The Two Popes

The Two Popes

Fernando Meirelles - GB/IT - 2019 - 125 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst
  • geweld
  • grof taalgebruik

"Een pleidooi voor medemenselijkheid dat ook atheïsten zal aanspreken."

NRC

"Fenomenale vertolkingen van Anthony Hopkins en Jonathan Pryce… Kan een speelfilm over twee hoogbejaarde religieuze leiders vermakelijk, onthullend, ontroerend, filosofisch en confronterend zijn? Regisseur Fernando Meirelles krijgt het allemaal voor elkaar!"

AD

Brekend met de traditie dat een paus in het harnas sterft, treedt in 2013 de conservatieve paus Benedictus XVI (Anthony Hopkins) af na het opduiken van een vertrouwelijk rapport.

"Grandioos geacteerde studie van de vriendschap die ontstaat tussen paus Benedictus en Bergoglio."

het Parool

Zijn opvolger in het Vaticaan zal een Latijns Amerikaans kardinaal (Jonathan Price) zijn. Gefrustreerd door de schandalen in de katholieke Kerk moet hij samen met Benedictus een nieuw pad creëren voor de kerk en haar miljarden volgers wereldwijd. The Two Popes is gebaseerd op de verkiezing van paus Franciscus in 2013. Regisseur Fernando Meirelles (Cidade de Deus, The Constant Gardner) en scenarioschrijver Anthony McCarten (Darkest Hour, Bohemian Rapsody) geven een inkijk in het persoonlijke leven van deze twee leiders achter de gesloten deuren van het Vaticaan.

Bekijk op IMDB