Un homme et une femme

Tickets:
Meer special Déjà Vu? Klassiekerreeks – Zomer 2020

Un homme et une femme

Claude Lelouch - Frankrijk - 1966 - 102 minuten - taal: Frans - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

De ‘man en vrouw’ ontmoeten elkaar op de school van hun kinderen. De vrouw, een actrice, mist haar trein en de man geeft haar een lift. Het is de eerste van een aantal ontmoetingen die uiteindelijk uitmonden in een romance.

Zeg Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée en je hebt het over twee iconen van de Franse film. Ruim vijftig jaar geleden vormden ze een hartstochtelijk liefdespaar in Claude Lelouchs klassieker Un homme et une femme (1966). De film is onlangs gerestaureerd (4K) en weer te zien in de bioscoop. De film was winnaar van de Gouden Palm (Beste film Cannes Filmfestival) en twee Oscars (Beste scenario, Beste buitenlandse film).

De digitale restauratie (4K) van Un homme et une femme beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes in 2016, bij het vijftigjarig bestaan van de film. De restauratie werd gedaan door filmlaboratorium Eclair vanaf het originele zwartwit- en kleuren-negatief (35mm), onder supervisie van Claude Lelouch. In zijn nieuwe film: Les plus belles années d’une vie, spelen Trintignant en Aimée opnieuw het liefdespaar ‘Jean Louis’ en ‘Anne’, maar nu als tachtigers.