Queen of Hearts: Audrey Flack

Queen of Hearts: Audrey Flack

Deborah Shaffer Rachel Reichman - VS - 2019 - 75 minuten - taal: Engels

Helaas is deze voorstelling afgelast i.v.m. de Coronacrisis. Mensen die online kaartjes hebben gekocht krijgen in de week van 23 t/m 29 maart een mail met informatie over restitutie. Heb je bij de kassa kaartjes gekocht? Stuur dan een mail naar info@focusarnhem.nl.

“Kunst is een roeping. (…) Je schildert niet zomaar voor jezelf of voor het publiek. Je schildert omdat het moet.” Aan het woord de Amerikaanse kunstenaar Audrey Flack (New York, 1931), een van de meest opmerkelijke vrouwelijke Amerikaanse kunstenaars.

Opmerkelijk omdat ze altijd een pionier is geweest; als abstract expressionist in de jaren 50, als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het fotorealisme in de jaren 70, en nu als de schepper van monumentale sculpturen.

Regisseurs Deborah Shaffer en Rachel Reichma schilderen een portret van haar: een vrouw, ze is nu 88, die nog altijd nieuwe artistieke wegen inslaat, die nog altijd experimenteert en zoekt naar nieuwe vormen en een nieuwe beeldtaal. Maar ze hebben ook oog voor haar als de worstelende moeder van een autistisch kind. Flack is een kunstenaar en een leraar, een vrouw en een moeder, maar ook een rebel en provocateur, een voorbeeld en een bron van inspiratie.