Geweldig geacteerde tragikomedie van Sally Potter (the Tango Lesson) over een groep vrienden die samenkomen om de promotie van Janet te vieren. Het feestje blijft niet lang gezellig... Met onder meer Kristin Scott Thomas, Cillian Murphy en Timothy Spall.v/a do. 14/12.

The Party

Première v/a do. 14/12
Tragikomedie van Sally Potter. Wanneer politica Janet (Kristin Scott Thomas) promotie maakt geeft ze een feestje, wat al snel in een opeenstapeling van onthullingen en confrontaties verandert...

On Body and Soul

Première v/a do. 14/12
Hartverwarmend meesterwerk over een introverte directeur van een slachthuis en een autistische vleesinspectrice die elke nacht dezelfde droom blijken te hebben. Winnaar van de Gouden Beer in Berlijn!

EXHIBITION ON SCREEN: Canaletto and the Art of Venice

zo. 17/12 om 11:15u.
Een indrukwekkende reis naar het leven en de kunst van de beroemde schilder Giovanni Antonio Canal, beter bekend als Canaletto. Geen kunstenaar ving de essentie en de allure van Venetië beter.

Final Portrait

nu te zien
Biopic waarin de totstandkoming van het laatste meesterwerk van beeldhouwer Alberto Giacometti (mooie rol van Geoffrey Rush) centraal staat.

Thelma

nu te zien
Gedurfde en fascinerende film van meestercineast Joachim Trier. Als studente Thelma's conservatieve familie haar flirt met een medestudente afkeurt, wellen er ongekende en bovennatuurlijke krachten in haar op.

Visages Villages

nu te zien
Verrassende en originele documentaire, waarin filmmaker Agnès Varda en fotograaf JR samen door Frankrijk reizen en sterk vergrote portretfoto's maken, die huizenhoog tentoongesteld worden.

The Killing of a Sacred Deer

nu te zien
Dr Steven Murphy (Colin Farrell) is een charismatische en briljante chirurg die de jonge tiener Martin onder zijn vleugels neemt. De jongen dringt zich echter steeds meer op en ontregelt zijn gezinsleven.

Vele Hemels boven de Zevende

nu te zien
De langverwachte verfilming van Griet Op de Beecks succesvolle debuutroman. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over obstakels die bergen worden en over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan.

Mimosas

nu te zien
Spirituele roadmovie, opgenomen in het Marokkaanse Atlasgebergte op beeldschoon 35mm. Om de wens van een stervende sjeik te vervullen, moet een drietal mannen onbegaanbare bergpassen en andere gevaren trotseren.

An Inconvenient Truth 2

nu te zien
Het klimaat verandert, de waarheid niet. Tien jaar nadat An Inconvenient Truth klimaatverandering onder de aandacht bracht, verschijnt het boeiende vervolg, dat ons laat zien hoe dicht we bij een ware energierevolutie zijn.

Happy End

nu te zien
Nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm-winnaar Michael Haneke. Anne Laurent (Isabelle Hupert) staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, dat ze heeft overgenomen van haar dementerende vader (Jean-Louis Trintignant). Als Ève, de 13-jarige dochter van Anne’s broer Thomas, bij de familie komt wonen, worden de verkrampte familiebanden bloot gelegd.

C'est la Vie

nu te zien
Deze komische nieuwe film van de makers van Intouchables gaat over cateraar Max en zijn team, die een groot huwelijksfeest in goede banen moeten leiden. Er gaat flink wat mis, niet in de laatste plaats door medewerkers die helemaal naar verwachting functioneren.

The Square

nu te zien
De nieuwe film van de Zweedse regisseur Ruben Östlund (bekend van Turist) is een bijtende satire op de kunstwereld die gaat over een aantal bizarre gebeurtenissen in het leven van museumconservator Christian (Claes Bang).

Loving Vincent

nu te zien
De animatiefilm Loving Vincent gaat over het turbulente leven van Vincent van Gogh en is gemaakt in de schilderstijl van de grootmeester. De film gaat over het leven, maar vooral ook de zelfdoding van Van Gogh.

A River Below

Film & Debat: wo. 20/12 om 19:00u.
In Brazilie leeft de bijna uitgestorven roze dolfijn. In deze documentaire zien we hoe een televisiester en een bioloog beiden op geheel eigen wijze vechten voor het behoud van het dier.

Pearl Jam: Let's Play two

muziekfilm ihkv TOP 2000 - do. 21/12 om 21:20u.
De concertfilm "Let's Play Two" is de kroniek van de legendarische optredens van Pearl Jam in het Wrigley Field honkbalstadion tijdens het historische seizoen van de Chicago Cubs in 2016.

Prince Sign 'o' the Times

ihkv top 2000 - di. 26 & do. 28/12, 21:20u.
De legendarische concertfilm Sign "O" The Times keert na dertig jaar, eenmalig en geheel gerestaureerd, terug op het grote doek.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Woensdag 13 december

word vriend van focus

Meld je nu aan!