Na een storm en enkele ingrijpende, gewelddadige gebeurtenissen moeten drie vrouwen zien te overleven in het Colombiaanse regenwoud - ook mentaal. In serene beelden zonder dialoog geeft debuterend regisseur Guerrero ruimte aan deze in het nauw gedreven vrouwen en hun dappere pogingen te ontsnappen aan het oorlogsgeweld.

Oscuro Animal

Première v/a vr. 28/4
Het verhaal van drie vrouwen die noodgedwongen hun huizen ontvluchten in een door oorlog verscheurde regio van Colombia.

20th century women

nu te zien
Hartverwarmende coming-of-age-film. Het is 1979 en de 15-jarige Jamie groeit op bij zijn alleenstaande moeder. Twee huurders, Abbie en Julie, hebben een grote invloed op zijn leven. Met o.a. Annette Benning, Elle Fanning en Greta Gerwig.

March of the Penguins 2

nu te zien
Regisseur Luc Jacquet terug met een verbluffend vervolg op March of the penguins en voert de kijker met behulp van drones en onderwatercamera’s mee naar onherbergzame plekken op Antartica.

The Other Side of Hope

nu te zien
De nieuwe film van Aki Kaurismäki vertelt het verhaal van een Finse handelsreiziger (Sakari Kuosmanen) en een Syrische vluchteling (Sherwan Haji) wiens wegen elkaar kruisen.Winnaar Zilveren Beer Beste Regisseur Berlijn!

Aloys

nu te zien
Acteur Georg Friedrich is in topvorm in deze surrealistische, komische thriller. Hij speelt einzelgänger Aloys, die aan een telefoonspel deelneemt en langzaam verstrikt raakt in het schemergebied tussen droom en realiteit.

Lady Macbeth

nu te zien
Het Engelse platteland, 1865. Katherine is getrouwd met een veel oudere man. Ze haat haar liefdeloze huwelijk en zijn koude familie. Als ze een affaire krijgt met een jonge arbeider ontketent dat de kracht in haar om met alle middelen te vechten voor wat ze zelf wil.

A United Kingdom

nu te zien
De Botswaanse prins Seretse Khama veroorzaakt een internationale rel als hij in de jaren ’40 met een blanke Londense vrouw trouwt.

Verdwijnen

nu te zien
Het jaarlijkse bezoek van Roos (Rifka Lodeizen) aan haar moeder in Noorwegen is dit keer anders want ze heeft slecht nieuws. Het verleden maakt het voor Roos echter onmogelijk haar moeder (Elsie de Brauw) dit te vertellen.

Moonlight

nu te zien
Moonlight van regisseur Barry Jenkins speelt zich af in Miami en volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn seksuele geaardheid en zijn identiteit. WINNAAR VAN DE OSCAR & GOLDEN GLOBE VOOR BESTE FILM!

Manchester by the Sea

nu te zien
Binnenvetter Lee (fantastische, Golden Globe-winnende rol van Casey Affleck) krijgt na de dood van zijn broer plotseling de voogdij over zijn 16-jarige neef Patrick. Dit prachtige, diep ontroerende familiedrama is een grote kanshebber voor de Oscars.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Woensdag 26 april

word vriend van focus

Meld je nu aan!