The Insult

The Insult

Ziad Doueiri - Libanon - 2017 - 113 minuten - taal: Arabisch - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst
  • geweld
  • grof taalgebruik

The Insult – met inleiding – is onderdeel van een driedelig filmprogramma rondom het thema verzoening in het kader van de tentoonstelling LIVING, FORGIVING, REMEMBERING die nu in De Kerk, Museum Arnhem te zien is. Bekijk hier het hele programma.

In The Insult leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt.

Tijdens de renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijnse vluchteling. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak.

The Insult werd internationaal omarmd door pers en publiek. Kamel El Basha won op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur.

Met inleiding door Geert Corstens, voormalig president van de Hoge Raad en voormalig voorzitter van Stichting War Requiem Bridge to the Future.

Bekijk op IMDB