Internationale, Engelstalige film, gebaseerd op de roman Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans. De jonge geoloog Alfred Issendorf (Reinout Scholten van Aschat), gaat in Noorwegen op zoek naar meteorieten, maar komt vooral zichzelf tegen. Te zien v/a 11/2.

Beyond Sleep

Première, v/a 11/2
Internationale, Engelstalige film, gebaseerd op de roman Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans. De jonge geoloog Alfred Issendorf (Reinout Scholten van Aschat), gaat in Noorwegen op zoek naar meteorieten, maar komt vooral zichzelf tegen.

Hail Caesar!

Première v/a 18/2 - voorpremière op zo. 14/2 om 11:10u.
Nieuwe komedie van Oscarwinnaars Joel en Ethan Coen (No Country for Old Men, True Grit, Fargo).Eddie Mannix (Josh Brolin) moet er in het Hollywood van de jaren vijftig voor zorgen dat een filmproductie op rolletjes loopt. Maar dan wordt hoofdrolspeler Baird Whitlock (George Clooney) ontvoerd...

Francofonia

nu te zien
Nieuwe film van Aleksander Sokurov over de Fransman Jacques Jaujard en de Duitser Franz Wolff-Metternich die tijdens WO II samenwerkten om de kunstschatten van het Louvre in Parijs te beschermen en te bewaren.

Cemetery of Splendour

nu te zien
Jenjira, een eenzame verpleegster, geeft zich in een dorpje langs de Mekong rivier op als vrijwilliger om te zorgen voor soldaten die lijden aan een onverklaarbare slaapziekte. Ze ontfermt zich over Itt, die nooit bezoek krijgt.

Spotlight

nu te zien
Spotlight vertelt het waargebeurde verhaal over het verslag van The Boston Globe over diverse seksschandalen binnen de katholieke gemeenschap in Massachusetts in 2001.

Problemski Hotel

nu te zien
Verfilming van de bestseller 'Problemski Hotel' van Dimitri Verhulst. Centraal staat de vluchteling Bipul, wiens afkomst voor iedereen een mysterie is, ook voor hemzelf. Als hij op een dag Lidia ontmoet, ziet hij zijn toekomst een stuk rooskleuriger in.

James White

nu te zien
Drama met een ijzersterke hoofdrol van Christopher Abbott. James is een onrustige twintiger, die probeert te overleven in New York City. Als zijn moeder (Cynthia Nixon) ernstig ziek blijkt te zijn, wordt hij flink op de proef gesteld.

Janis: Little Girl Blue

nu te zien
De documentaire ‘Janis: Little Girl Blue’ - die haar Nederlandse première beleeft op het IDFA filmfestival (18-29 november) – portretteert de legendarische Janis Joplin niet als een icoon, maar juist als de bijzondere mens die ze was.

The Danish Girl

nu te zien
The Danish Girl vertelt het bijzondere liefdesverhaal gebaseerd op het leven van de kunstenaars Einar en Gerda Wegener (Eddie Redmayne en Alicia Vikander).

Elser

nu te zien
Op 8 november 1939 ging er in het nazibolwerk in München een bom af die een einde had moeten maken aan het leven van Hitler, Göring en Goebbels. Deze film vertelt het verhaal van George Elser, de antifascistische meubelmaker die de aanslag beraamde.

Carol

nu te zien
Verfilming van Patricia Highsmiths roman The Price of Salt. New York, begin jaren ‘50. Carol Aird (Cate Blanchett) zit gevangen in een mislukt huwelijk en begint een verhouding met winkelmeisje Therese(Rooney Mara).

Publieke Werken

nu te zien
Verfilming van gelijknamige roman van Thomas Rosenboom over twee naïeve neven, vioolbouwer Vedder (Gijs Scholten van Aschat) en apotheker Anijs (Jacob Derwig), die een hachelijk plan beramen, met tragische gevolgen.

Youth (La Giovinezza)

Uitgeroepen tot beste Europese Film van 2015!
Fred en Mick zijn bejaarde vrienden die in een wellness-resort in de Alpen verblijven. Mick is regisseur en Fred gepensioneerd dirigent. Maar dan er is iemand die er alles voor over heeft om Fred nog eenmaal te zien dirigeren. Met Michael Caine en Harvey Keitel.

Exhibition on Screen

de mooiste schilderkunst te zien op het witte doek! - v/a 21/2
Vanuit uw bioscoopstoel reist u naar gerenommeerde musea, waar u door spraakmakende, internationale tentoonstellingen van Goya, Renoir, Vermeer, Monet en Matisse wordt geleid. Gegarandeerd een overweldigende ervaring! Te zien in de maanden februari, maart, april, en mei 2016.

Goya: Visions of Flesh and Blood

Exhibition on Screen: zo. 21 Februari 2016, 16:30u.
Filmische weergave van deze unieke tentoonstelling in The National Gallery in London. Aan de hand van Goya’s prachtige werk en brieven van zijn hand, leert de kijker niet alleen de kunstenaar kennen maar ook de wereld waarin hij leefde.

The dudes abide

5 Coen Brothers' klassiekers, te zien in februari en maart 2016
Vanaf 18/2 vertoont Focus Hail Caesar!, de nieuwe komedie van Joel en Ethan Coen. In het kader hiervan vertoont Focus in februari en maart een speciaal programma met vijf films uit het oeuvre van de non-conformistische Amerikaanse broers.

Oscar Nominated Shorts - fictie

woensdag 24/2, 19:00u.
Elk jaar worden Oscars uitgereikt in de categorie ’Best Live-Action Short film’ en ‘Best Animated Short Film’. Alle genomineerden van 2016 – dus inclusief de winnaar – zijn te zien in twee Oscar Shorts programma’s: korte animatiefilms, te zien op woensdag 30 maart om 19:20 uur en korte live-action films, te zien op woensdag 24 februari,19:00 uur.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Woensdag 10 februari
Animatiefilm
Documentaire, Familiefilm
Drama

word vriend van focus

Meld je nu aan!