Y’aura t’il de la neige à Noël?

Y’aura t’il de la neige à Noël?

Sandrine Veysset - Frankrijk - 1996 - 90 minuten - taal: Frans - ondertiteling: Nederlands
  • 6 jaar en ouder
  • angst
  • geweld
  • grof taalgebruik

Deze film is op Tweede Kerstdag (zo 26 dec) te combineren met een heerlijk Kerstontbijt bij Focus I Eten + Drinken. Klik hier voor alle info!

'Huiveringwekkend mooi.'

NRC

Een aangrijpende ode aan de moederliefde, dit ontroerende en eenvoudige portret van een jonge boerin en haar zeven kinderen die worden afgebeuld door hun genadeloze vader.

Y’aura t’il de la neige à Noël? van regisseur Sandrine Veysset geldt als klassieker van de Franse cinema en kreeg de Franse Oscar voor beste film. Dominique Reymond speelt met veel warmte een gescheiden moeder die met de moed der wanhoop probeert om haar kinderen een gelukkig leven te verschaffen. ‘Misschien sneeuwt het wel met Kerst,’ legt zij haar kinderen voor in een van haar geslaagde pogingen om ondanks alles dromen te koesteren. Veysset weet zowel de onnadrukkelijke warmte als de harde werkelijkheid van het Franse platteland in prachtig camerawerk te vangen.

OVER DE REGISSEUR
Regisseur Sandrine Veysset werkte eerder als set-designer voor Leos Carax’ Les Amants du Pont-Neuf (1991). Haar oeuvre is niet uitgebreid (vijf lange speelfilms), maar omvat door de filmkritiek gewaardeerde titels als Victor… pendant qu’il est trop tard (1998) en Martha… Martha (2001). Vaak is het ’t lot van de minder gefortuneerden die Veysset in beeld brengt. In Victor.. vindt een misbruikt kind onderdak bij een prostituee, in Martha… Martha houdt een moeder zielsveel van haar dochtertje maar verwaarloost haar tegelijkertijd. Met Y aura t’il de la neige à Noël? vormen deze films de zogeheten ‘moedertrilogie’.

Bekijk op IMDB