Kleinsteedse dokter Romeo slaat aan het rommelen als zijn dochter, aangeslagen door een aanranding, haar eindexamen dreigt te verprutsen. v/a do. 22/9.

Florence Foster Jenkins

Première v/a do. 22/9
Het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialite die er alles aan deed om haar droom, een beroemde zangeres worden, uit te laten komen. Met fenomenale hoofdrol van Meryl Streep.

Bacalaureat

Première v/a do. 22/9
Sterk drama van Gouden Palm winnaar Cristian Mungiu (4 maanden, 3 weken & 2 dagen) over een gezagsgetrouwe dokter die zich gedwongen voelt om de wet te omzeilen wanneer zijn dochter in de problemen komt...

Desde Allá

nu te zien
De 50-jarige Armando betaalt jongens om hem gezelschap te houden. Op een dag ontmoet hij Elder, een 17-jarige crimineel. Een ontmoeting die hun levens voorgoed verandert.

L' Avenir

nu te zien
Filosofiedocente Nathalie (Isabelle Huppert), is bekend met de grote levensvragen. Maar wanneer haar man haar na 25 jaar huwelijk verlaat, haar moeder dement wordt en haar werk opdroogt, merkt ze dat sommige filosofische theorieen moeilijk om te zetten zijn naar de praktijk...

Captain Fantastic

nu te zien
Drama over een vader (Viggo Mortensen), die zijn zes kinderen opvoedt in de bossen van de Pacific Northwest, tot ze plots worden gedwongen hun paradijsje te verlaten.

The Daughter

nu te zien
Zinderend familiedrama met Sam Neill en Oscarwinnaar Geoffrey Rush. Moet de waarheid koste wat kost boven water komen, ook als op de leugen een heel leven is gebouwd? Dit dilemma staat centraal in 'The Daughter", gebaseerd op Ibsen's toneelstuk 'De wilde eend'.

La Pazza Gioia

nu te zien
Beatrice (Valeria Bruni Tedeschi) en Donatella (Micaela Ramazzotti) ontvluchten samen de psychiatrie, maken een roadtrip en gaan de confrontatie aan met hun demonen. Paolo Virzì (IL CAPITALE UMANO) is terug met een hilarische en ontroerende vriendschapsprent, gedragen door twee geweldige actrices.

Julieta

nu te zien
Nieuwe film van Pedro Almodóvar, ('Volver', 'Hable con Ella' ,'Todo sobre mi madre'). Gebaseerd op drie korte verhalen uit het boek 'Runaway' van Alice Munro. De dochter van weduwe Julieta loopt weg van huis. Julieta doet er alles aan om haar te vinden, maar ontdekt hoe weinig ze eigenlijk van haar dochter weet.

Compostella

nu te zien
Gedurende drie jaar volgde documentairemaker Freddy Mouchard pelgrims op hun route naar Santiago de Compostella. Hun verhalen klinken in voice over, terwijl we fraaie beelden van landschappen en pleisterplaatsen zien.

De Held

Première v/a do. 29/9 - op 3 en 4 okt. te zien ihkv Cursus Boek & Film
Langverwachte verfilming van de bekroonde roman van Jessica Durlacher met Monic Hendrickx als Sara Silverstein, die een gevaarlijk familiegeheim ontdekt dat te maken heeft met haar vaders oorlogsverleden... Gekozen als openingsfilm van het Nederlands Film Festival.

Fukushima mon Amour

Première v/a do. 6/10
De jonge Duitse Marie sluit in het door een atoomramp geruïneerde gebied rond Fukushima vriendschap met de bejaarde geisha Satomi in deze ontroerende film van Doris Dörrie, over trauma en verlies.

Fuocoammare

Première v/a do. 6/10
Regisseur Gianfranco Rosi verbleef ruim een jaar lang op Lampedusa en filmde de opvang van vluchtelingen en het dagelijks leven van de eilandbewoners, met als resultaat een spraakmakende documentaire, winnaar van de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn.

Movies That Matter on Tour

FILM & DEBAT: wo. 19/10, 23/11, 21/12 en 18/1 om 19:00.
Landelijk film-en-debat-programma, i.s.m. met Amnesty. Eens per maand wordt een film vertoond waarin een mensenrechtenkwestie aan de orde komt. Na de film is er een zaalgesprek met een expertgast (of meerdere gasten).

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Donderdag 29 september
Drama, Thriller
Drama, Thriller

word vriend van focus

Meld je nu aan!