Openluchtcinema: The Shining

Openluchtcinema: The Shining

Stanley Kubrick - GB/VS - 1980 - 144 minuten - taal: Nederlands - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • angst
  • geweld
  • grof taalgebruik

Deze film is te zien in onze dakzaal, in de openlucht! Bekijk het hele dakprogramma en alle spelregels hier.

Een van de beste horrorfilms ooit, met een legendarische Jack Nicholson als psychotische schrijver en prachtige steadycam-opnames. We hebben het natuurlijk over Stanley Kubrick’s The Shining, in december slechts enkele keren te zien binnen onze déjà vu klassiekerreeks.

Jack Torrance (Jack Nicholson) neemt een baan aan als winterconciërge in het afgelegen Overlook Hotel in Colorado, in de hoop daar van zijn writer’s block af te komen. Hij neemt er zijn intrek samen met zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) en zijn zoon Danny (Danny Lloyd), die geplaagd wordt door paranormale visioenen.

Jack verkoopt zijn ziel in ruil voor drank in de hoop inspiratie op te doen voor zijn roman, maar blijft steken in de klassieke zin: ‘All work and no play makes Jack a dull boy’. Het schrijven wil niet vorderen en Danny’s visioenen worden verontrustender. Intussen ontdekt Jack de duistere geheimen van het hotel en verandert hij langzaam in een moordzuchtige maniak die zijn gezin doodsangsten laat uitstaan.

The Shining, tegenwoordig algemeen beschouwd als een van de beste horrorfilms ooit gemaakt, werd geregisseerd en geproduceerd door Kubrick, die ook het scenario schreef samen met Diane Johnson. De film is gebaseerd op het boek “The Shining” van Stephen King en is bekend van de prachtige steadycam-opnames in de gangen en het besneeuwde doolhof. Een geremasterde horrorklassieker in haarscherpe 4K-resolutie (40th anniversary)! De hoofdrollen worden vertolkt door Jack Nicholson in een iconische rol als Jack Torrance, Shelley Duval als Wendy Torrance, Scatman Crothers als Dick Halloran en Danny Lloyd als Danny Torrance.

Deze film is ook te zien in ons  Déja Vu klassiekerprogramma.