Historisch drama, waar politieke aardverschuivingen en een verboden romance samenkomen in het India van 1947, net voor de onafhankelijkheid. Sterk geacteerd door o.a. Hugh Bonneville en Gillian Anderson. v/a 13/7.

La Mort de Louis XIV

Première v/a do. 20/7
Schilderachtige film over de Franse koning Lodewijk XIV, de Zonnekoning, die in 1715 na een wond aan zijn been sterft aan koudvuur. Omringd door talloze hovelingen, met een volstrekt gebrek aan privacy, gaat de koning langzaam maar zeker dood. Met memorabele hoofdrol van Jean-Pierre Léaud.

Wakefield

Première v/a do. 20/7
Succesvol advocaat Howard Wakefield, besluit zijn, voor de buitenwereld perfect ogende, leven achter zich te laten. Hij verschuilt zich stiekem op de zolder van zijn garage en observeert zijn gezin.

Raging Bull

Scorsese special
Fantastische verfilming van het levensverhaal van bokser Jake La Motta die in 1949 wereldkampioen middengewicht werd. Robert De Niro, die in de beste method acting-traditie dertig kilo aankwam voor de rol, zet La Motta neer als een niet al te sympathiek figuur en geeft inzicht in diens complexe psyche. Zijn vertolking van ‘The Bronx Bull’ leverde hem een (tweede) Oscar op.

Viceroy's House

nu te zien
Het is 1947 als Lord Mountbatten de taak krijgt om India naar onafhankelijkheid te begeleiden. Al snel ontstaat er een heftige strijd tussen de hindoes, moslims en sikhs.

Buena Vista Social Club: Adios

nu te zien
In deze documentaire kijken de bandleden van de Buena Vista Social Club terug op bijzondere jaren en vertellen ze verhalen waar de muzikale passie nog altijd vanaf spat.

Pop Aye

nu te zien
Een gedesillusioneerde architect uit Bangkok denkt Pop Aye, de olifant uit zijn jeugd, te hebben teruggevonden. Samen reizen ze naar het dorp waar ze opgroeiden, in deze grappige en ontroerende roadmovie.

Donkeyote

nu te zien
We maken kennis met de 73-jarige Spaanse Manolo. Hij heeft met zijn ezel Gorrion al vele trektochten gemaakt. Een grote reis door Amerika moet de kroon worden op al hun reizen. Bij het reisbureau moeten ze lachen om zijn plannen, maar Manolo is vastbesloten.

Sage Femme

nu te zien
Claire heeft zichzelf jarenlang in dienst gesteld van anderen als vroedvrouw. Dan komt Beatrice terug in haar leven, de minnares van haar overleden vader. Claire is verbaasd dat de flamboyante Beatrice om haar hulp komt vragen.

My Cousin Rachel

nu te zien
Kostuumdrama waarin een jonge Engelsman zint op wraak omdat hij ervan overtuigd is dat zijn nicht Rachel zijn voogd heeft vermoord. Hij raakt echter in de war als hij onder invloed komt van haar charmes.

The Fury of a Patient man

nu te zien
Veelgeprezen thriller. Curro wordt veroordeeld voor een overval op een juwelier. Na zijn vrijlating, acht jaar later, hoopt hij het leven met zijn vriendin Ana en hun zoontje weer op te pakken. Maar er is een andere man in Ana’s leven en Curro wordt gedwongen zijn verleden onder ogen te zien.

In the Summertime... Martin Scorsese

vier klassiekers van Martin Scorsese - te zien v/a ma. 10/7
Ihkv ons zomerprogramma In the Summertime... een filmspecial met op de maandagen vier meesterlijke films van Scorsese!

In the Summertime... D-DOC

documentaires op dinsdag - te zien v/a di. 11/7
Ihkv van ons zomerprogramma In the Summertime... vertonen we een aantal bijzondere documentaires op de dinsdagen.

In the Summertime... 2017

zomerspecial - van do. 6 juli t/m wo. 6 september
Ons zomerprogramma bestaat uit maar liefst zestien premièrefilms, aangevuld met twee mooie specials: op de dinsdagen bijzondere documentaires en op de maandagen vier meesterlijke films van Martin Scorsese. Fijne zomer!

Just like our Parents

Première v/a do. 27/7
Dertiger Rosa is meer bezig met de wensen van haar gezin dan met zichzelf. Als haar moeder een schokkende mededeling doet beseft ze dat het tijd is om aan zichzelf te denken.

Une Vie

Première v/a do. 27/7
De jonge en naïeve Jeanne, krijgt te maken met de harde realiteit van het leven van een 19e eeuwse vrouw.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Zondag 23 juli
Historisch drama, Kostuumdrama
Animatiefilm, Familiefilm

word vriend van focus

Meld je nu aan!