De 65-jarige weduwe Clara wordt benaderd door een vastgoedbedrijf dat haar appartement wil kopen, maar slaat het bod af. Het bedrijf heeft echter zijn zinnen op het huis gezet en schroomt niet allerlei vuile trucs te gebruiken, maar Clara laat zich niet intimideren. Een mooi portret van een even kwetsbare als sterke vrouw, onnavolgbaar neergezet door topactrice Sonia Braga. Lange film, te zien v/a do. 17/8.

vacature Horecamanager

Horecaheld gezocht! - reageer voor 17 september 2017
Voorjaar 2018 opent het nieuwe Focus Filmtheater Arnhem zijn deuren op het Audrey Hepburnplein (Kerkplein). Voor de horeca exploitatie op deze locatie zijn we op zoek naar een horecamanager in hart en nieren!

Aquarius

Première v/a do. 17/8
De 65-jarige weduwe Clara laat zich niet intimideren door het vastgoedbedrijf dat haar appartement wil kopen in deze prachtige film over een even kwetsbare als sterke vrouw, die een confrontatie aangaat die zowel mysterieus, beangstigend als zenuwslopend is.

Rodin

nu te zien
Biografische film over het leven van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin; de weg naar het succes als beeldhouwer en zijn relatie met zijn leerling, maîtresse en muze Camille Claudel.

Orpheline

nu te zien
Het leven van Renée, een jonge schooldirectrice, wordt abrupt verstoord als een oude kennis een grote som geld eist. Renée blijkt een verborgen verleden te hebben...

L'Amant Double

nu te zien
Als Chloé samen gaat wonen met haar geliefde (en psychiater!) Paul, ontdekt ze dat hij een deel van zijn leven verborgen voor haar heeft gehouden...

Tramontane

nu te zien
Ontroerende, ingenieuze en muzikale vertelling over de blinde Libanese muzikant Rabih en de zoektocht naar zijn afkomst, kriskras door een land waar de burgeroorlog een spoor van leugens en verlies achterliet.

The Wolf of Wallstreet

Scorsese-special: te zien in de week van 17 en 24 augustus
Op de memoires van oplichter/beurshandelaar Jordan Belfort gebaseerde zwarte komedie over het moreel besef van nieuwe generatie beurshandelaars, dat vaak snel verdween toen de miljoenen bleven binnenstromen. Leonardo DiCaprio is fantastisch (en hilarisch) als de liederlijke en uitzinnige Belfort die alles doet wat god verboden heeft.

Une Vie

nu te zien
De jonge en naïeve Jeanne, krijgt te maken met de harde realiteit van het leven van een 19e eeuwse vrouw.

Just like our Parents

nu te zien
Dertiger Rosa is meer bezig met de wensen van haar gezin dan met zichzelf. Als haar moeder een schokkende mededeling doet beseft ze dat het tijd is om aan zichzelf te denken.

Wakefield

nu te zien
Succesvol advocaat Howard Wakefield, besluit zijn, voor de buitenwereld perfect ogende, leven achter zich te laten. Hij verschuilt zich stiekem op de zolder van zijn garage en observeert zijn gezin.

Viceroy's House

nu te zien
Het is 1947 als Lord Mountbatten de taak krijgt om India naar onafhankelijkheid te begeleiden. Al snel ontstaat er een heftige strijd tussen de hindoes, moslims en sikhs.

In the Summertime... D-DOC

documentaires op dinsdag - te zien v/a di. 11/7
Ihkv van ons zomerprogramma In the Summertime... vertonen we een aantal bijzondere documentaires op de dinsdagen.

In the Summertime... 2017

zomerspecial - van do. 6 juli t/m wo. 6 september
Ons zomerprogramma bestaat uit maar liefst zestien premièrefilms, aangevuld met twee mooie specials: op de dinsdagen bijzondere documentaires en op de maandagen vier meesterlijke films van Martin Scorsese. Fijne zomer!

Kedi

Première v/a do. 24/8 | vr 25/8 19:15 met inleiding!
Betoverende documentaire over de vele straatkatten die Istanboel bevolken. Via zeven van deze katten zien we de stad en haar inwoners. Op 8 augustus een voorstelling ihkv de Wereld Kattendag en op 25 augustus een voorstelling met inleiding van Maarten Reesink, verbonden aan de UVA, animal studies!

The Only Living Boy in New York

Première v/a do. 24/8
Innemende coming-of-age-film over de net afgestudeerde Thomas, die zijn weg probeert te vinden in New York. Als hij ontdekt dat zijn vader (Pierce Brosnan) een affaire heeft met de bloedmooie Johanna (Kate Beckinsale) raakt hij geobsedeerd door haar.

The Nile Hilton Incident

Première v/a do. 24/8
Een corrupte politierechercheur in Caïro krijgt een moordzaak toegewezen. Het lijk van een zangeres is gevonden in het Nile Hilton hotel. Al snel leidt het spoor naar de Egyptische machtselite...

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Zondag 20 augustus
Animatiefilm, Familiefilm

word vriend van focus

Meld je nu aan!