De brutale ekster Solan zet een kleine Noorse dorpje op stelten wanneer hij een geheime weddenschap verliest. Samen met de voorzichtige egel Ludwig en de lieve uitvinder Reodor moet hij nu deelnemen aan de grote race tegen het naburige dorpje. De vrienden zetten alles op alles om de wedstrijd te winnen. Maar hun tegenstanders zijn niet van plan zich snel gewonnen te geven. Geschikt vanaf 5 jaar

Brief voor de koning

Boek & Film Junior
De film De brief voor de koning is gebaseerd op de gelijknamige kinderliteratuurklassieker uit 1962, geschreven door Tonke Dragt. In samenwerking met Bibliotheek Arnhem organiseert Focus Filmtheater Arnhem voor kinderen vanaf 9 jaar een junior editie van de cursus BOEK&FILM. Bij de film is een inleiding door jeugdliteratuurkenner Valerie Heil die vertelt hoe regisseurs van een kinderboek tot een verfilming komen.

Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace

Te zien vanaf 18 februari
De brutale ekster Solan zet het kleine Noorse dorpje opnieuw op stelten wanneer hij een geheime weddenschap verliest. Samen met de voorzichtige egel Ludwig en de lieve uitvinder Reodor moet hij nu deelnemen aan de grote race tegen het naburige dorpje. De vrienden zetten alles op alles om de wedstrijd te winnen. Maar hun tegenstanders zijn niet van plan zich snel gewonnen te geven. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Lotte en de maansteen

De vrolijke, kleine meisjeshond Lotte beleeft een nieuw avontuur waarin ze op zoek gaat naar het verhaal achter de magische steen die oom Klaus heeft meegenomen van zijn laatste reis. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Toen mijn vader een struik werd

Te zien vanaf 25 maart
Na de succesvolle verfilming van 'Iep' is nu ook het prachtige kinderboek van Joke van Leeuwen 'Toen mijn vader een struik werd' verfilmd. De tienjarige Toda, die in een bakkerij woont met haar vader, beleeft een spannend avontuur als ze op weg naar haar moeder de weg kwijt raakt. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Nijntje de film

Te zien op 1, 2, 8, 9, 15 en 16 april om 13.35u
Ga met Nijntje en haar vriendjes mee op speurtocht in de dierentuin! Nijntje, Nina, Knorretje en Snuffie gaan op zoek naar een schat. Help je ze mee? Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Uitleg voor ouders Focus Junior is een podium voor de betere kinderfilm. Met breed aanbod voor kinderen van circa 3 tot 12 jaar. Op zaterdag- en zondagmiddag worden er films vertoond en in schoolvakanties ook op andere dagen. Kijk onder Junior programma voor het filmaanbod van deze speelweek. Een kinderverjaardag vieren in Focus? Dat kan! Kijk onder Kinderfeestjes naar de mogelijkheden om kinderfeestjes te vieren bij Focus Junior. Regelmatig vinden er pauze activiteiten plaats (gratis). Blijf op de hoogte van alle Focus Junior activiteiten met de Focus Junior Nieuwsbrief.

Europa Cinemas

Focus Jr. Voorstellingen

A6 flyer kinderfeestje website voor

 

Focus Junior Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste Focus Junior activiteiten met de speciale Focus Junior Nieuwsbrief

_

Aanmelden voor de Focus Jr. nieuwsbrief