Romantisch drama naar de gelijknamige bestseller van Milena Agus, Gabrielle komt uit een klein plaatsje in Zuid-Frankrijk. Haar seksuele denkbeelden worden in het naoorlogse Frankrijk scandaleus gevonden en zelfs als teken van gekte gezien. Daarom wordt zij door haar ouders uitgehuwelijkt aan José, een eerlijke en liefdevolle Spaanse boer.

Mal de Pierres

Première v/a do. 8/12
Romantisch drama naar de gelijknamige bestseller van Milena Agus, over de vrijzinnige Gabrielle (Marion Cotillard) die vastgeroest zit in een liefdeloos huwelijk en verliefd wordt op een andere man.

The Salesman

Première v/a do. 8/12
Emad en Rana betrekken een nieuw appartement in Teheran. Wanneer een vreselijk voorval Rana treft, blijkt de achtergrond van de vorige huurster hier iets mee te maken te hebben. Emad’s zoektocht om te achterhalen wat er precies is gebeurd, zal het leven van het jonge koppel dramatisch veranderen.

Waterboys

nu te zien
De overspelige misdaadschrijver Victor (geweldige rol Leopold Witte) en zijn gevoelige cello-spelende zoon Zack zijn allebei door hun partners gedumpt en moeten zichzelf en hun relatie opnieuw zien uit te vinden tijdens een turbulente reis naar Schotland. Met muziek en special appearance van de befaamde band The Waterboys!

Nocturnal Animals

nu te zien
Onheilspellende thriller van regisseur en scenarioschrijver Tom Ford (A Single Man) met o.a. Amy Adams en Jake Gyllenhaal over de dunne scheidslijn tussen liefde en wreedheid, wraak en verlossing...

I, Daniel Blake

nu te zien
Ontroerend drama van Ken Loach, waarin arbeidsongeschikte timmerman Daniel Blake problemen ondervindt bij het aanvragen van een uitkering - winnaar Gouden Palm 2016.

De Kinderen van Juf Kiet

nu te zien
Een jaar lang volgden regisseurs Petra en Peter Lataster juf Kiet en haar klas met kinderen uit alle windstreken. Het resultaat is een hartverwarmende, grappige en aangrijpende documentaire en een ode aan de juf die ieder kind verdient.

Layla M.

nu te zien
De 18-jarige Layla sluit zich aan bij een groep radicale moslims. Ze komt in aanraking met een wereld die haar ideeën aanvankelijk koestert, maar haar uiteindelijk confronteert met een onmogelijke keuze.

Shadow World - Inside the Global Arms Trade

nu te zien
Documentaire die een ontluisterend beeld geeft van de wereldwijde wapenhandel – een de business die zijn winsten telt in dollars en zijn verliezen in mensenlevens…

Down to Earth

Reserveren gewenst! 10 (vol) en 17 december, 16:00
Deze inspirerende docu is het resultaat van een veelbewogen reis over zes continenten die de twee makers Rolf Winters en Renata Heinen samen met hun drie jonge kinderen ondernamen. Op allerlei plekken ontmoetten Rolf en Renata earth keepers, stamhoofden en wijzen die in volledige harmonie met hun omgeving leven en een natuurlijk evenwicht hebben behouden.

The Light between Oceans

nu te zien
Vuurtorenwachter Tom (Michael Fassbender) en zijn vrouw Isabel (Alicia Vikander) zijn ongewenst kinderloos. Wanneer ze op een dag een aangespoelde roeiboot vinden met een baby, adopteren ze haar. Na een aantal jaren verandert hun gezinsleven echter in een hartverscheurend drama...

Captain Fantastic

nu te zien
Drama over een vader (Viggo Mortensen), die zijn zes kinderen opvoedt in de bossen van de Pacific Northwest, tot ze plots worden gedwongen hun paradijsje te verlaten.

Oogmerk - Gelderse Kunstenaarsportretten

dinsdag 13/12, 19:30u.
Zeven korte kunstenaarsportretten van Gelderse kunstenaars - (elk 10 minuten). In 2012 is productiehuis Plaatsmaken begonnen met het filmen van Gelderse kunstenaars in hun atelier, om de vaak bijzondere werkprocessen en gedachten die daarbij horen vast te leggen.

Juste la Fin du Monde

Première v/a do. 15/12
Na 12 jaar afwezigheid keert de terminaal zieke dertiger Louis terug naar familie om zijn naderende dood aan te kondigen. Hij ontmoet zus Suzanne, broer Antoine, zijn moeder en zijn schoonzus Catherine. Maar zijn komst brengt een aantal spanningen en oude herinneringen boven.

Les Saisons

Première v/a do. 15/12
Natuurfilmgrootmeesters Jacques Perrin en Jacques Cluzaud nemen ons mee op een prachtige reis door de geschiedenis van de Europese wildernis.

American Pastoral

Boek & Film, 19 en 20 december, 19:15
Verfilming van Philip Roths gelijknamige, bekroonde roman over een gezin waarvan het ogenschijnlijk idyllische leventje wordt verscheurd door de sociale en politieke onrust van de jaren '60.

Refuge, a Human Story

wo. 21/12 om 18:30u. - GRATIS toegankelijk
De Amerikaanse freelance journalist Alisa Miller en de Nederlandse filmmaker Gido Gil, werkten samen om een persoonlijk gezicht te geven aan de vluchtelingencrisis. Dit resulteerde in een 19 minuten durende documentaire en een 160 pagina’s dik boek met artikelen, foto's en interviews.

Europese Dag van de Korte Film 2016

wo. 21/12 om 19:20u.
Zes korte films van awardwinnende en talentvolle filmmakers uit Nederland.

Nick Cave - One More time with Feeling

do. 22/12, 21:15 uur
De opnames van het zestiende album van Nick Cave werden overschaduwd door de dood van zijn 15-jarige zoon Arthur. Goede vriend Andrew Dominik maakte deze adembenemende documentaire over de totstandkoming van het album.

La La Land

Première v/a do. 22/12
In het romantische en kleurrijke La La Land valt de matig succesvolle jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) voor de beginnende actrice Mia (Emma Stone). Wanneer hun carrières succesvol worden moet het koppel keuzes maken die hun liefde onder druk zet. Een moderne variant op de klassieke Hollywood musical.

 

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor één of meerdere nieuwsbrieven
_
_

 

ROLSTOELPLEKKEN

Focus is (beperkt) toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel: in zaal 2 is één rolstoelplek, in zaal 3 zijn er twee plekken. Reserveer die via de website om zeker te zijn van een plaats. Wanneer u zich abonneert op de e-mailweekladder, bent u ook wekelijks op de hoogte van het aanbod in de rolstoeltoegankelijke zalen. Op de begane grond is een aangepast toilet.Europa Cinemas

Voorstellingen

Woensdag 7 december

word vriend van focus

Meld je nu aan!