Schapenheld

Schapenheld

Ton van Zantvoort - Nederland - 2019 - 81 minuten - taal: Nederlands

Bij de voorstelling op di. 26-2 om 19:00u. is regisseur Ton van Zantvoort aanwezig voor een Q&A!

Een vrijgevochten Brabantse schaapsherder worstelt met zijn idealen; kan hij als traditionele herder zijn kudde laten grazen, of moet hij zich als moderne ondernemer aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid?

'Een ijzersterke film.'

indebioscoop.com

'Een visuele ode aan een oerlandschap.' 'Als er een ooit een prijs bestaat voor de mooiste drone-filmbeeld mag Schapenheld winnen... Hypnotiserend mooi, nooit eerder zo gezien.'

de Volkskrant

De Brabantse Schaapsherder Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. De romanticus en idealist is een van de laatste traditionele schaapsherders, maar het leven van een hedendaagse herder is verre van eenvoudig.

Koppig probeert Stijn zich staande te houden terwijl de heidegebieden steeds verder ingesloten worden tussen uitdijende vinexwijken en industrieterreinen en het marktdenken ook zijn greep krijgt op het natuurbeheer. Als zijn idealen blijven botsen met de harde realiteit van de moderne ondernemer staat hij met zijn gezin voor de keuze: houden ze de strijd tegen het systeem vol of moet hij met de kudde meelopen?

Bekijk op IMDB