Prado Museum: a Collection of Wonders

Tickets:
Meer special Arts in Cinema

Prado Museum: a Collection of Wonders

2019 - 90 minuten

Deze film maakt deel uit van ons Arts in Cinema-programma; een reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken en vertellen je alles wat je wilt weten op een toegankelijke en onderhoudende manier.

Hoe vaak hebben we niet bij onszelf gedacht: konden musea maar praten! Deze documentaire poogt precies dat te doen: het Prado museum in Madrid voor zichzelf laten spreken.

Het museum viert in 2019 haar 200e verjaardag en verteld het verhaal over haar leven. Een spectaculaire reis in Madrid die de zes eeuwen van het bestaan van Spanje als land beslaat. Geschiedenis verteld door kunst, door de 8.000 kunstwerken in de collecties van het museum en tegelijkertijd het ontdekken van het verhaal achter elk kunstwerk. Een schilderij is canvas, kleur, materie en vorm, maar het is ook het verhaal van mannen, vrouwen, schilders en koningen, paleizen en koninginnen, welvaart en misère, lichaam en ziel.