Binnenvetter Lee (fantastische, Golden Globe-winnende rol van Casey Affleck) krijgt na de dood van zijn broer plotseling de voogdij over zijn 16-jarige neef Patrick. Dit prachtige, diep ontroerende familiedrama is een grote kanshebber voor de Oscars. v/a do. 19/1.

Manchester by the Sea

Première v/a do. 19/1
Binnenvetter Lee (fantastische, Golden Globe-winnende rol van Casey Affleck) krijgt na de dood van zijn broer plotseling de voogdij over zijn 16-jarige neef Patrick. Dit prachtige, diep ontroerende familiedrama is een grote kanshebber voor de Oscars.

The Best of IDFA 2016 on Tour

za. 21/1 om 13:00u. en di. 24/1 om 18:45u.
De Beste Documentaires uit het afgelopen IDFA-Festival zijn te zien in een uniek verzamelprogramma.

[Safe]

Déjà Vu Klassiekerreeks: ma. 23/1, 19:00u.
Carol White (Julianne Moore) wordt getroffen door een geheimzinnige ziekte. Maar is ze echt ziek, of zijn haar symptomen ingebeeld? Todd Haynes schetst in deze film een raak en intrigerend portret van de Amerikaanse samenleving. Engels ondertiteld.

The Chinese lives of Uli Sigg

ihkv kunstdocumentairereeks Cracking the Frame - wo. 25/1 om 19:15
Intieme schets van het leven van de soms ondoorgrondelijke ondernemer/diplomaat/kunstverzamelaar Uli Sigg, één en van de grootste verzamelaars van Chinese kunst. Engels ondertiteld

Lion

nu te zien
Hartverscheurend, waargebeurd drama over een geadopteerde Indiase jongen (Dev Patel), die op zoek gaat naar zijn herkomst.

Toni Erdmann

nu te zien
Maren Ade won alle belangrijke Europese filmprijzen (als eerste vrouw die voor Beste Regisseur!) voor haar fantastische Toni Erdmann waarin ze het zowel hilarische als ontroerende verhaal vertelt van een vader die dichter bij zijn gespannen carrièredochter probeert te komen en daarvoor het bizarre alter ego Toni Erdmann creëert.

Sweet Dreams (Fai bei sogni)

nu te zien
Journalist Massimo blikt na de dood van zijn vader terug op zijn kindertijd, die werd getekend door het verlies van zijn moeder toen hij negen jaar oud was.

La La Land

nu te zien
In het romantische en kleurrijke La La Land valt de matig succesvolle jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) voor de beginnende actrice Mia (Emma Stone). Wanneer hun carrières succesvol worden moet het koppel keuzes maken die hun liefde onder druk zet. Een moderne variant op de klassieke Hollywood musical.

Nocturnal Animals

nu te zien
Onheilspellende thriller van regisseur en scenarioschrijver Tom Ford (A Single Man) met o.a. Amy Adams en Jake Gyllenhaal over de dunne scheidslijn tussen liefde en wreedheid, wraak en verlossing...

Déjà Vu Klassiekerreeks januari – april 2017

Stranger than Paradise, Jim Jarmusch en Todd Haynes
Tien films van twee Amerikaanse filmmakers die zich buiten de gebaande paden begeven. Eerst vier titels van Todd Haynes, die met I’M NOT THERE een fantastisch experimenteel portret van Bob Dylan maakte. Daarna zes digitaal gerestaureerde titels van Jim Jarmusch, wiens nieuwste film, het poëtische PATERSON, op 9/2 in première gaat.

I, Daniel Blake

nu te zien
Ontroerend drama van Ken Loach, waarin arbeidsongeschikte timmerman Daniel Blake problemen ondervindt bij het aanvragen van een uitkering - winnaar Gouden Palm 2016.

De Kinderen van Juf Kiet

nu te zien
Een jaar lang volgden regisseurs Petra en Peter Lataster juf Kiet en haar klas met kinderen uit alle windstreken. Het resultaat is een hartverwarmende, grappige en aangrijpende documentaire en een ode aan de juf die ieder kind verdient.

Moonlight

Première v/a do. 26/1
Moonlight van regisseur Barry Jenkins speelt zich af in Miami en volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn seksuele geaardheid en zijn identiteit. WINNAAR VAN DE GOLDEN GLOBE VOOR BESTE FILM en volgens kenners een grote kanshebber voor de Oscars!

Personal Shopper

Première v/a do. 26/1
De jonge Amerikaanse Maureen (Kirsten Stewart) werkt in Parijs als personal shopper. 's Nachts wacht ze op een teken van haar overleden tweelingbroer Lewis, waarmee ze een pact sloot om samen de grenzen van de sterfelijkheid te verkennen.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Vrijdag 20 januari
Drama
Romantische film

word vriend van focus

Meld je nu aan!