Triangle of Sadness

Triangle of Sadness

Ruben Östlund - Zweden, Duitsland, Frankrijk, Denemarken - 2022 - 142 minuten - taal: Engels, Frans - ondertiteling: Nederlands

Bij Triangle of Sadness is als voorfilm de ultrakorte animatie Dog Days te zien van George Hampshire, onderdeel van Ultrakort.

Briljante satirische zwarte komedie van Ruben Östlund (The Square) over rijkdom en macht. De film ontving tijdens het Filmfestival van Cannes 2022 een staande ovatie van 8 minuten en werd bekroond met de Gouden Palm. Östlund maakte naar eigen zeggen een ‘achtbaan voor volwassenen’. A hell of a ride it is!

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

Bekijk op IMDB