Return to Seoul Special

Return to Seoul Special

Davy Chou - Frankrijk - 2023 - 117 minuten - taal: Frans, Koreaans, Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • drugs en/of alcoholgebruik
  • grof taalgebruik

Op zondag 2 april organiseren we een speciale voorpremière van de film Return to Seoul. Aansluitend op de vertoning is er een zaalgesprek met *Hyang Schöndorff en *Freddy Pruim: zij vertellen over de zoektocht naar hun biologische ouders. Na afloop is er een meet-up in de foyer naast de filmzaal met Koreaanse snacks (op reservering per mail).

RETURN TO SEOUL

De 25-jarige Freddie, geboren in Zuid-Korea en opgegroeid in Frankrijk bij haar adoptieouders, is een zelfbewuste, opgewekte en onverzettelijke jonge vrouw op zoek naar antwoorden. Wanneer haar vlucht naar Tokio vanwege een orkaan wordt geannuleerd, besluit ze spontaan naar haar moederland te vliegen en haar biologische ouders op te sporen. De reis door een voor haar onbekend land zorgt voor prettige verrassingen en geeft haar leven onverwacht een nieuwe richting.

*Hyang Schöndorff 

Hyangs Koreaanse naam is Sung Mi-Young 미영 Ze is geboren in Jeon-Ju, Zuid-Korea in 1969. Op 9 september 1971 kwam ze naar Nederland.  Hyang is werkzaam als Adviseur informatiemanagement en trainer Zakelijk tekenen en was lang actief binnen de adoptievereniging Arierang.

Na haar afstuderen in 1996 ging zij voor het eerst terug naar Korea en kwam daar per ongeluk in een tv-show terecht waar ze een oproep kon doen om haar biologische familie te vinden. Er kwam een reactie van een familie waarvan ze jarenlang heeft gedacht dat het daadwerkelijk haar verwanten waren. In 1999 ging ze voor de tweede keer naar Korea, op rootsreis. Ze probeerde meer inzicht te krijgen in haar adoptiedossier. Dat lukte niet en ze gaf haar zoektocht op. Tot ze zelf kinderen kreeg. In 2010 schakelde Hyang het programma Spoorloos in. Door een DNA-test ontdekte ze dat ze niet verwant was aan de eerder gevonden familie. Einde verhaal, leek het. Tot er bericht kwam de Korea Social Services…

*Freddy Pruim

Freddy Pruim’s Koreaanse naam is Han Yu Geun 한유근. Hij werd in Seoel, Zuid-Korea geboren en kwam op 26 augustus 1976 aan in Nederland. Freddy is ondernemer, getrouwd en vader van drie kinderen. In augustus 2018 stuurde hij een verzoek naar Korea Social Service (KSS) om op zoek te gaan naar zijn Koreaanse ouders die al voor zijn adoptie gescheiden waren. In september 2018 ging hij voor het eerst terug naar Zuid-Korea. Zijn zoekvraag had meteen resultaat! Tijdens zijn verblijf in Seoel heeft hij zijn moeder en een aantal ooms en tantes ontmoet in het kantoor van KSS. Het jaar later, in 2019, ontmoette hij ook zijn vader en zus.

MEET-UP MET KOREAANSE SNACKS

Bij de meet-up na afloop verzorgt Myranda Hilhorst van Koreanica voor belangstellenden twee Koreaanse snacks voor €10,- per persoon. Stuur een mail naar info@focusarnhem.nl met aanmelding voor de meet-up/borrel. Vermeld daarin of je de Koreaanse snacks wil (die moeten ruim van te voren besteld worden).

Op vijfjarige leeftijd is Myranda Hilhorst vanuit Zuid-Korea geadopteerd. Uit liefhebberij, interesse vanwege haar achtergrond en bovenal omdat zij het ontzettend leuk vindt, is zij gestart met haar cateringbedrijf Koreanica. Met Koreanica wil zij meer mensen kennis laten maken met de Koreaanse keuken. Ze geeft kookworkshops, verzorgt private dinners en doet catering. Myranda Hilhorst heeft bovendien afgelopen najaar het boek ‘Wees – Moederliefde onder voorwaarden’ uitgebracht, waarin zij onder meer over haar adoptie schrijft.