Vochtige Streken

Vochtige Streken

David Wnendt - Dld - 2013 - 109 minuten - taal: Duits - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • seks
  • grof taalgebruik

Helaas moeten we deze voorstelling verplaatsen i.v.m. de Coronacrisis. Mensen met online gekochte kaartjes hebben een mail met informatie ontvangen. Heb je bij de kassa kaartjes gekocht? Stuur dan een mail naar info@focusarnhem.nl.

Verfilming van de gelijknamige controversiële bestseller over de opvallende experimenten van de 18-jarige Helen Memel met haar intieme delen.

Deze cultfilm vermijdt vulgariteiten en shockeffecten en verluchtigt het seksueel expliciete materiaal met komische scènes.

De 18-jarige Helen Memel (een explosieve rol van Carla Juri) is in voor allerlei seksuele experimenten en belandt uiteindelijk in het ziekenhuis na een pijnlijk uitgepakte ontharingssessie. Met haar onorthodoxe opvattingen over persoonlijke hygiëne, seks en het inventieve gebruik van diverse groentes zoekt ze bewust de controverse op. Maar bovenal heeft Helen een optimistische, kinderlijke kijk op intieme zaken, hoewel een jeugdtrauma een schaduw op haar leven werpt.

Vochtige streken van de jonge regisseur David Wnendt is gebaseerd op de bestseller van de Duitse tv-persoonlijkheid Charlotte Roche en draaide in de Gouden Luipaard-competitie van het Filmfestival van Locarno.