Openluchtcinema: Jazz on a Summer’s Day

Openluchtcinema: Jazz on a Summer’s Day

Bert Stern - VS - 2021 - 83 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands

Deze film is 11 en 29 aug te zien in onze dakzaal, in de openlucht! Bekijk het gehele dakprogramma en alle spelregels hier.

'Een van de eerste concertregistratie documentaires, gefilmd in prachtig verzadigde kleuren... Blijft heerlijk om te zien.'

NRC

Jazz on a Summer’s Day is een stijlvol en zomers verslag van het Newport Jazz Festival van 1958. Een muzikaal tijdsbeeld van een lang vervlogen Amerika.

Newport, Rhode Island is in 1958 het zomerse decor voor het jaarlijkse jazzfestival in dit kleine stadje aan de oostkust van de Verenigde Staten. Behalve een registratie van de optredens van muzikale grootheden als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry, schetst Jazz on a Summer’s Day ook een pakkend tijdsbeeld van de stijlvolle Amerikaanse fifties.

Regisseur en gelouterd fotograaf Bert Stern bracht niet alleen op intieme wijze de artiesten en hun muziek in beeld, maar filmde met dezelfde passie de bezoekers, de omgeving en toevallige passanten. Een sfeervol muzikaal verslag van een zomerse dag uit lang vervlogen tijden, volledig gerestaureerd in 4K.

Piclfilms van Focus Arnhem

Bekijk op IMDB