Wanneer de broers Tanner (Ben Foster) en Toby (Chris Pine) hun ranch dreigen te verliezen beginnen ze aan een wanhopige reeks overvallen op kleine lokale banken. Alles loopt gesmeerd, tot de bijna gepensioneerde Texas ranger Marcus (Jeff Bridges) zich in de zaak vastbijt. te zien v/a do. 20/10.

La Fille Inconnue

Première v/a do. 20/10
Jenny, een jonge, sociaal betrokken huisarts in Seraing, probeert de identiteit van een overleden meisje te achterhalen, maar haar zoektocht blijkt niet zonder risico’s...

Hell or High Water

Première v/a do. 20/10
Wanneer de broers Tanner (Ben Foster) en Toby (Chris Pine) hun ranch dreigen te verliezen beginnen ze aan een wanhopige reeks bankovervallen. Een bijna gepensioneerde Texas Ranger (Jeff Bridges) komt ze op het spoor.

As I open my Eyes

nu te zien
Frisse debuutfilm, die zich afspeelt in de zomer van 2010, aan de vooravond van de Tunesische Jasmijnrevolutie. Farah is een achttienjarige, opstandige tiener. Haar moeder wil graag dat ze medicijnen gaat studeren, maar de onverschrokken Farah zingt liever in een undergroundband.

Ma vie de Courgette

nu te zien
Sfeervol en ontroerend, maar ook realistisch is deze unieke, veelgeprezen animatiefilm voor alle leeftijden over het 9-jarige weesjongetje Courgette.

De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw

nu te zien
Filmmaker Cherry Duyns volgt dirigent Reinbert de Leeuw vanaf de eerste repetitiedagen met orkest, koor en solisten tot de aangrijpende uitvoering van de Matthäus Passion in de Amsterdamse Nieuwe Kerk.

Fukushima mon Amour

nu te zien
De jonge Duitse Marie sluit in het door een atoomramp geruïneerde gebied rond Fukushima vriendschap met de bejaarde geisha Satomi in deze ontroerende film van Doris Dörrie, over trauma en verlies.

Fuocoammare

Nu te zien
Regisseur Gianfranco Rosi verbleef ruim een jaar lang op Lampedusa en filmde de opvang van vluchtelingen en het dagelijks leven van de eilandbewoners, met als resultaat een spraakmakende documentaire, winnaar van de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn.

Florence Foster Jenkins

nu te zien
Het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialite die er alles aan deed om haar droom, een beroemde zangeres worden, uit te laten komen. Met fenomenale hoofdrol van Meryl Streep.

De Held

Nu te zien
Langverwachte verfilming van de bekroonde roman van Jessica Durlacher met Monic Hendrickx als Sara Silverstein, die een gevaarlijk familiegeheim ontdekt dat te maken heeft met haar vaders oorlogsverleden... Gekozen als openingsfilm van het Nederlands Film Festival.

Bacalaureat

nu te zien
Sterk drama van Gouden Palm winnaar Cristian Mungiu (4 maanden, 3 weken & 2 dagen) over een gezagsgetrouwe dokter die zich gedwongen voelt om de wet te omzeilen wanneer zijn dochter in de problemen komt...

L' Avenir

nu te zien
Filosofiedocente Nathalie (Isabelle Huppert), is bekend met de grote levensvragen. Maar wanneer haar man haar na 25 jaar huwelijk verlaat, haar moeder dement wordt en haar werk opdroogt, merkt ze dat sommige filosofische theorieen moeilijk om te zetten zijn naar de praktijk...

Captain Fantastic

nu te zien
Drama over een vader (Viggo Mortensen), die zijn zes kinderen opvoedt in de bossen van de Pacific Northwest, tot ze plots worden gedwongen hun paradijsje te verlaten.

Movies That Matter on Tour

FILM & DEBAT: wo. 19/10, 23/11, 21/12 en 18/1 om 19:00.
Landelijk film-en-debat-programma, i.s.m. met Amnesty. Eens per maand wordt een film vertoond waarin een mensenrechtenkwestie aan de orde komt. Na de film is er een zaalgesprek met een expertgast (of meerdere gasten).

Three Generations

Première v/a do. 27/10
Wanneer Ray (Elle Fanning), die al van jongs af aan weet dat ze in het verkeerde lichaam geboren is, besluit om een jongen te worden, moeten haar moeder (Naomi Watts) en oma (Susan Sarandon) om leren gaan met deze ingrijpende verandering.

The Wailing

Première v/a do. 27/10
De nieuwe film van Hong-Jin Na (the Chaser) is overal razendenthousiast ontvangen. The Wailing is behalve virtuoos en griezelig (het is een horrorfilm) ook heel grappig. Vooral door de onnozele politieagent Jong-goo die de uitbraak van een mysterieuze ziekte in zijn dorp moet onderzoeken.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Maandag 24 oktober
Familiefilm
Avonturenfilm, Familiefilm
Familiefilm
Avonturenfilm, Familiefilm

word vriend van focus

Meld je nu aan!