Vice

Vice

Adam McKay - USA - 2019 - 133 minuten - taal: Nederlands - ondertiteling: Engels
  • 16 jaar en ouder
  • geweld
  • grof taalgebruik

Winnaar van de Oscar voor Beste make-up en Haarstyling.

Het waargebeurde verhaal van Dick Cheney (verbluffende transformatie van Christian Bale), één van de belangrijkste Vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

'Virtuoos, intelligent en geestig politiek drama.'

de Volkskrant

'Vice gaat over de verwording van de Amerikaanse democratie.'

NRC

In 2000 vroeg presidentskandidaat George W. Bush aan Dick Cheney (oscargenomineerde rol van Christian Bale) of hij beschikbaar was voor het vicepresidentschap. De sluwe Cheney, op dat moment CEO van een multinational, zag zijn kans schoon: toen Bush gekozen werd, ontpopte hij zich als een politieke macher die opmerkelijk veel invloed uit kon oefenen op de relatief onervaren Bush. In het op ware gebeurtenissen gebaseerde en door regisseur Adam McKay zelfgeschreven Vice bestaat er weinig twijfel over wie werkelijk de touwtjes in the Bush Administration in handen had.

Vice (genomineerd voor maar liefst 8 Oscars) bedient zich van verschillende stijlen en genres: van bijtende satire en regelrechte slapstick tot serieuze biografie en politieke documentaire. Constante factor is het acteergeweld van een supercast met onder meer de onherkenbare Chrisian Bale, Amy Adams als zijn ambitieuze vrouw, Steve Carell als een gluiperige Donald Rumsfeld en Sam Rockwell als George W. Bush.

Bekijk op IMDB