Rode Rozen en Tortilla’s (Royal Opera House)

Rode Rozen en Tortilla’s (Royal Opera House)

Christopher Wheeldon - Verenigd Koninkrijk - 2023 - 190 minuten - taal: Italiaans - ondertiteling: Nederlands

Live registratie van de uitvoering in The Royal Opera House in Londen. Incl. twee pauzes (twee consumpties inbegrepen).  Klik hier voor de overige ROH-voorstellingen!

Het nieuwe ballet van Christopher Wheeldon brengt het magisch realisme van deze beroemde modern Mexicaanse roman naar The Royal Ballet.

Een moderne Mexicaanse klassieker van het magisch realisme vormt de basis voor het nieuwe, volledige ballet van The Royal Ballet, waarin artistiek medewerker Christopher Wheeldon samenwerkt met het creatieve team dat De avonturen van Alice in Wonderland en Wintersprookje heeft omgezet in dans, componist Joby Talbot en ontwerper Bob Crowley.

Het ballet is geïnspireerd op de roman van Laura Esquivel – een boeiende familiesage waar de hoofdpersoon haar emoties in haar kookkunst verwerkt en zo iedereen om haar heen op verrassende en dramatische wijze beïnvloedt. In deze coproductie met het American Ballet Theatre, treedt de Mexicaanse dirigent Alondra de la Parra ook op als muziekconsulent voor de in opdracht geschreven partituur van Talbot, en Wheeldon heeft nauw samengewerkt met Esquivel om van haar rijke en gelaagde verhaal een boeiend en meeslepend nieuw ballet te maken.