UITNACHT: The Banshees of Inisherin

UITNACHT: The Banshees of Inisherin

Martin McDonagh - VS, Ierland - 2022 - 114 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • angst
  • grof taalgebruik

Focus staat in de avond van vrijdag 27 januari 2023 weer geheel in het teken van de Uitnacht Arnhem! Met een grotendeels gratis (of spotgoedkoop) programma verspreid over het hele pand, vol poëzie, theater- en dansperformances, muziek, spoken word en natuurlijk film, heel veel film. Bekijk het hele programma hier

Tijdens de Uitnacht zijn een aantal nieuwe films voor een prikkie te zien, waaronder The Banshees of Inisherin. In deze nieuwe, über-Ierse film van Martin McDonagh (In Bruges, Three Billboards) volgen we de twee vrienden Padraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson), die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling hun vriendschap verbreekt.

The Banshees of Inisherin is ook regulier in Focus te zien, vanaf 26 januari 2023. Info en tickets

Op het eiland voor de Westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan (Kerry Condon). Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

Zaal 4 | 21:10 uur | Tickets: €5,-

'McDonagh wilde de mooiste Ierse film ooit maken, dat lijkt hem gelukt... Meesterlijke teloorgang van een vriendschap.'

NRC
Bekijk op IMDB