De jonge Iremar is volledig ondergedompeld in de wereld van de Braziliaanse rodeo, maar heeft daarnaast de droom om het te maken als modeontwerper, in deze film over het verarmde, maar cultureel rijke noorden van Brazilië. De film won vorig jaar een belangrijke juryprijs tijdens het Filmfestival in Venetië. v/a do. 28/7.

Neon Bull

nu te zien
Iremar werkt als rodeo-cowboy in het Noordoosten van Brazilië, maar droomt ervan om mode-ontwerper te worden... In een unieke mix van sociaal realisme, impressionistische beelden en zinderende erotiek geeft Neon Bull een inkijkje in het machismo van Latijns Amerika.

The Here After

nu te zien
John gaat na een gevangenisstraf weer bij zijn vader en broertje wonen. Hij hoopt een nieuwe start te kunnen maken. De lokale gemeenschap is zijn daad echter niet vergeten...

The Red Turtle

nu te zien
Eerste lange animatiefilm van Oscarwinnaar Michael Dudok De Wit werd gaat over een schipbreukeling die probeert te ontsnappen van het onbewoonde eiland waarop hij is aangespoeld.

Pawn Sacrifice

nu te zien
Biopic waarin Tobey Maguire de intens vreemde en neurotische Amerikaanse meesterschaker Bobby Fischer speelt, die tijdens het wereldkampioenschap van 1972 bijna bezwijkt onder de druk.

The Man who Knew Infinity

nu te zien
Het waargebeurde verhaal van Srinivasa Ramanujan, een autodidacte maar briljante wiskundige die in armoede opgroeit in het Indiase Madras, maar door zijn uitzonderlijke wiskundige talent wordt toegelaten op de prestigieuze universiteit van Cambridge.

In the Summertime... 2016

van do. 30/6 t/m wo. 31/8
Het wordt een schitterende filmzomer in Focus! We bieden thuisblijvers de gelegenheid om veel van de wereld te zien, met films uit o.a. Brazilië, Japan, Chili, Venezuela, Rusland en Australië. Daarnaast veel Europese films en moois uit eigen land. Met de zomerspaarkaart krijgt u na vier uitstapjes een vijfde helemaal gratis! Fijne zomer en graag tot ziens.

Elle

nu te zien
Met grote lof ontvangen nieuwe film van Paul Verhoeven waarin Isabelle Huppert een markante hoofdrol speelt. Als Michèle (Huppert) in haar huis wordt aangevallen en verkracht, besluit ze het te verzwijgen en zelf achter de dader aan te gaan.

Compostella

nu te zien
Gedurende drie jaar volgde documentairemaker Freddy Mouchard pelgrims op hun route naar Santiago de Compostella. Hun verhalen klinken in voice over, terwijl we fraaie beelden van landschappen en pleisterplaatsen zien.

Equals

Première v/a do. 11/8
Scifi over de verboden romance tussen Silas (Nicholas Hoult) en Nia (Kristen Stewart), twee mensen die in een futuristische samenleving wonen die vrij is van elke vorm van emotie.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Zaterdag 30 juli
Avonturenfilm, Kinderfilm
Animatiefilm, Kinderfilm
Komedie
Drama, Thriller

word vriend van focus

Meld je nu aan!