Yomeddine

Yomeddine

A.B. Shawky - Egypte - 2018 - 97 minuten - taal: Arabisch - ondertiteling: Nederlands

"Een trefzeker debuut. Beshay steelt onderweg al je hart."

De Filmkrant

Beshay woont al zijn hele leven lang in een Egyptische leprakolonie. Als zijn vrouw komt te overlijden besluit hij op zoek te gaan naar zijn vader.

Als zeer jong kind werd Beshay door zijn vader achtergelaten in een leprakolonie, midden in de woestijn van Egypte, om nooit meer terug te keren. Wanneer zijn vrouw plotseling overlijdt, besluit Beshay om op zoek te gaan naar zijn familie.

Samen met een weesjongetje uit een nabijgelegen weeshuis en een ezeltje begint hij aan een avontuurlijke reis door de woestijn. Dit is nog geen makkelijke opgaaf: het ezeltje kan de reis nauwelijks volhouden en Beshay’s uiterlijk schrikt veel mensen af. Toch blijven Beshay en Obama positief: ze helpen elkaar door tegenslagen heen en ontdekken hoe ze met een goede dosis hoop, trots en vertrouwen obstakels kunnen overwinnen.

Yomeddine is een vriendelijke roadmovie over een vriendschap tussen twee outcasts, op zoek naar familie en geborgenheid. Dit speelfilmdebuut van de Egyptisch-Australische regisseur A.B. Shawky was de enige debuutfilm in competitie tijdens het filmfestival van Cannes 2018.

Bekijk op IMDB