Fijne Franse tragikomedie. De ingetogen vijftiger Claire (Catherine Frot) leidt een rustig leven. Maar dan staat Béatrice (Catherine Deneuve) ineens voor de deur, de voormalige maîtresse van Claire’s overleden vader. Claire vraagt zich af waarom Béatrice na jaren ineens om haar hulp vraagt. v/a do. 22/6.

Sage Femme

Première v/a do. 22/6
Claire heeft zichzelf jarenlang in dienst gesteld van anderen als vroedvrouw. Dan komt Beatrice terug in haar leven, de minnares van haar overleden vader. Claire is verbaasd dat de flamboyante Beatrice om haar hulp komt vragen.

My Cousin Rachel

Première v/a do. 22/6
Kostuumdrama waarin een jonge Engelsman zint op wraak omdat hij ervan overtuigd is dat zijn nicht Rachel zijn voogd heeft vermoord. Hij raakt echter in de war als hij onder invloed komt van haar charmes.

Câini (Dogs)

Première v/a do. 22/6
Roman wil een stuk land dat hij geërfd heeft van zijn verkopen, maar zijn opa was een lokale maffiabaas en zijn mannen zullen het land niet zonder slag of stoot laten gaan.

Mountain

nu te zien
Poëtisch en visueel sterk portret van de eenzame en gefrustreerde orthodox Joodse huisvrouw Tsvia, die ontdekt dat het kerkhof vlakbij haar huis ‘s nachts het territorium is van zwervers, prostituees en drugdealers. Een nieuwe wereld gaat voor haar open, die haar afschrikt én aantrekt.

The Eagle Huntress

nu te zien
In Mongolie is het jagen met behulp van een arend een mannenaangelegenheid. Maar al sinds haar jeugd helpt de 13-jarige Aisholpan haar vader bij het trainen van de vogels. Zal dat door haar gemeenschap worden geaccepteerd?

The Fury of a patient man

nu te zien
Veelgeprezen thriller. Curro wordt veroordeeld voor een overval op een juwelier. Na zijn vrijlating, acht jaar later, hoopt hij het leven met zijn vriendin Ana en hun zoontje weer op te pakken. Maar er is een andere man in Ana’s leven en Curro wordt gedwongen zijn verleden onder ogen te zien.

La Chana

nu te zien
In de jaren '60 en '70 maakt flamencodanseres 'La Chana' grote indruk in Hollywood, tot ze van het ene op het andere moment verdwijnt. In deze documentaire vertelt ze over haar veelbewogen leven en keert nog één keer terug naar het podium.

Broers

nu te zien
Lukas kijkt al zijn hele leven tegen zijn oudere broer Alexander op en volgt hem in alles wat hij doet. Als zijn broer naar Frankrijk vertrekt gaat hij dan ook als vanzelfsprekend mee. Maar eenmaal daar beseft Lukas dat hij zijn eigen pad moet gaan volgen.

The Sense of an Ending

nu te zien
Tony Webster (Jim Broadbent) leidt een teruggetrokken en rustig bestaan. Op een dag komt er een weggestopt jeugdgeheim aan het licht dat ervoor zorgt dat hij de gebrekkige herinneringen uit zijn jeugd onder ogen moet komen.

King of the Belgians

nu te zien
Komedie waarin Nicholas III, Koning der Belgen, met zijn entourage vast komt te zitten in Istanbul, wat leidt tot een hilarische tocht door de Balkan. Vol ongewenste situaties, onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma's en onverhoopte momenten van vreugde.

I am not your negro

nu te zien
James Baldwin (1924-1987), schrijver, dichter, activist, begon ooit aan een boek dat nooit gepubliceerd zou worden waarin zijn vriendschap en verwantschap met drie zwarte civil rights leaders Malcolm X, Martin Luther King en Medgar Evers centraal staat. Zowel Baldwin als regisseur Peck vragen zich af wat het betekent het om zwart te zijn in een witte wereld.

20th century women

nu te zien
Hartverwarmende coming-of-age-film. Het is 1979 en de 15-jarige Jamie groeit op bij zijn alleenstaande moeder. Twee huurders, Abbie en Julie, hebben een grote invloed op zijn leven. Met o.a. Annette Benning, Elle Fanning en Greta Gerwig.

Pop Aye

Première v/a do. 29/6
Een gedesillusioneerde architect uit Bangkok denkt Pop Aye, de olifant uit zijn jeugd, te hebben teruggevonden. Samen reizen ze naar het dorp waar ze opgroeiden, in deze grappige en ontroerende roadmovie.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Maandag 26 juni
Kostuumdrama

word vriend van focus

Meld je nu aan!