Kleinsteedse dokter Romeo slaat aan het rommelen als zijn dochter, aangeslagen door een aanranding, haar eindexamen dreigt te verprutsen. v/a do. 22/9.

Florence Foster Jenkins

Première v/a do. 22/9
Het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialite die er alles aan deed om haar droom, een beroemde zangeres worden, uit te laten komen. Met fenomenale hoofdrol van Meryl Streep.

Bacalaureat

Première v/a do. 22/9
Sterk drama van Gouden Palm winnaar Cristian Mungiu (4 maanden, 3 weken & 2 dagen) over een gezagsgetrouwe dokter die zich gedwongen voelt om de wet te omzeilen wanneer zijn dochter in de problemen komt...

I don't Belong Anywhere: The Cinema of Chantal Akerman

wo. 28/9 om 19:15u.
Mooi portret van experimenteel filmmaker Chantal Akerman. Te zien in de reeks Cracking the Frame, met documentaires over de Kunsten.

Desde Allá

nu te zien
De 50-jarige Armando betaalt jongens om hem gezelschap te houden. Op een dag ontmoet hij Elder, een 17-jarige crimineel. Een ontmoeting die hun levens voorgoed verandert.

L' Avenir

nu te zien
Filosofiedocente Nathalie (Isabelle Huppert), is bekend met de grote levensvragen. Maar wanneer haar man haar na 25 jaar huwelijk verlaat, haar moeder dement wordt en haar werk opdroogt, merkt ze dat sommige filosofische theorieen moeilijk om te zetten zijn naar de praktijk...

Captain Fantastic

nu te zien
Drama over een vader (Viggo Mortensen), die zijn zes kinderen opvoedt in de bossen van de Pacific Northwest, tot ze plots worden gedwongen hun paradijsje te verlaten.

The Daughter

nu te zien
Zinderend familiedrama met Sam Neill en Oscarwinnaar Geoffrey Rush. Moet de waarheid koste wat kost boven water komen, ook als op de leugen een heel leven is gebouwd? Dit dilemma staat centraal in 'The Daughter", gebaseerd op Ibsen's toneelstuk 'De wilde eend'.

La Pazza Gioia

nu te zien
Beatrice (Valeria Bruni Tedeschi) en Donatella (Micaela Ramazzotti) ontvluchten samen de psychiatrie, maken een roadtrip en gaan de confrontatie aan met hun demonen. Paolo Virzì (IL CAPITALE UMANO) is terug met een hilarische en ontroerende vriendschapsprent, gedragen door twee geweldige actrices.

Julieta

nu te zien
Nieuwe film van Pedro Almodóvar, ('Volver', 'Hable con Ella' ,'Todo sobre mi madre'). Gebaseerd op drie korte verhalen uit het boek 'Runaway' van Alice Munro. De dochter van weduwe Julieta loopt weg van huis. Julieta doet er alles aan om haar te vinden, maar ontdekt hoe weinig ze eigenlijk van haar dochter weet.

Café Society

nu te zien
Sprankelende nieuwe komedie van Woody Allen. James (Jesse Eisenberg) vertrekt in de jaren 30 van de Bronx naar Los Angeles in de hoop op een carrière in de filmwereld. Daar belandt hij via zijn geliefde (Kristen Stewart) in de café society, de kunstenaarsscene van Hollywood.

The Red Turtle

nu te zien
Eerste lange animatiefilm van Oscarwinnaar Michael Dudok De Wit werd gaat over een schipbreukeling die probeert te ontsnappen van het onbewoonde eiland waarop hij is aangespoeld.

Compostella

nu te zien
Gedurende drie jaar volgde documentairemaker Freddy Mouchard pelgrims op hun route naar Santiago de Compostella. Hun verhalen klinken in voice over, terwijl we fraaie beelden van landschappen en pleisterplaatsen zien.

De Held

Première v/a do. 29/9 - op 3 en 4 okt. te zien ihkv Cursus Boek & Film
Langverwachte verfilming van de bekroonde roman van Jessica Durlacher met Monic Hendrickx als Sara Silverstein, die een gevaarlijk familiegeheim ontdekt dat te maken heeft met haar vaders oorlogsverleden... Gekozen als openingsfilm van het Nederlands Film Festival.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Zondag 25 september
Animatiefilm
Drama, Roadmovie

word vriend van focus

Meld je nu aan!