UITNACHT: All the Beauty and the Bloodshed

UITNACHT: All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras - VS - 2022 - 122 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • seks
  • grof taalgebruik

Focus staat in de avond van vrijdag 27 januari 2023 weer geheel in het teken van de Uitnacht Arnhem! Met een grotendeels gratis (of spotgoedkoop) programma verspreid over het hele pand, vol poëzie, theater- en dansperformances, muziek, spoken word en natuurlijk film, heel veel film. Bekijk het hele programma hier

Tijdens de Uitnacht zijn een aantal nieuwe films voor een prikkie te zien, waaronder All the Beauty and the Bloodshed. Oscarwinnaar Laura Poitras (Citizen Four) maakte een zeer persoonlijk portret van Nan Goldin, één van de belangrijkste fotografen van de late 20e eeuw.

All the Beauty and the Bloodshed is ook regulier in Focus te zien, vanaf 19 januari 2023. Info en tickets

Goldin ontvluchtte haar traumatische jeugd en vond haar eigen scene waarin vrijheid en seksuele onafhankelijkheid een belangrijke rol speelden. Goldin kreeg in 2014 het medicijn Oxycontin voorgeschreven, waar ze vervolgens bijna fataal verslaafd aan raakte. Ze bond de strijd aan met de Sacklerfamilie, die zij verantwoordelijk houdt voor de Amerikaanse opiatencrisis die tot op de dag van vandaag slachtoffers maakt. Winnaar Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië 2022.

Zaal 5 | 21:20 uur | Tickets €5,-