Hugo 3D

Visueel verbluffende 3D film die leerlingen meeneemt naar het Parijs van begin vorige eeuw en hen laat proeven aan de magie van (de vroege) cinema.

Hugo woont stiekem in het treinstation van Parijs waar hij voor de stationsklokken zorgt. Daar ontmoet hij Isabelle, met wie hij zijn passie voor films kan delen. Zijn overleden vader heeft hem een mysterieuze mechanische robot nagelaten die niet meer werkt. Hugo weet zeker dat de robot een boodschap voor hem heeft en daarom steelt hij onderdelen bij de speelgoedwinkel om hem te repareren. De uitbater van die speelgoedwinkel blijkt Georges Méliès, een filmpionier die een belangrijke stempel heeft gedrukkt op de filmgeschiedenis. Een notitieblok en gestolen sleutel zijn vervolgens de opmaat van een spannend avontuur dat hij samen met Isabelle onderneemt.

De legendarische 70-jarige regisseur Martin Scorsese brengt met Hugo een hommage aan de magie van cinema en aan filmpionier Georges Méliès, die meer dan honderd jaar geleden het publiek voor het eerst wisten te betoveren met het nieuwe medium. Winnaar van vijf Oscars!

Bekijk hier de trailer

Martin Scorsese, VS, 2011
Duur: 126 minuten
Geschikt voor: bovenbouw van het basisonderwijs (9+) en alle lesjaren en niveaus in het voortgezet onderwijs

Bij deze film is een Focus Academy 'blik op de filmgeschiedenis' ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Dit verdiepingsprogramma kan optioneel en aan meerprijs geboekt worden.

 

DE PERS OVER HUGO
"Scorsese maakte met Hugo zijn eerste 3D-film. Het is na Avatar de beste productie waarin van deze techniek is gebruikgemaakt (...) De aanpak past precies bij zijn bedoeling: een liefdesverklaring aan de magie van de film."
Algemeen Dagblad

"Een lesje cinema, maar wel een van de allermooiste denkbaar. (...) een traktatie voor de filmliefhebber, of die nu jong of oud is, beginnend of gevorderd."
De Volkskrant

"Een mooiere hommage van de ene meester aan de andere is niet denkbaar."
De Filmkrant

Familiefilm met diepte (...) een feest om naar te kijken.
Cinema.nl

Hugo

Hugo

Hugo3