Western Stars

Western Stars

Bruce Springsteen - USA - 2019 - 83 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands

Wegens de grote belangstelling nog een voorstelling op zo. 1 dec. om 21:00u. RESERVEREN GEWENST!

De filmversie van Western Stars, het nieuwste album van Bruce Springsteen, is op zondag 17 november in Nederlandse bioscopen te zien, waaronder (natuurlijk) ook in Focus!

WESTERN STARS is Springsteens eerste studio-album met nieuw solomateriaal sinds 2005. Het album -dat met lovende kritieken werd ontvangen- is beïnvloed door ‘Southern California pop music’ uit de jaren ’70 van artiesten als Glen Campbell en Burt Bacharach.

Springsteen gaat niet touren met deze plaat, maar heeft voor zijn fans wel deze live concertfilm (mede-)geregisseerd. In de film speelt hij, samen met een dertigtal muzikanten, het gehele album. De opnames, die vier dagen duurden, zijn gemaakt in een oude schuur die op Springsteens terrein in New Jersey staat.

De nummers van Western Stars worden afgewisseld met beelden die zijn gemaakt in de woestijn in Californië nabij Joshua Tree National Park. Bruce introduceert de nummers en vertelt het verhaal achter het album en de link met zijn eigen leven, het ouder worden (op 23 september wordt hij 70 jaar!) en de samenhang met thema’s van zijn eerdere albums.