20 november 2023

Franse avond in Focus Eten en Drinken

Frans, Franser, Franst; Focus Eten en Drinken gaat op de Franse tour, met een nieuwe Franse menukaart, mooie chansons op de achtergrond, vin die rijkelijk vloeit aan onze mooi gedekte tafels en daarna (als je wilt) naar de voorpremière van de heerlijke film Le pot-au-feu met Juliette Binoche in de hoofdrol.

Op vrijdagavond 1 december luiden we onze nieuwe menukaart feestelijk in met een speciale Franse avond! De kaart heeft dit keer namelijk een Franse touch, maar natuurlijk wel op de Focus-manier. Denk aan vegan escargots, camembert met Turks brood uit de oven, tartiflette met reblonchon of een vegan boeuf bourguignon. Vier met ons de lancering op 1 december en reserveer hier je tafel!

Wil je aansluitend ook naar de voorpremière van Le pot-au-feu om 20:45 uur, koop dan hier je filmkaartje. 

ETEN 

De Franse keuken, een keuken waarin met liefde en passie gekookt wordt, mooie borden en een heerlijk wijntje; dat is precies de warmte en knusheid die je zoekt in deze koude maar gezellige tijd van het jaar. Focus Eten en Drinken heeft de Franse keuken omarmd en een mooie kaart samengesteld waarbij de focus ligt op vegetarisch, vegan en biologisch, maar vooral ook op een avond lekker genieten!

LIVEMUZIEK – 18:30 – 20:30 uur

Caroline Rutten zingt tijdens het eten live de mooiste Franse chansons. Met haar warme klanken weet zij mensen te raken met Franse chansons en het Nederlandstalige luisterlied. In 2019 won ze de 35e editie van het Concours de la Chanson Alliance Française. De jury verkoos Caroline tot artiest die luisteraars het meest meesleept in de kracht en de schoonheid van de Franstalige muziek.

FILM LE POT AU FEU – 20:45 uur

Zintuigelijke film van regisseur Trần Anh Hùng die zich afspeelt in het 19e-eeuwse Frankrijk en gaat over de ontluikende romance tussen de kokkin Eugenie (Juliette Binoche) en de fijnproever Dodin (Benoit Magimel). Een ode aan de Franse keuken en de perfecte afsluiter van deze Franse avond!

Frankrijk, 1885. Eugénie werkt al twintig jaar als chef-kok voor de beroemde fijnproever Dodin. Ze wordt beschouwd als excellent in haar vakgebied. Omdat zij en Dodin in de loop der jaren veel tijd samen in de keuken hebben doorgebracht, ontstaan er ook romantische gevoelens tussen hen. Hun gedeelde passie voor eten heeft unieke en voortreffelijke gerechten opgeleverd, die wereldwijd zelfs de meest gerenommeerde chef-koks versteld hebben doen staan. Omdat de vrijheidslievende Eugénie keer op keer Dodins huwelijksaanzoeken afwijst, besluit hij voor het eerst voor zijn geliefde te koken.