They Shall not grow Old 3D

They Shall not grow Old 3D

Peter Jackson - Nieuw Zeeland - 2018 - 100 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • angst
  • geweld

'In Peter Jacksons meesterwerk komen soldaten uit WOI tot leven. Voor de stemmen gebruikte hij liplezers, die ontcijferden wat de soldaten tegen elkaar zeiden. De tekst liet hij inspreken door acteurs uit de regio waar de soldaten vandaan kwamen. Het resultaat is een waar kunststuk.'

de Volkskrant

'Peter Jackson voorzag in They Shall Not Grow Old beelden uit de Eerste Wereldoorlog van kleur en geluid. Het resultaat is adembenemend. Het verleden komt zo dichtbij als een speelfilm.'

NRC

Ook in 2D te zien!

Grensverleggende documentaire van Oscar®-winnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings Trilogy, The Hobbit Trilogy), naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Tussen 1914 en 1918 veranderde een wereldwijd conflict de geschiedenis. Maar in werkelijkheid was het geen zwart-witte wereld zonder geluid. Ga terug in de tijd en beleef de periode met de mensen die erbij waren. Met geavanceerde technieken op het gebied van restauratie, kleur en 3D, en oorspronkelijke beelden die zorgvuldig zijn geselecteerd uit honderden uren aan filmmateriaal uit het archief van het Imperial War Museum (IWM), heeft Jackson een diepgaande en authentieke filmische belevenis gecreëerd.

Het commentaar is afkomstig van de oorlogsveteranen zelf en geselecteerd uit meer dan 600 uur aan interviews uit de archieven van de BBC en het IWM. Dit is het verhaal van ‘De oorlog die een eind maakt aan alle oorlogen’, verteld door de soldaten die het meegemaakt hebben. Door het restaureren van de oorspronkelijke beelden ontstaat een helder en levendig beeld van de menselijke kant van de Eerste Wereldoorlog. De film toont de dagelijkse realiteit en de ervaringen van de soldaten aan het front: wat zij vinden van het conflict, hun kameraadschap, de noodzaak van humor tijdens de verschrikkingen, het leven in de loopgraven en tijdens periodes van rust.

Dankzij de nieuwste technieken lijkt beeldmateriaal van honderd jaar geleden wel vandaag opgenomen. Het is zowel een herdenking als een eerbetoon aan een generatie die door een wereldoorlog voor altijd veranderde.