Arnhemse uitnacht: vrijdag 26 januari 2018

Vrijdag 26 januari 2018 organiseert Stichting Culturele Evenementen Arnhem (CEA) de 1e Arnhemse Uitnacht; een spectaculaire kick-off van een nieuw cultureel jaar. Luxor Live, Rozet, Theater aan de Rijn, Huis Oostpool en Focus Filmtheater openen gedurende de hele avond èn nacht hun deuren voor een ontmoeting met publiek. Middels een gratis programma, dat samengesteld is door ruim vijftig culturele instellingen, laat Arnhem zien wat de stad op cultureel gebied te bieden heeft.

De Arnhemse Uitnacht (bekijk hier het hele programma!) start vrijdag 26 januari om 17.00 uur met een feestelijke publieksopening bij het Feestaardvarken. Aansluitend waaiert het publiek via verschillende kunstzinnige routes uit naar de deelnemende cultuurhuizen. Het Uitnacht-programma duurt de hele avond èn nacht en wordt om 10.00 uur de volgende ochtend afgesloten bij Theater aan de Rijn.

website

programma Focus

Focus vertoont om 19:30u. de schitterende animatiefilm ‘The Red Turtle’, met livemuziek van duo Silent Live (trompet, gitaar en effecten). Zonder dialoog wordt het ontroerende verhaal verteld van een schipbreukeling die op een onbewoond eiland een bestaan opbouwt. Ook wordt, in samenwerking met Gelders Doek, v/a 21:15u. een doorlopend programma met korte films van Arnhems filmtalent vertoond.

Reserveer hier je gratis toegangsbewijs voor de bijzondere voorstelling van THE RED TURTLE!