Openluchtcinema: Western Stars

Openluchtcinema: Western Stars

Bruce Springsteen - USA - 2019 - 83 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands

Te zien in onze dakzaal op zondag 26 juli om 22:30 en zaterdag 1 augustus om 22:15

Bekijk alle dakfilms

.

In plaats van een vermoeiende internationale tournee besloot de ook al 70 jarige Bruce Springsteen zijn nieuwe album op film te presenteren. In vier dagen tijd werden in de intieme setting van een oude schuur opnamen gemaakt, met als aanwezigen dertig muzikanten en een aandachtig publiek.

WESTERN STARS is Bruce Springsteens eerste studio-album met nieuw solomateriaal sinds 2005. Het zeer goed ontvangen album is beïnvloed door ‘Southern California pop music’ uit de jaren ’70 van artiesten als Glen Campbell en Burt Bacharach. Omdat Springsteen niet ging touren met deze plaat, heeft hij voor zijn fans wel deze intieme, live concertfilm (mede-)geregisseerd. In de film speelt hij, samen met een dertigtal muzikanten, voor een aandachtig gehoor het gehele album. De opnames, die vier dagen duurden, zijn gemaakt in een oude schuur die op Springsteens terrein in New Jersey staat.

De nummers van Western Stars worden afgewisseld met beelden die zijn gemaakt in de woestijn in Californië nabij Joshua Tree National Park. Bruce introduceert de nummers en vertelt het verhaal achter het album en de link met zijn eigen leven, het ouder worden (op 23 september j.l. is hij 70 jaar geworden) en de samenhang met thema’s van zijn eerdere albums.