The Irishman

The Irishman

Martin Scorsese - USA - 2019 - 209 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • geweld
  • grof taalgebruik

"Weids en tegelijk intiem sluitstuk op Martin Scorseses maffiatrilogie. Het epos is een monumentale grafzerk voor een criminele levensstijl."

NRC

"De Niro, Al Pacino en Joe Pesci schitteren in Scorseses nieuwe gangsterfilm."

Volkskrant

"Meeslepend verhaal met fantastische acteurs."

VPRO Cinema

De legendarische regisseur Martin Scorsese heeft al veel topfilms op zijn naam staan, maar zijn nieuwe film The Irishman is misschien wel de beste! De film is maar in een klein aantal bioscopen te zien, waaronder (als enige in Arnhem) Focus Filmtheater!

Martin Scorsese’s The Irishman is een 3,5 uur (!) durend epos over georganiseerde misdaad in het naoorlogse Amerika, gezien door de ogen van huurmoordenaar Frank Sheeran (Robert De Niro) en de eerste samenwerking tussen Scorsese en De Niro in 25 jaar tijd. De twee mannen maakten eerder grote hits als Taxi Driver, Raging Bull en Goodfellas. In The Irishman (gebaseerd op ware gebeurtenissen) speelt Robert De Niro de rol van oorlogsveteraan Frank Sheeran, een hosselaar en huurmoordenaar die samenwerkte met de meest notoire onderwereldfiguren van de 20e eeuw. De film centreert zich rond een van de grootste onopgeloste moordzaken uit de Amerikaanse geschiedenis, de verdwijning van de legendarische vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino) in 1975.

The Irishman geeft inzage in de besloten wereld van georganiseerde misdaad: de dagelijkse gang van zaken, de onderlinge rivaliteit en de connecties met mainstream politiek. Scorsese keert terug naar de mean streets van New York, vergezeld door ex-Goodfellas Robert De Niro, Joe Pesci en uiteraard The Godfather himself, Al Pacino – voor het eerst te zien onder Scorsese’s regie.

Vanwege de lengte van de film is er een korte pauze tijdens de voorstelling en rekenen we een kleine toeslag van €1,50. Cinevillepashouders betalen geen toeslag. 

Bekijk op IMDB