Vilein en geestig kostuumdrama, gebaseerd op Jane Austens nooit eerder verfilmde briefnovelle ‘Lady Susan’, waarin de gehaaide weduwe Lady Susan (Kate Beckinsale), sluwe plannetjes bedenkt om zichzelf en haar dochter aan een echtgenoot te helpen. Première v/a do. 26/5.

Love & Friendship

Première v/a do. 26/5
Love & Friendship is een vilein en fris liefdesdrama, gebaseerd op Jane Austens nooit eerder verfilmde brievennovelle Lady Susan.

High-Rise

voorpremière ihkv Arnhem Architectuur Film Festival 2016: wo. 1/6 om 19:00u.- première do. 30/6
Gebaseerd op de roman van J.G. Ballard. Na zijn echtscheiding verhuist dr. Robert Laing naar een moderne wolkenkrabber. Geleidelijk ontdekt hij de complexe klassenverhoudingen tussen de verdiepingen.

Truman

nu te zien
Julián is een acteur en levensgenieter die de vijftig is gepasseerd. Hij is terminaal ziek en ziet zijn jeugdvriend Tomás voor het eerst in jaren weer.

Louis Theroux: My Scientology Movie

nu te zien
Documentaire van journalist Louis Theroux over de Church of Scientology. Geproduceerd door Oscarwinnaar Simon Chinn (Searching for Sugar Man), zit de film vol komische momenten en onverwachte ontwikkelingen en is vreemder dan fictie!

Men & Chicken

nu te zien
Twee broers zoeken hun biologische vader in deze hilarische, filosofische en absurdistische griezelkomedie. Met afstand de vreemdste Deense film van de laatste jaren, met aanstekelijk plezier gespeeld door een topcast van o.a. Mads Mikkelsen.

The High Sun

nu te zien
Jongen en meisje zijn verliefd, maar kunnen elkaar niet krijgen vanwege hun verschillende afkomst. The High Sun vertelt drie keer het verhaal van een onmogelijke liefde, tegen de achtergrond van de oorlog in Joegoslavië. Won in Cannes de juryprijs van Un Certain Regard!

Heart of a Dog

nu te zien
Kunstenares Laurie Anderson kreeg kort na elkaar de dood van haar moeder, echtgenoot Lou Reed en hond Lolabelle te verwerken, wat leidde tot dit ontroerende en persoonlijke filmdocument over leven, liefde en dood.

Monsieur Chocolat

nu te zien
Het waargebeurde verhaal van de legendarische clown Chocolat (Omar Sy), de eerste zwarte circusartiest van Frankrijk, die grote successen beleefde in de tijd van de belle époque in Parijs.

Arnhem Architectuur Film Festival

wo. 11, 18, 25 mei en 1 juni 2016
In een reeks van vier aansprekende films en documentaires gaat het AAFF dieper in op het thema ‘beweging & verblijven’. Over ontmoetingen in de bewegende stad, alternatief gebruik van de openbare ruimte en de invloed van architectuur op de maatschappij.

El Clan

nu te zien
Beklemmende film over de Argentijnse familie Puccio, die in de jaren '80, na het vallen van het Vidal-regime, de praktijken van de dictatuur voortzette door rijke mensen voor losgeld te ontvoeren.

El Abrazo de la Serpiente

nu te zien
Het Amazonegebied, begin twintigste eeuw. Een bijzondere ontmoeting vindt plaats tussen twee ontdekkingsreizigers en een sjamaan, die samen beginnen aan een levensgevaarlijke tocht door de jungle. Gefilmd in adembenemend zwart-wit.

Videodrome

DéjàVu[?] – KLASSIEKERREEKS ma. 30/5 19:00
Intelligente science-horror over het videobeeld als tumor van de samenleving, met knappe effecten. In deze vroege Cronenberg oefent een geheimzinnig videosignaal een onheilspellende invloed uit op lichaam en geest van de kijker.

Heimat - eine Deutsche Chronik

woensdag 6, 13, 20 en 27 juni en 4 juli om 19:00u.
Magistraal, digitaal gerestaureerd epos van Edgar Reitz. Deze familiekroniek is het eerste deel van een trilogie over de lotgevallen van de inwoners van het fictieve dorpje Schabbach. Te zien in vijf filmblokken!

Heimat - eine Deutsche Chronik blok 1

ma. 6 juni 2016 om 19:00u.
Blok 1 bestaat uit deel 1: Fernweh – Reisdrang (1919-1928) en deel 2: Die Mitte der Welt (1929-1933). Samen 210 min.

Heimat - eine Deutsche Chronik blok 2

ma. 13 juni 2016, 19:00u.
Blok 2 bestaat uit deel 3: Weihnacht wie noch Nie & Reichshöhenstraße (1935-1938) en deel 4: Auf und Davon und Zurück & Heimatfront (1938-1943). Samen 230 min.

Heimat - eine Deutsche Chronik blok 3

ma. 20 juni 2016, 19:00u.
Blok 3 bestaat uit deel 5: Die Liebe der Soldaten & Der Amerikaner (1943-1947). 157 min.

Heimat - eine Deutsche Chronik blok 4

ma. 27 juni 19:00u.
Blok 4 bestaat uit deel 6: Hermännchen (1955-1956) 139 min

Heimat - eine Deutsche Chronik blok 5

ma. 4 juli 2016 19:00u.
Blok 5 bestaat uit deel 7: Die Stolzen Jahre & Das Fest der Lebenden und der Toten (1967 - 1982), 159 min.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Vrijdag 27 mei
Drama, Kostuumdrama
Drama

word vriend van focus

Meld je nu aan!