Gruwelijk enge boekverfilmingen (kinderboekenweek)

Tijdens de kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) kun je met groep 1 t/m 8 terecht in Focus Filmtheater Arnhem voor schoolvoorstellingen van griezelig goede boekverfilmingen.

Op aanvraag wordt de filmzaal gereserveerd voor een besloten voorstelling; datum en tijdstip worden in overleg overeengekomen.
Je betaalt een educatief tarief van €3,50 per leerling.*
(*minimaal 55 leerlingen per voorstelling. Kom je met minder? Dan kan de voorstelling gewoon doorgaan maar wordt dit minimumaantal in rekening gebracht. Voor de GVR wordt €1,- extra aan 3D toeslag berekend; dus €4,50 per leerling).

Neem voor meer informatie en boekingen contact op met Layla Verbeek via educatie@focusarnhem.nl

 

FILMPROGRAMMA


GRUFFALO SPECIAL (groep 1 t/m 3)

Een Gruffalo? Wat is dat? Vos, uil en slang hebben nog nooit van het beest gehoord, maar Muis weet precies hoe ‘ie eruitziet. Dat hij er écht eentje tegen zou komen had Muis niet verwacht! Special met De Gruffalo en het vervolg Het kind van de Gruffalo, verfilmingen van de welbekende boeken!

Jakob Schuh, Max Lang, Uwe Heidschotter, Johannes Weiland | Nederlands gesproken | 54 min.

 

DOLFJE WEERWOLFJE (groep 3 t/m 5)

Dolfje Weerwolfje is de verfilming van het eerste boek van de populaire boekenreeks van Paul van Loon.
De nacht voordat Dolfje zeven wordt, verandert hij in een wit pluizig dier: een wolfje! Bij het licht van de volle maan holt Dolfje door het park en de tuinen van de buren. Hij jaagt achter kippen en eenden aan. Als hij de volgende ochtend wakker wordt is alles echter weer als vanouds en is hij een gewoon jongetje.

Dolfje begrijpt nu hij waarom hij zich altijd zo anders heeft gevoeld dan zijn pleegouders en zijn pleegbroertje Timmie. Hij is een weerwolf! Maar hij wíl helemaal niet anders zijn. Hij wil gewoon zijn, net als iedereen. Dolfje is bang dat zijn pleegouders niet meer van hem zullen houden als ze ontdekken dat hij een weerwolf is. Koste wat kost probeert Doflje zijn geheim bewaren, maar dat is niet zo makkelijk. Het is tenslotte iedere maand wel een keer volle maan....

Joram Lürsen I Nederlands gesproeken I 95 min.

 

DE GVR 3D (groep 6 t/m 8)

 

Sofie vraagt zich af wie toch die reus is die ’s nachts langs haar raam schuifelt. Ze raken bevriend, maar Sofie ontdekt dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn. Samen met de Grote Vriendelijke Reus smeedt ze een plan om alle kinderen te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen. Verfilming van Steven Spielberg, naar het beroemde boek van Roald Dahl.

Steven Spielberg | Nederlands gesproken | 117 min.

 

DE GRIEZELBUS (groep 6 t/m 8)

 

De elfjarige Onnoval wordt gepest op school. Hij is niet zoals andere kinderen, omdat hij griezelverhalen en romantische gedichten schrijft. Dat pesten interesseert hem niet zoveel, totdat het meisje waarop hij verliefd is het aanlegt met de grootste pestkop van de klas, Gino. Dat maakt Onnoval woedend en hij besluit een verhaal te schrjiven getiteld: De Griezelbus. In het verhaal kan hij wraak nemen op Gino. De duivelse Ferluci overtuigt Onnoval om hem het verhaal te geven. Zo wordt zijn verzonnen griezelschoolreisje werkelijkheid en alle kinderen uit de klas komen echt in gevaar. Dat is niet wat Onnoval wilde en hij wil zijn verhaal meteen terug om een ‘happy end’ voor iedereen te kunnen schrijven. Maar Ferluci, die geniet van zijn eigen slechtheid, laat dat niet zomaar gebeuren.

Piet Kuijpers I Nederlands gesproken I 90 min.

gruffalo

dolfje weerwolfje

gvr

griezelbus