Openluchtcinema: Stamping Ground

Openluchtcinema: Stamping Ground

George Sluizer - Nederland - 2020 - 92 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • drugs en/of alcoholgebruik

Te zien in onze dakzaal op donderdag 23 juli om 22:30 en maandag 3 augustus om 22:15.

Bekijk alle dakfilms

Op 26, 27 en 28 juni 1970 bood het Kralingse Bos in Rotterdam ruimte aan het eerste echte Europese popfestival.

Circa honderdduizend vooral langharige liefhebbers bezochten het Holland Pop Festival dat met bands als Pink Floyd, The Byrds, Jefferson Airplane, T Rex en Santana met recht het Europese antwoord op Woodstock werd genoemd.

Naar festivals gaan mogen we deze zomer nog niet. Treur niet te hard, want Stamping Ground brengt je voor anderhalf uur terug naar 26, 27 en 28 juni 1970 toen in het Kralingse Bos in Rotterdam het Holland Pop Festival werd georganiseerd. Toegegeven, niet de meest funky naam die je kan bedenken, maar met grote acts als Pink Floyd, The Byrds, Jefferson Airplane, T Rex en Santana, was dit eerste grote popfestival op het Europese continent (circa honderdduizend vooral langharige bezoekers!) een waardig antwoord op Woodstock.

Regisseurs George Sluizer en Hans Jürgen Pohland waren ter plekke, waar zij een batterij aan jong cameratalent als Theo van de Sande en Jan de Bont aan het werk zetten. Het resultaat was een enerverende mix van registraties van optredens, dicht op de huid gefilmde artiesten, interviews met publiek, en aanstekelijke sfeerbeelden. Drie dagen ongedwongen genieten van vrijheid, blijheid, softdrugs en muziek.