Movies that Matter: Wij praten niet

Movies that Matter: Wij praten niet

Marjolein Busstra - 2022 - 70 minuten - taal: Nederlands

Te zien ihkv Movies that Matter on Tour, een landelijk film-en-debat-programma, waarin eens per maand een film wordt vertoond waarin een mensenrechtenkwestie aan de orde komt. Na de film is er een zaalgesprek met twee therapeuten die aan de film hebben meegewerkt: Danial Sharifi en Floor ‘t Sas.

Wij praten niet van Marjolein Busstra is een intrigerende en zeer actuele documentaire, met diepgaande gesprekken tussen therapeuten en jongeren die verstrikt zijn geraakt in het complexe netwerk van seksueel geweld en uitbuiting.

De film neemt ons mee in de innerlijke strijd van vier personages die proberen te breken met hun voormalige wereld, waar ze – de één meer dan de ander – maar moeilijk van los kunnen komen. Een blik op de dynamiek van therapie, waarbij de jongeren pijnlijke herinneringen ophalen en geconfronteerd worden met hun verstoorde zelfbeeld vol schaamte en schuld. Wij praten niet wijst op het belang van signalering omtrent seksueel geweld en opent het gesprek in een wereld waarin jongeren zich vaak niet veilig genoeg voelen om hierover te praten.

Wij praten niet is geproduceerd door HALAL (Olivia Sophie van Leeuwen), in samenwerking met KRO-NCRV.

ZAALGESPREK

Na de vertoning van de film is er een zaalgesprek met Danial Sharifi en Floor ‘t Sas, die als therapeuten in de film te zien zijn. Met hen gaan we praten over het maken van deze film, over hoe je jongeren met ernstig seksueel trauma behandelt en wat het behandelingsperspectief is.