Nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm-winnaar Michael Haneke (Amour, Das Weisse Band). Anne Laurent (Isabelle Huppert) staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, overgenomen van haar dementerende vader (Jean-Louis Trintignant). De rijke familie woont in een groot landhuis in Calais. Als Ève, de 13-jarige dochter van Anne’s broer Thomas, bij hen komt wonen, worden duistere geheimen blootgelegd. v/a do. 16/11.

Happy End

Première v/a do. 16/11
Nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm-winnaar Michael Haneke. Anne Laurent (Isabelle Hupert) staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, dat ze heeft overgenomen van haar dementerende vader (Jean-Louis Trintignant). Als Ève, de 13-jarige dochter van Anne’s broer Thomas, bij de familie komt wonen, worden de verkrampte familiebanden bloot gelegd.

A Ghost Story

Première v/a do. 16/11
Een onlangs overleden man (Academy Award-winnaar Casey Affleck) keert als een spookverschijning terug naar huis om zijn vrouw (Rooney Mara) te troosten. Machteloos moet hij toekijken hoe het leven dat hij kende en de vrouw die hij liefhad langzaam van hem wegglijden.

C'est la Vie

Première v/a do. 16/11
Deze komische nieuwe film van de makers van Intouchables gaat over cateraar Max en zijn team, die een groot huwelijksfeest in goede banen moeten leiden. Er gaat flink wat mis, niet in de laatste plaats door medewerkers die helemaal naar verwachting functioneren.

Insyriated

Film & Debat: wo. 22/11 om 19:00u.
Drama dat zich afspeelt in hedendaags Syrië, waar de energieke Oum Yazan wanhopig probeert om haar familie bijeen te houden, terwijl het buiten bommen regent. Te gast is Maarten Zeegers, een journalist die drie jaar als orthodoxe moslim in de Haagse Transvaalbuurt leefde en daar een boek over schreef.

We Margiela

te zien op za. 18 & zo. 26/11
In deze documentaire vertellen mede-oprichter Jenny Meirens en het creatieve team voor de eerste keer het bijzondere verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Maison Martin Margiela.

The Square

nu te zien
De nieuwe film van de Zweedse regisseur Ruben Östlund (bekend van Turist) is een bijtende satire op de kunstwereld die gaat over een aantal bizarre gebeurtenissen in het leven van museumconservator Christian (Claes Bang).

HORECAMANAGER GEZOCHT!

reageer vóór 20 november 2017
Voorjaar 2018 opent het nieuwe Focus Filmtheater Arnhem op het Audrey Hepburnplein (Kerkplein). Voor het runnen van het café-restaurant zijn we op zoek naar een echte horecaheld, een horecamanager in hart en nieren!

Le Fidèle

nu te zien
Gino "Gigi" Vanoirbeek (Matthias Schoenaerts) wordt verliefd op de rijke autocoureur Bénédicte "Bibi" Delhany. Maar hij draagt een duister geheim mee dat hun liefde zwaar op de proef stelt.

Un Beau Soleil Interieur

nu te zien
Sfeervolle en weemoedige romantische komedie, waarin we de amoureuze escapades van gescheiden vijftiger Isabelle (Juliette Binoche) volgen. Als een vrouwelijke Woody Allen frequenteert ze restaurants, bars, galeries en theaters, in de hoop de ware te vinden.

Jupiter's Moon

nu te zien
Als de 17-jarige vluchteling Ariel de grens met Hongarije probeert over te steken wordt hij neergeschoten. Niet lang daarna ontdekt hij dat hij plotseling kan vliegen. Zijn gave blijkt echter ook een vloek te zijn.

Loving Vincent

nu te zien
De animatiefilm Loving Vincent gaat over het turbulente leven van Vincent van Gogh en is gemaakt in de schilderstijl van de grootmeester. De film gaat over het leven, maar vooral ook de zelfdoding van Van Gogh.

A Gentle Creature

nu te zien
Virtuoos drama, geïnspireerd door Dostojevski’s gelijknamige verhaal. Een zwijgzame vrouw (Vasilina Makovtseva) reist naar haar man, die in een Siberische gevangenis zit en komt in een web van geweld, corruptie en vijandigheid terecht.

Loveless

nu te zien
Cinematografisch meesterwerk van de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev, over een stel dat in een vechtscheiding is verwikkeld. Als hun 12-jarige zoon verdwijnt, wordt het koppel geconfronteerd met hun eigen tekortkomingen. Winnaar Jury Prijs Cannes 2017.

Daphne

nu te zien
Daphne is 31 jaar oud, te jong om zich te settelen, te oud om doelloos te leven. Lange nachten, drank en verschillende minnaars zijn een welkome afleiding van de vraag: wat wil ik? Een onverwachte gebeurtenis dwingt haar om haar leven onder ogen te zien.

Liefde is Aardappelen

nu te zien
Wonderschone en diep ontroerende film over de Russische moeder van documentairemaker Aliona van der Vorst en haar vijf tantes. Ze vertellen onvoorstelbare verhalen over het leven onder Stalin.

Manifesto

nu te zien
De briljante Cate Blanchett speelt 13 personages, met teksten gebaseerd op manifesten en geschriften van grote kunstenaars en kunstbewegingen, variërend van Dada tot Lars von Triers Dogma.

Victoria and Abdul

nu te zien
Victoria & Abdul vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim (Ali Fazal), haar jonge bediende uit India.

Homo Sapiens - met nabespreking!

di. 21/11 om 19:15u.- ihkv cursus De Denkende Film
Documentairemaker Nikolaus Geyrhalter trok naar plekken waar geen mens meer te zien of te horen is en filmde de terugkeer van de woeste aarde; aan het einde van het industriële tijdperk blijkt de natuur de sporen van menselijke aanwezigheid geruisloos te overwoekeren. Hoe ziet de aarde eruit als je resten van menselijke beschaving filmt?

An Inconvenient Truth 2

Première v/a do. 23/11
Het klimaat verandert, de waarheid niet. Tien jaar nadat An Inconvenient Truth klimaatverandering onder de aandacht bracht, verschijnt het boeiende vervolg, dat ons laat zien hoe dicht we bij een ware energierevolutie zijn.

De Rode Ziel

Première v/a do. 23/11
Documentairemaker Jessica Gorter onderzoekt waarom er nog zoveel Russen zijn die Stalin als held zien. De Rode Ziel legt de psyche van de hedendaagse Rus bloot en laat een wereld vol tegenstrijdigheden zien.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Maandag 20 november
Animatiefilm
Animatiefilm

word vriend van focus

Meld je nu aan!