Tenet

Tenet

Christopher Nolan - VS - 2020 - 148 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst
  • geweld
  • grof taalgebruik

'Een tweeënhalf uur durende adrenalinekick.'

VPRO Cinema

'Nolans nieuwe film Tenet moet je niet begrijpen, maar vóélen' '...de juiste film op het juiste moment voor verbluffend entertainment.'

de Volkskrant

'Tenet’ verdient het om op een groot bioscoopscherm te worden gezien.'

Trouw

Bloedstollende, langverwachte actiethriller van blockbuster regisseur Christopher Nolan (Inception).

Slechts gewapend met één woord – Tenet – moet een CIA-agent de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage, op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd… Een zelden vertoond bioscoopspektakel vol actie, een denderende soundtrack en inventief camerawerk van Hoyte van Hoytema, die in zeven landen op locatie filmde.

Over Christopher Nolan

Christopher_Nolan_Tenet_FocusArnhem

Ondanks dat hij de laatste jaren grote blockbusters regisseerde, vinden wij Christopher Nolan wel degelijk een auteur. Zijn eerste films (Following en Memento) waren low budget indie films. Vooral Memento maakte zoveel indruk dat hij opviel in Hollywood en gevraagd werd voor de, inmiddels befaamde, Batman-trilogie. Vind daarvan wat je wilt – die films zouden normaliter niet in Focus draaien – maar het zijn uitstekende films in het genre. Daarna volgden o.a. The Prestige, Inception en Interstellar.

Ware purist

Op het oog grote Hollywood-films, maar met als basis immer een ijzersterk, ingenieus scenario (dat hij overigens zelf altijd schrijft). Verder is Nolan een ware purist en filmt hij vaak op het bijzondere 70mm (IMAX-)formaat. Verder speelt hij met de notie van tijd en werkt hij altijd samen met kundige vakmensen, zoals zijn vaste cameraman (onze eigen) Hoyte van Hoytema.

Wij vinden Nolan in de categorie Tarantino vallen, en vinden dat zijn nieuwe film Tenet, waarvoor hij zich hard heeft gemaakt -en het feit dat deze film ondanks Corona toch nog in de bioscopen verschijnt- dan ook niet in Focus mag ontbreken!

 

Tenet_2020-08-25_Trouw

Bekijk op IMDB