The Wild Goose Lake

The Wild Goose Lake

Diao Yinan - China - 2019 - 113 minuten - taal: Chinees - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • geweld

Film noir van de Chinese meesterstilist en Gouden Beer-winnaar Diao Yi’nan. Zhou is de leider van een beruchte motorbende en Aiai een prostituee die er alles voor over heeft haar vrijheid terug te winnen.

Ze ontmoeten elkaar wanneer Zhou op de vlucht is nadat hij een politieagent heeft gedood. Niet alleen het hele politiekorps, maar ook de lokale bendeleden zitten achter hem aan. Allebei bevinden ze zich op een dood spoor en zijn ze wanhopig op zoek naar een uitweg. Aiai belooft Zhou te helpen een boodschap over te brengen aan zijn vrouw. Maar niet alles is wat het lijkt…

In 2014 won Diao Yinan met zijn film Black Coal, Thin Ice onverwacht de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn. Met deze nieuwe film – die in wereldpremière ging op het Filmfestival van Cannes – bewijst hij zich als meesterstilist die de klassieke film noir perfect naar zijn hand weet te zetten. Een meeslepende misdaadfilm die de meedogenloosheid van aspecten van de hedendaagse Chinese samenleving ongenadig fileert.

Bekijk op IMDB