TransMilitary

TransMilitary

Gabriel Silverman/Fiona Dawson - VS - 2018 - 93 minuten - taal: Engels

Te zien i.h.k.v. de Transgender Awareness Week, i.s.m. Transistor (transcafé) en COC Midden-Gelderland. Na afloop is er een zaalgesprek met vijf mensen die dienen bij Defensie, waaronder een aantal transgender personen. Deze docu is Engels gesproken en niet ondertiteld!

Ongeveer 15.500 transgenders dienen in het Amerikaanse leger, waar ze gedwongen worden om hun genderidentiteit te verbergen vanwege de militaire wet- en regelgeving.

Deze documentaire volgt vier militairen die hun carrière en gezinsleven op het spel zetten door uit te komen voor hun trans-identiteit, in de hoop gelijkheid te krijgen en het recht om te dienen in het Amerikaanse leger.

NAGESPREK

Na de film is er een zaalgesprek met vijf personen die dienen bij Defensie: kolonel Peter Wilming (Regionaal Militair Commandant West), AOOODOPS Sanne Dokter van de Koninklijke Marine, Korporaal 1e Klasse Tess Coense van de Koninklijke Landmacht, Cadet-korporaal Nik Bierens van de Koninklijke Landmacht en Cadet Chris van Meurs van de Koninklijke Landmacht.