Tony Webster (Jim Broadbent) leidt een teruggetrokken en rustig bestaan. Op een dag komt er een weggestopt jeugdgeheim aan het licht dat ervoor zorgt dat hij de gebrekkige herinneringen uit zijn jeugd onder ogen moet komen. te zien v/a vr. 26/5.

The Sense of an Ending

Première v/a vr. 26/5
Tony Webster (Jim Broadbent) leidt een teruggetrokken en rustig bestaan. Op een dag komt er een weggestopt jeugdgeheim aan het licht dat ervoor zorgt dat hij de gebrekkige herinneringen uit zijn jeugd onder ogen moet komen.

King of the Belgians

Première v/a vr. 26/5
Komedie waarin Nicholas III, Koning der Belgen, met zijn entourage vast komt te zitten in Istanbul, wat leidt tot een hilarische tocht door de Balkan. Vol ongewenste situaties, onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma's en onverhoopte momenten van vreugde.

THE SPACE IN BETWEEN: MARINA ABRAMOVIĆ AND BRAZIL

wo. 31/5 om 19:15, Engels gesproken, niet ondertiteld
Roadmovie-achtige documentaire over de Servische kunstenaar Marina Abramović (1946), vooral bekend van haar controversiële performances. Regisseur Marco Del Fiol volgt haar op een spirituele reis door Brazilië.te zien ihkv Cracking the Frame; een reeks met kunstdocumentaires.

The Teacher

nu te zien
Een nieuwe lerares voert een waar schrikbewind op een middelbare school in Bratislava in de nadagen van het communisme. Maria Drazdechova is hooggeplaatst in de lokale afdeling van de partij, en misbruikt haar positie om dingen gedaan te krijgen van zowel haar leerlingen als hun ouders.

Ascent

nu te zien
Na History’s Future verkent Fiona Tan opnieuw de mogelijkheden van het medium film. De basis is een compilatie van duizenden foto's van de beroemde Japanse vulkaan Mount Fuji, ondersteund door een expressieve soundtrack met de stemmen van fictieve hoofdpersonen. Ontroerend en filosofisch.

Sami Blood

nu te zien
Scherp geobserveerd drama over het veertienjarige Sami-meisje Elle-Marja, dat in het Zweden van de jaren '30 vastberaden is haar dromen na te jagen, maar daarbij veel weerstand ondervindt.

I am not your negro

nu te zien
James Baldwin (1924-1987), schrijver, dichter, activist, begon ooit aan een boek dat nooit gepubliceerd zou worden waarin zijn vriendschap en verwantschap met drie zwarte civil rights leaders Malcolm X, Martin Luther King en Medgar Evers centraal staat. Zowel Baldwin als regisseur Peck vragen zich af wat het betekent het om zwart te zijn in een witte wereld.

In The Crosswind

nu te zien
Aangrijpend drama over de deportatie van 40.000 inwoners uit Estland, Letland en Litouwen in 1941, op bevel van Josef Stalin. Een van hen is Erna, die met haar dochter naar Siberië wordt gestuurd. Ma. 8/5 om 19:00 met inleiding van Kevin Toma, filmjournalist van de Volkskrant.

20th century women

nu te zien
Hartverwarmende coming-of-age-film. Het is 1979 en de 15-jarige Jamie groeit op bij zijn alleenstaande moeder. Twee huurders, Abbie en Julie, hebben een grote invloed op zijn leven. Met o.a. Annette Benning, Elle Fanning en Greta Gerwig.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Donderdag 25 mei

word vriend van focus

Meld je nu aan!