Aangrijpend en prijswinnend psychologisch drama over de 27-jarige Chelli, die zorgt voor haar verstandelijk gehandicapte zus Gabby. Hun symbiotische relatie raakt verstoord als Chelli een verhouding krijgt met een man. v/a do. 28/4.

Louis Theroux: My Scientology Movie

Première v/a do. 5/5
Documentaire van journalist Louis Theroux over de Church of Scientology. Geproduceerd door Oscarwinnaar Simon Chinn (Searching for Sugar Man), zit de film vol komische momenten en onverwachte ontwikkelingen en is vreemder dan fictie!

The High Sun

Première v/a 5/5
Jongen en meisje zijn verliefd, maar kunnen elkaar niet krijgen vanwege hun verschillende afkomst. The High Sun vertelt drie keer het verhaal van een onmogelijke liefde, tegen de achtergrond van de oorlog in Joegoslavië. Won in Cannes de juryprijs van Un Certain Regard!

Men & Chicken

Première v/a do. 5/5
Twee broers zoeken hun biologische vader in deze hilarische, filosofische en absurdistische griezelkomedie. Met afstand de vreemdste Deense film van de laatste jaren, met aanstekelijk plezier gespeeld door een topcast van o.a. Mads Mikkelsen.

Breakfast at Focus

zondag 8 mei (MOEDERDAG!) v/a 10:00u.
Kom heerlijk onbijten bij Focus, in combinatie met een van de volgende ochtendfilms: Monsieur Chocolat, Love & Friendship of Next to Her. Laatste keer voor de zomerstop!

Herwinnen door Werken

DéjàVu[?] – KLASSIEKERREEKS ma. 9/5 19:00 en zo. 22/5 16:20 - stille film met explicateur en live muziek
Deze unieke, in de zomer van 1945 gemaakte opnamen van o.a. Deventer, Arnhem en Rotterdam (in kleur!) tonen het door oorlog verwoeste Nederland, de eerste herstelwerkzaamheden en de armoede.

Next to Her

nu te zien
Aangrijpend, prijswinnend psychologisch drama over de 27-jarige Chelli, die zorgt voor haar verstandelijk gehandicapte zus Gabby. Hun symbiotische relatie raakt verstoord als Chelli een verhouding krijgt met een man.

Heart of a Dog

nu te zien
Kunstenares Laurie Anderson kreeg kort na elkaar de dood van haar moeder, echtgenoot Lou Reed en hond Lolabelle te verwerken, wat leidde tot dit ontroerende en persoonlijke filmdocument over leven, liefde en dood.

Monsieur Chocolat

nu te zien
Het waargebeurde verhaal van de legendarische clown Chocolat (Omar Sy), de eerste zwarte circusartiest van Frankrijk, die grote successen beleefde in de tijd van de belle époque in Parijs.

Franny

nu te zien
Richard Gere (Pretty Woman) speelt een van de beste rollen uit zijn carrière in dit bitterzoete drama over vriendschap en vergiffenis. Hij speelt Franny, een filantroop die zich met het leven van de dochter van een overleden vriend bemoeit.

El Clan

nu te zien
Beklemmende film over de Argentijnse familie Puccio, die in de jaren '80, na het vallen van het Vidal-regime, de praktijken van de dictatuur voortzette door rijke mensen voor losgeld te ontvoeren.

A Bigger Splash

nu te zien
De zorgeloze vakantie van het celebritykoppel Paul en Marianne op het zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria wordt opgeschud door het plotse opduiken van Marianne’s ex Harry en zijn dochter Penelope.

El Abrazo de la Serpiente

nu te zien
Het Amazonegebied, begin twintigste eeuw. Een bijzondere ontmoeting vindt plaats tussen twee ontdekkingsreizigers en een sjamaan, die samen beginnen aan een levensgevaarlijke tocht door de jungle. Gefilmd in adembenemend zwart-wit.

Brooklyn

nu te zien
Brooklyn vertelt het meeslepende verhaal van Eilis Lacey (Saoirse Ronan), een jonge Ierse immigrante die rond 1950 in Brooklyn haar weg probeert te vinden.

Exhibition on Screen

schilderkunst op het witte doek! - februari, maart, april, mei 2016
Vanuit uw bioscoopstoel reist u naar gerenommeerde musea, waar u door spraakmakende, internationale tentoonstellingen van Goya, Renoir, Vermeer, Monet en Matisse wordt geleid. Gegarandeerd een overweldigende ervaring! Te zien in de maanden februari, maart, april, en mei 2016.

Truman

Première v/a 12/5
Julián is een acteur en levensgenieter die de vijftig is gepasseerd. Hij is terminaal ziek en ziet zijn jeugdvriend Tomás voor het eerst in jaren weer.

Fietsen naar de Maan

DéjàVu[?] – KLASSIEKERREEKS ma. 16/5 19:00
Na meer dan vijftig jaar is de film weer te zien in een gloednieuwe restauratie – met sfeerrijke beelden van het Amsterdam van begin jaren zestig. Een schitterend tijdsdocument over Amsterdam aan de vooravond van Provo met unieke beelden van onder andere het Waterlooplein.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Dinsdag 3 mei
Drama
Animatiefilm, Familiefilm
Animatiefilm, Familiefilm

word vriend van focus

Meld je nu aan!