Cinekid schoolvoorstellingen, oktober 2016

Cinekid is hét jaarlijkse filmfestival voor de jeugd dat tijdens de herfstvakantie te bezoeken is op verschillende locaties in Nederland, ook in Focus.
1 t/m 21 oktober kunt u met de klas(sen) onder schooltijd previews van deze Cinekid films bezoeken. Een leuk schooluitje, en een feestelijke start van de herfstvakantie!

Boek minimaal 14 dagen vóór het geplande bezoek via educatie@focusarnhem.nl.
Datum en tijdstip worden in overleg vastgelegd. Bij iedere film is gratis digitaal lesmateriaal beschikbaar dat u hieronder kunt downloaden.

FILMPROGRAMMA

GROEP 1 / 2 / 3 / 4


Bollie en Billie
(Frankrijk, NL gesproken, 80 min.)
Cocker Spaniël Billie is heel blij als Bollie, een jongen met dezelfde rode haren als hij, zijn nieuwe baasje wordt. De vader van Bollie is eigenlijk niet zo blij met Billie. En al helemaal niet meer als het gezin van het platteland naar de grote stad gaat verhuizen voor zijn nieuwe baan. Wat moet je nu met een hond in een flat? Bollie en Billie maken er het beste van, maar ondanks hun goede bedoelingen gaat er steeds weer iets mis.
Lesmateriaal bij Bollie en Billie


Pettson en Findus
(Duitsland, NL gesproken, 89 min.)
De oude Pettson woont alleen op zijn boerderij op het Zweedse platteland. Op een dag brengt buurvrouw Beda hem een katje - Findus - dat ze gevonden heeft in het bos. Findus is ondernemend en ondeugend, maar heeft ook een klein hartje. Het leven van de oude Pettson wordt een stuk leuker met Findus. Zeker als blijkt dat die kan praten. Bekend van de boeken en tekenfilms, maar hier gespeeld door echte mensen.
Lesmateriaal bij Pettson en Findus

 

GROEP 5 / 6


De zoon van Winnetoo
(Duitsland, NL gesproken, 91 min.)
Max is tien, dik, bleek en draagt een bril. Toch is hij in zijn hart een echte Indiaan. Hij kleedt zich dan ook als de leider van de stam. Zo hoeft hij niet na te denken over zijn ouders die onlangs zijn gescheiden. Op een dag hoort Max dat het indianenpretpark een nieuwe zoon van Winnetou zoekt voor hun show. Max zet alles op alles om de rol te bemachtigen.
Lesmateriaal bij De zoon van Winnetoo

 

GROEP 7 / 8


Elliot & me
(Ierland, NL ondertiteld, 54 min.)
De tienjarige Lucy is dolblij met haar nieuwe hond Eliot. Groot is dan ook haar verdriet als Eliot plotseling verdwenen is. Bijna nog erger dan de scheiding van haar ouders. Maar ze geeft de moed niet op en zet een spannende speurtocht op touw.
Lesmateriaal bij Elliot & me

 

PRAKTISCH

GROEP
onder-, midden- en bovenbouw

WANNEER
Besloten voorstelling op aanvraag mogelijk gedurende 1 t/m 21 oktober 2016.
Datum en tijdstip in overleg en onder schooltijd.

DUUR
zie filmprogramma, de films worden vertoond zonder pauze.

PRIJS
-Speciale Cinekid preview prijs per leerling: €2,25
Voor iedere voorstelling geldt een minimumaantal van 40 leerlingen (€90,-) Haalt u dit aantal niet, dan kan de voorstelling gewoon doorgaan en wordt afgerekend op basis van dit minimumaantal.

Twee weken voorafgaand aan het bezoek ontvangt u een digitale lesbrief, te gebruiken bij de voor- en nabespreking in de klas.

BEGELEIDING
Minimaal 1 begeleider per 15 leerlingen. Begeleiders gaan gratis mee.

AANMELDEN
Aanmelden: uiterlijk 14 dagen voorafgaand aan het geplande bezoek via Layla Verbeek, educatie@focusarnhem.nl o.v.v. Cinekid preview basisonderwijs.
Vermeld daarbij:
-naam school
-klas(sen)
-aantal leerlingen
-aantal begeleiders
-filmtitel(s) + datum + tijdstip van voorkeur
-contactpersoon, incl. direct mailadres en telefoonnummer.

 

Graag wijzen wij u op de  algemene voorwaarden die van toepassing zijn op Cinekid schoolvoorstellingen in Focus.

De huisregels van Focus Filmtheater kunt u hier terugvinden.

Kijk voor het reguliere Cinekid programma dat tijdens de herfstvakantie te zien is onder Focus Junior.

 

Cinekid jaarbeeld

 

Cinekid schoolvoorstelling

 

Cinekid schoolvoorstelling

 

Cinekid schoolvoorstelling

 

Cinekid schoolvoorstelling