The Capote Tapes

The Capote Tapes

Ebs Burnough - VS - 2019 - 99 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • grof taalgebruik

'It's real intrigue is its subject’s unknowable psyche'

The Guardian

Van zijn jeugd vol armoede in Alabama tot de jetset-glamour van New York; het leven van legendarisch schrijver Truman Capote was allesbehalve saai. The Capote Tapes laat de opkomst en tragische ondergang zien van een van Amerika’s meest iconische schrijvers.

Door het succes van zijn boeken ‘Breakfast at Tiffany’s’ en ‘In Cold Blood’ werd schrijver Truman Capote een begrip in het Amerika van de jaren ’60 en ’70. Zijn project, ‘Answered Prayers’ zou zijn magnum opus worden. Het door mysterie omgeven boek zou zich afspelen in de wereld vol glamour waar Capote een geliefde gast was: de high society van New York. Zijn vriendinnen, de dames uit deze elite, zagen het boek met vrees en fascinatie tegemoet vanwege de wilde geruchten dat het manuscript dat gevuld zou zijn met schandalen. Het boek kwam echter nooit af, slechts enkele hoofdstukken werden gepubliceerd.

Vlak na Capotes dood in 1984 nam een journalist tientallen interviews af met vriend en vijand van de geroemde auteur. Deze opnames zijn nooit uitgebracht. Tot nu. The Capote Tapes is een eerbetoon aan een van de meest kleurrijke personen van de twintigste eeuw: een icoon van de literatuur, maar door zijn openheid over zijn seksuele geaardheid in een tijd waar dat ongekend was zeker ook voor de queer gemeenschap.

Piclfilms van Focus Arnhem

Bekijk op IMDB