Noodlotsdrama waarin Ben persona non grata wordt als hij een auto ongeluk veroorzaakt waarbij zijn vriendin sterft. Jaren later probeert hij de voogdij over zijn dochter terug te winnen. v/a do. 30/3. Bij de voorstelling op vr. 31/3 om 19:00u. is regisseur Martijn Maria Smits aanwezig voor een Q&A!

Oscar Nominated Shorts - Animatie

di. 28/3 om 19:15u.
Elk jaar worden ook Oscars uitgereikt in de categorie 'Beste Korte Animatiefilm'. I.s.m. Go Short vertoont Focus alle genomineerde films.

A United Kingdom

Première v/a do. 30/3
De Botswaanse prins Seretse Khama veroorzaakt een internationale rel als hij in de jaren ’40 met een blanke Londense vrouw trouwt.

Noces

Nederlandse première, te zien vanaf 30/3
Noces (A Wedding) is een meeslepend en invoelbaar drama over dilemma's van tweede-generatie-immigranten. De 18-jarige Zahira raakt klem tussen de tradities van haar Pakistaanse familie (die haar wil uithuwelijken) en haar verlangen naar vrijheid.

The Islands and the Whales

Première, te zien vanaf 30/3
Documentaire over de Faeröer eilanden tussen IJsland en Noorwegen, waar de bewoners al eeuwenlang van walvisvlees en zeevogels leven. Door ernstige vervuiling van de zee loopt hun traditionele levenswijze gevaar.

Waldstille

Première v/a do. 30/3 - vr. 31/3 om 19:00u. Q&A met regisseur!
Noodlotsdrama waarin Ben persona non grata wordt als hij dronken een auto ongeluk veroorzaakt waarbij zijn vriendin sterft. Jaren later probeert hij om de voogdij over zijn dochter terug te winnen. Bij de voorstelling op vr. 31/3 om 19:00u. is regisseur Martijn Maria Smits aanwezig voor een Q&A!

Home

nu te zien
IJzersterk, meeslepend en ontluisterend portret van de generatiekloof tussen een groep tieners de volwassenen die hen omringen. De 17-jarige Kevin komt uit de gevangenis en vindt onderdak bij zijn oom en tante. Hij probeert het verleden achter zich te laten, maar dat blijkt niet zo gemakkelijk.

Life, Animated

nu te zien
Deze ontroerende documentaire vertelt het inspirerende coming-of-age verhaal van de autistische Owen Suskind. Als peuter stopt hij met praten, maar jaren later blijkt hij met behulp van dialogen uit Disneyfilms te kunnen communiceren.

Dancer

nu te zien
Balletdanser Sergei Polunin werd ook buiten de balletwereld wereldberoemd toen hij in de videoclip van het nummer Take Me to Church van Hozier danste. In deze documentaire zien we hoe de druk en de roem hem uiteindelijk te veel werd.

American Honey

nu te zien
Het tienermeisje Star sluit zich aan bij een groep buitenbeentjes en raakt verstrikt in een wervelstorm van wilde feestjes, aanvaringen met de politie en haar eerste prille liefde wanneer ze kris kras door het Midwesten trekt. Met o.a. Shia LaBeouf.

United States of Love

nu te zien
Polen, 1990. Er waait een nieuwe wind door het land. De euforie van de vrijheid mengt zich met onzekerheid over de toekomst. Vier vrouwen die in hetzelfde flatgebouw wonen worstelen met eenzaamheid en de zoektocht naar affectie.

Verdwijnen

nu te zien
Het jaarlijkse bezoek van Roos (Rifka Lodeizen) aan haar moeder in Noorwegen is dit keer anders want ze heeft slecht nieuws. Het verleden maakt het voor Roos echter onmogelijk haar moeder (Elsie de Brauw) dit te vertellen.

Harmonium

nu te zien
Toshio leidt een rustig leven met zijn vrouw en dochter tot zijn oude vriend Yasaka, net uit de gevangenis, voor de deur staat. Toshio neemt hem in huis, maar langzaam maar zeker wordt duidelijk dat Yasaka een schokkend geheim heeft...

Jackie

nu te zien
Oscarwinnares Natalie Portman kruipt in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady.

Paterson

nu te zien
Paterson (Adam Driver) leidt een eenvoudig, geregeld, maar gelukkig leven als buschauffeur in (jawel!) Paterson, New Jersey. Ondertussen schrijft hij gedichten. Jim Jarmusch is de liefdevolle observator van deze liefdevolle observator. Een film als een kleine oase.

Moonlight

nu te zien
Moonlight van regisseur Barry Jenkins speelt zich af in Miami en volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn seksuele geaardheid en zijn identiteit. WINNAAR VAN DE OSCAR & GOLDEN GLOBE VOOR BESTE FILM!

Manchester by the Sea

nu te zien
Binnenvetter Lee (fantastische, Golden Globe-winnende rol van Casey Affleck) krijgt na de dood van zijn broer plotseling de voogdij over zijn 16-jarige neef Patrick. Dit prachtige, diep ontroerende familiedrama is een grote kanshebber voor de Oscars.

Lion

nu te zien
Hartverscheurend, waargebeurd drama over een geadopteerde Indiase jongen (Dev Patel), die op zoek gaat naar zijn herkomst.

The Sense of an Ending

te zien op ma. 3 & di. 4/4 om 19:15u. ihkv cursus Boek & Film
Tony Webster (Jim Broadbent) leidt een rustig bestaan, tot er een diep weggestopt jeugdgeheim aan het licht komt. Naar het boek Alsof Het Voorbij Is, van Julian Barnes. Met inleiding & nagesprek, niet-cursisten betalen € 13,- .

IFFR gemist

za. 8 april vanaf 13:45u. drie films uit het IFFR!
Mooie selectie van drie films uit het afgelopen IFFR. Alledrie de films zijn ENGELS ONDERTITELD! De films zijn los van elkaar te bezoeken, maar voor het ware festival gevoel is er een passe partout!

Als Paul über das Meer kam

IFFR gemist: za. 8 april om 13:45u.
Jakob, een filmmaker, volgt de Kameroense vluchteling Paul op zijn riskante tocht naar en door Europa. Terwijl hij verschillende politieke en mentale grenzen passeert, raakt de reis hen beiden diep. Engels ondertiteld.

La Ragazza del Mondo

IFFR gemist: za. 8 april om 16:00u.
Deze overtuigend Italiaanse debuutfilm is een coming-of age verhaal over Jehova's Getuige Giulia, wier wereld op z'n kop wordt gezet als ze verliefd wordt op de wereldse Libero. Engels ondertiteld!

A Hustlers Diary

IFFR gemist: za. 8 april om 19:15u.
Crimineel Metin rolt per ongeluk het literaire circuit in als zijn dagboek vol poëtische bespiegelingen wordt gepubliceerd en belandt in een lastig parket. Engels ondertiteld!

Passage

zo. 9/4 om 13:30u. - met Q&A met makers!
Intrigerend en poëtisch portret van de tocht van een vrachtschip door de Europese waterwegen, ooit de aderen van de Europese economie maar nu nog maar door een enkel schip bevaren.

De Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw

Tweede Paasdag - ma. 17/4 om 13u.
In vervolg op de succesvolle documentaire De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw (kristallen film) van Cherry Duyns, is nu de integrale uitvoering van de Matthäus Passion te zien.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Dinsdag 28 maart
Documentaire
Komedie
Drama

word vriend van focus

Meld je nu aan!