drinken:

 1. Als je naar Focus Filmtheater en/of Eten + Drinken komt gaan we ervan uit dat je geen hoest-, verkoudheids- of koortsverschijnselen hebt. Bij twijfel vragen we je thuis te blijven (naar huis te gaan).
 2. We verzoeken je om een (zelf meegebracht) mondkapje te dragen in Focus op het moment dat je je verplaatst in het pand. Als je plaats hebt genomen in het restaurant mag het mondkapje weer af.
 3. Het is noodzakelijk om voor een tafel binnen én buiten ter plekke of vooraf te reserveren.
 4. Er geldt een maximum van 30 personen.
 5. Mensen die een huishouden delen mogen binnen de anderhalve meter bij elkaar aan tafel zitten.
 6. Mensen die geen huishouden delen mogen met max. 2 personen binnen anderhalve meter bij elkaar aan een tafel zitten. Voor extra personen buiten een huishouden schuiven we een extra tafeltje aan zodat er op 1,5 meter afstand plaatsgenomen kan worden. Het personeel zal de tafels toewijzen en indelen.
 7. Bezoekers krijgen van onze medewerkers een plek toegewezen.
 8. Er geldt eenrichtingsverkeer in het pand richting het toilet. Zo zorgen we ervoor dat bezoekers elkaar zo min mogelijk kruisen op te weinig afstand.
 9. In onze communicatie en regels volgen we ten alle tijden de voorschriften van de RIVM en de FNV horecabond.
 10. Medewerkers zien toe op handhaving van de regels en kunnen bezoekers hierop aanspreken.
 11. Haal consumpties aan de bar in je eentje. Zo voorkomen we lange rijen.
 12. Bezoek je ook een film? Loop dan buitenom naar het filmtheater, de tussendeur is tijdelijk gesloten.
 13. We zijn er voor elkaar. Samen maken we het bezoek prettig en zo soepel als mogelijk.
 14. Vragen? Spreek ons aan, mail of bel ons! 

Een evenement organiseren in Focus?

Ook dit kan uiteraard geheel binnen de geldende Corona-richtlijnen. Bekijk de film hieronder voor alle mogelijkheden en klik hier voor meer informatie.

Zijn de zalen vol, of wil je nog even wachten met een bezoek aan Focus? We blijven de mogelijkheid bieden om onze films thuis te bekijken, via het online platform Picl. Zo houd je je filmliefde warm en steun je ons filmtheater in deze moeilijke tijd!

Picl bij Focus Arnhem