Daphne, een flamboyante dertiger, kampt net als veel van haar generatiegenoten met de vraag wat ze met haar leven wil. Schijnbaar doelloos doolt ze rond in haar leven, dat bestaat uit werken in een hip restaurant, haar moeder afbekken, terloopse seks en heel veel drank. Tot ze op een dag getuige is van een dramatische gebeurtenis... v/a do. 19/10.

Loving Vincent

Première v/a do. 26/10 - zo. 29/10 om 16:00u. met inleiding door kunsthistorica Gees-Ineke Smit
De animatiefilm Loving Vincent gaat over het turbulente leven van Vincent van Gogh en is gemaakt in de schilderstijl van de grootmeester. De film gaat over het leven, maar vooral ook de zelfdoding van Van Gogh.

A Gentle Creature

Première v/a do. 26/10
Virtuoos drama, geïnspireerd door Dostojevski’s gelijknamige verhaal. Een zwijgzame vrouw (Vasilina Makovtseva) reist naar haar man, die in een Siberische gevangenis zit en komt in een web van geweld, corruptie en vijandigheid terecht.

White Sun

Première v/a do. 26/10
Chandra, een maoïst die tegen het regime in Nepal heeft gevochten, wordt bij terugkomst in zijn geboortedorp niet met open armen ontvangen. De crematie van zijn overleden vader, legt de littekens bloot die de burgeroorlog heeft achtergelaten.

gelders doek

24/10 om 21:00u. - TOEGANG GRATIS!
Gelders DOEK, dé plek voor cinema uit de regio. Elke maand een verrassende melange aan films waarbij we in gesprek gaan met de makers. GRATIS TOEGANG!

No Place For a Rebel

Film & Debat - wo. 25/10 om 19:00u.
Documentaire over de Oegandese Opono Opondo, die als kind werd ontvoerd door het rebellenleger van Joseph Kony en na 16 jaar terugkeert naar huis. Na de film is er een zaalgesprek met regisseur Maartje Wegdam.

Everybody knows... Elizabeth Murray

wo. 25/10 om 19:15u.
Intiem portret van de baanbrekende kunstenaar Elizabeth Murray, die als vijfde vrouw een grote overzichtstentoonstelling in het Museum of Modern Art (New York) kreeg. Te zien ihkv Cracking the Frame, een maandelijks programma met documentaires over de Kunsten.

Daphne

nu te zien
Daphne is 31 jaar oud, te jong om zich te settelen, te oud om doelloos te leven. Lange nachten, drank en verschillende minnaars zijn een welkome afleiding van de vraag: wat wil ik? Een onverwachte gebeurtenis dwingt haar om haar leven onder ogen te zien.

Kleine IJstijd

nu te zien
Drama van Paula van der Oest, met o.a. Monic Hendrickx, Cees Geel en Ariane Schluter. Een groep vrienden komt bij elkaar om de as te verstrooien van een van hen. Maar als er diep begraven geheimen uit het verleden bovenkomen, wordt hun vriendschap hevig op de proef gesteld.

Liefde is Aardappelen

nu te zien
Wonderschone en diep ontroerende film over de Russische moeder van documentairemaker Aliona van der Vorst en haar vijf tantes. Ze vertellen onvoorstelbare verhalen over het leven onder Stalin.

Borg/McEnroe

nu te zien
'When Ice met Fire’. Zo werd het legendarische tennisduel tussen John McEnroe en Björn Borg tijdens de finale van Wimbledon 1980 genoemd. Deze speelfilm laat zien hoe de twee zeer verschillende tennis-iconen de sportwereld voor altijd veranderden.

Loveless

nu te zien
Cinematografisch meesterwerk van de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev, over een stel dat in een vechtscheiding is verwikkeld. Als hun 12-jarige zoon verdwijnt, wordt het koppel geconfronteerd met hun eigen tekortkomingen. Winnaar Jury Prijs Cannes 2017.

Manifesto

nu te zien
Manifesto is een hommage aan de schoonheid van het kunstenaarsmanifest. In korte filmpjes spreken 13 personages, allemaal fantastisch gespeeld door Cate Blanchett, teksten uit bekende manifesten, die nog steeds actueel, visionair en inspirerend zijn.

Du Forsvinder

nu te zien
Schoolleider Frederik wordt, tot ieders verbijstering, gearresteerd op verdenking van miljoenenfraude. Hij blijkt een hersentumor te hebben die zijn persoonlijkheid heeft veranderd. Zijn vrouw Mia probeert hem met een advocaat vrij te pleiten om haar gezin te redden.

de denkende film

vierdelige cursus over film en filosofie - okt/nov 2017
Deze cursus staat uitgebreid stil bij de verhouding tussen film en filosofie. Hoe maken films van de toeschouwer een denkende mens? De cursus bestaat uit drie op elkaar aansluitende avonden van twee uur, plus een avond met een filmvertoning met nabespreking.

How to make a molotov cocktail?

THE CINEMA OF REVOLUTION - okt/nov 2017
Honderd jaar na de Russische Revolutie presenteren ArtEZ en Focus Filmtheater Arnhem in oktober en november 2017 een bijzonder film- en lezingenprogramma rondom het thema revolutie. Curator van dit programma is Erik Viskil.

Walk with Me

nu te zien
Prachtig vormgegeven, meditatieve film over de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh.

Victoria and Abdul

nu te zien
Victoria & Abdul vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim (Ali Fazal), haar jonge bediende uit India.

Maudie

nu te zien
Sally Hawkins (Blue Jasmine) en Ethan Hawke (Boyhood) schitteren in dit ontroerende drama dat het indrukwekkende levensverhaal vertelt van Maud Lewis en haar verrassende ontwikkeling tot bekende volksschilder.

The Beguiled

nu te zien
Sofia Coppola's nieuwe thriller speelt zich af tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. De gewonde soldaat John (Colin Farrell) wordt opgevangen in een meisjesinternaat, maar al snel ontstaat er onderlinge rivaliteit en de situatie escaleert... Met Nicole Kidman en Kirsten Dunst.

Una Mujer Fantástica

nu te zien
De transseksuele Marina heeft een relatie met de twintig jaar oudere Orlando. Wanneer hij plotseling overlijdt sluit zijn familie, die de relatie nooit heeft geaccepteerd, haar volledig buiten. Marina laat zich echter niet buitenspel zetten.

Kedi

nu te zien
Betoverende documentaire over de vele straatkatten die Istanboel bevolken. Via zeven van deze katten zien we de stad en haar inwoners.

Cursus Boek & Film 2017-2018

zeven boekverfilmingen met inleiding en nagesprek
In de inleiding gaat publicist en film- en literatuurkenner Harry Peters in op het boek, de schrijver, de film en de maker. Vervolgens wordt de film bekeken en nabesproken. De eerste film zal begin oktober te zijn, dus meldt u nu aan!

Exhibition on Screen 2017-2018

De mooiste schilderkunst op het witte doek!
EXHIBITION ON SCREEN biedt overweldigende museale ervaringen. Vanuit uw bioscoopstoel reist u naar gerenommeerde musea, waar u door spraakmakende internationale tentoonstellingen van grote kunstenaars wordt geleid. Zo. 1/10 start een nieuwe serie, met films over o.a. Canaletto, Vermeer en David Hockney!

EXHIBITION ON SCREEN: British Museum presents: Hokusai

zo. 5/11 om 16:30u. & zo. 12/11 om 11:15u.
Deze baanbrekende documentaire biedt een exclusieve, persoonlijke blik op de tentoonstelling Hokusai: beyond the Great Wave. Gefilmd in Japan, Amerika en Engeland, richt de film zich op Hokusai’s werk en leven.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Dinsdag 24 oktober
Documentaire
Drama, Thriller

word vriend van focus

Meld je nu aan!