Pluk van de Petteflet (4+)

Pluk van de Petteflet (4+)

Ben Sombogaart - Nederland - 2004 - 90 minuten - taal: Nederlands
  • alle leeftijden

Op zondag 7 oktober is er een gratis pauze-activiteit bij Pluk en de Petteflet. We gaan een heuse krullenvaar knutselen!

Ontzettend leuke en kleurrijke verfilming van Annie M.G. Schmidts beroemde boek. Pluk, een klein jongetje met een rode kraanwagen, neemt zijn intrek in het torenkamertje van de petteflet.

Ontzettend leuke en kleurrijke verfilming van Annie M.G. Schmidts beroemde boek. Pluk, een klein jongetje met een rode kraanwagen, neemt zijn intrek in het torenkamertje van de petteflet. Hij maakt kennis met de bewoners en sluit met sommigen vriendschap. Met de stampertjes bijvoorbeeld, zes ondeugende broertjes met borstelig haar, en met meneer Pen die een winkel heeft onder de Petteflet. En ook met Aagje, het keurige meisje met haar roze jurkje. Maar Aagjes moeder, mevrouw Helderder met haar enge spuitbus, vindt het maar niets dat Pluk en zijn kakkerlak Zaza in de flat wonen en ze doet er dan ook van alles aan om hem uit zijn huis te krijgen. Gelukkig wordt Pluk geholpen door Dollie de duif en haar neef Karel met de houten poot.