Kom het nieuwe Focus op dinsdag 24 april GRATIS uitproberen!

Dinsdag 24 april drie GRATIS proefvoorstellingen!

Dinsdag gaat ons personeel proefdraaien: en daar hebben we natuurlijk echte bezoekers voor nodig. Dus kom gratis naar een van de drie filmvoorstellingen en laat ons weten wat je er van vindt!

The Rider

nu te zien
De jonge, veelbelovende rodeorijder Brady probeert zijn plek te vinden na een zwaar ongeluk. Maar in de rodeocultuur is het leven niet eenvoudig als je het paard niet meer op durft, al wil hij dat voor zichzelf en zijn familie en vrienden niet toegeven.

Djam

nu te zien
Sprankelende,muzikale roadmovie waarin Djam, een vrijgevochten Griekse, naar Istanbul wordt gestuurd door haar stiefvader. Daar ontmoet ze de Franse Avril, die zonder geld en papieren is gestrand. Een reis vol afdwalingen, toevallige ontmoetingen en muzikale intermezzo’s volgt...

Foxtrot

nu te zien
Michael en Daphna krijgen te horen dat hun zoon Jonathan is overleden tijdens zijn dienstplicht in Israel. In drie stilistisch uiteenlopende delen vertelt regisseur Maoz het verhaal vanuit het perspectief van vader, zoon en moeder. Alle drie dansen ze de foxtrot met het noodlot.

Au revoir là-haut

nu te zien
Aan het einde van WOI bevinden Édouard en Albert zich in de loopgraven. Na de oorlog lijken de briljante tekenaar en de bescheiden boekhouder tot elkaar veroordeeld. Op een visueel prikkelende manier toont regisseur Dupontel het naoorlogse leven waarin de mannen zichzelf opnieuw moeten uitvinden.

Lady Bird

nu te zien
Regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha), die tevens het scenario schreef. Christine 'Lady Bird' McPherson (Saoirse Ronan) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie Metcalf), maar lijkt meer op haar dan ze denkt.

Une Saison en France

nu te zien
De Afrikaanse leraar Abbas vlucht vanwege het oorlogsgeweld in zijn land met zijn kinderen naar Frankrijk. Hij wordt verliefd op Carole, een Franse vrouw. Wanneer zijn asielaanvraag wordt afgewezen, komen ze voor een moeilijke keuze te staan.

Aus dem nichts

nu te zien
De nieuwe film van Fatih Akin (Gegen die Wand, Auf der Anderen Seite) over familie, recht en wraak is geïnspireerd op een serie rechts-extremistische moorden in Duitsland. Met in de hoofdrol Diane Kruger (Inglourious Bastards). Winnaar Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film!

The Shape of Water

winnaar 4 OSCARS, waaronder die voor Beste Film en Beste Regisseur!
Fantasydrama van meesterlijke Guillermo del Toro. De doofstomme Elisa (Sally Hawkins) werkt in een zwaarbeveiligd overheidslaboratorium. Haar leven verandert voor altijd als ze een geheim experiment ontdekt.

Three Billboards outside Ebbing, Missouri

Frances McDormand won een Oscar voor haar fenomenale hoofdrol!
Vlijmscherpe moderne western waarin Mildred Hayes, wier dochter is vermoord, lijnrecht tegenover de plaatselijke sheriff William Willoughby (Oscargenomineerde Woody Harrelson) komt te staan.

Guernsey Literary Society

Première v/a do. 26/4
De jonge, charismatische schrijfster Juliet krijgt krijgt, in de nasleep van WOII, onverwacht een band met de bewoners van Guernsey Island. Met Lily James en Michiel Huisman.

Der Hauptmann

te zien v/a 26/4
In de nadagen van WOII vindt een gedeserteerde Duitse soldaat het uniform van een officier. Hij trekt het aan en al gauw verkrijgt hij de bijbehorende macht en status, die hij benut om zijn wreedste fantasieën te realiseren.

Isle of Dogs

Première v/a do. 10/5 - 3 voorpremièrevoorstellingen op za. 28/4 in ons nieuwe pand aan het Audrey Hepburnplein!
Geslaagde animatiefilm van Wes Anderson, die zich afspeelt in futuristisch Japan waar een corrupte burgemeester alle honden naar een vuilniseiland verbant. Met hulp van de 12-jarige Atari proberen ze te ontsnappen.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Maandag 23 april

word vriend van focus

Meld je nu aan!