Geweldig geacteerd drama waarin, eind jaren zeventig, alleenstaande moeder Dorothea twee andere vrouwen inschakelt bij het opvoeden van haar vijftienjarige zoon Jamie. Met o.a. Annette Bening, Elle Fanning en Greta Gerwig. v/a do. 20/4.

20th century women

Première v/a do. 20/4
Hartverwarmende coming-of-age-film. Het is 1979 en de 15-jarige Jamie groeit op bij zijn alleenstaande moeder. Twee huurders, Abbie en Julie, hebben een grote invloed op zijn leven. Met o.a. Annette Benning, Elle Fanning en Greta Gerwig.

March of the Penguins 2

Première v/a do. 20/4
Regisseur Luc Jacquet terug met een verbluffend vervolg op March of the penguins en voert de kijker met behulp van drones en onderwatercamera’s mee naar onherbergzame plekken op Antartica.

The Other Side of Hope

Première v/a do. 20/4
De nieuwe film van Aki Kaurismäki vertelt het verhaal van een Finse handelsreiziger (Sakari Kuosmanen) en een Syrische vluchteling (Sherwan Haji) wiens wegen elkaar kruisen.Winnaar Zilveren Beer Beste Regisseur Berlijn!

Aloys

Première v/a do. 20/4
Acteur Georg Friedrich is in topvorm in deze surrealistische, komische thriller. Hij speelt einzelgänger Aloys, die aan een telefoonspel deelneemt en langzaam verstrikt raakt in het schemergebied tussen droom en realiteit.

Gelders DOEK

di. 25/4 om 21:00u. - TOEGANG GRATIS!
Dé plek voor cinema uit de regio. Elke maand een verrassende melange aan (korte) Gelderse films, waarna we in gesprek gaan met de makers.

Lady Macbeth

nu te zien
Het Engelse platteland, 1865. Katherine is getrouwd met een veel oudere man. Ze haat haar liefdeloze huwelijk en zijn koude familie. Als ze een affaire krijgt met een jonge arbeider ontketent dat de kracht in haar om met alle middelen te vechten voor wat ze zelf wil.

A United Kingdom

nu te zien
De Botswaanse prins Seretse Khama veroorzaakt een internationale rel als hij in de jaren ’40 met een blanke Londense vrouw trouwt.

Life, Animated

nu te zien
Deze ontroerende documentaire vertelt het inspirerende coming-of-age verhaal van de autistische Owen Suskind. Als peuter stopt hij met praten, maar jaren later blijkt hij met behulp van dialogen uit Disneyfilms te kunnen communiceren.

Dancer

nu te zien
Balletdanser Sergei Polunin werd ook buiten de balletwereld wereldberoemd toen hij in de videoclip van het nummer Take Me to Church van Hozier danste. In deze documentaire zien we hoe de druk en de roem hem uiteindelijk te veel werd.

Verdwijnen

nu te zien
Het jaarlijkse bezoek van Roos (Rifka Lodeizen) aan haar moeder in Noorwegen is dit keer anders want ze heeft slecht nieuws. Het verleden maakt het voor Roos echter onmogelijk haar moeder (Elsie de Brauw) dit te vertellen.

Moonlight

nu te zien
Moonlight van regisseur Barry Jenkins speelt zich af in Miami en volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn seksuele geaardheid en zijn identiteit. WINNAAR VAN DE OSCAR & GOLDEN GLOBE VOOR BESTE FILM!

Manchester by the Sea

nu te zien
Binnenvetter Lee (fantastische, Golden Globe-winnende rol van Casey Affleck) krijgt na de dood van zijn broer plotseling de voogdij over zijn 16-jarige neef Patrick. Dit prachtige, diep ontroerende familiedrama is een grote kanshebber voor de Oscars.

Lion

nu te zien
Hartverscheurend, waargebeurd drama over een geadopteerde Indiase jongen (Dev Patel), die op zoek gaat naar zijn herkomst.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Zondag 23 april

word vriend van focus

Meld je nu aan!