Openluchtcinema: Little Miss Sunshine

Openluchtcinema: Little Miss Sunshine

Jonathan Dayton - VS - 2006 - 101 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands

De openluchtvoorstelling van 20 mei is helaas gecanceld. Herkansing in de zomervakantie!

Heerlijke Amerikaanse tragikomedie en roadmovie over de avonturen van de familie Hoover: een verzameling aandoenlijke mislukkelingen, gespeeld door Steve Carell, Toni Collette, Greg Kinnear, Paul Dano, Abigail Breslin en Alan Arkin. De perfecte film voor op ons dak, in de openlucht! Alleen te zien op vrijdag 20 mei.

Niemand van de Hoovers heeft het echt voor elkaar, al doen ze nog zo hun best. Vader Richard (Greg Kinnear) probeert wanhopig zijn ‘9-stappen plan voor succes’ te verkopen, maar zonder succes. Moeder Sheryl (Toni Collette) draag eerlijkheid hoog in het vaandel, maar stuit telkens weer op familiegeheimen, vooral van haar suïcidale homoseksuele broer Frank (Steve Carell). De zwaarmoedige zoon Dwayne heeft gezworen niet meer te praten tot hij bij de Luchtmacht kan, en de zevenjarige, iets te dikke, brildragende Olive wil graag de Little Miss Sunshine schoonheidswedstrijd winnen.

Samen met opa, een vuilgebekte hedonist die uit het bejaardentehuis is geschopt wegens drugsgebruik, stapt de familie in hun busje om de droom van Olive te verwezenlijken. De onalledaagse familiesituatie geeft heerlijke aanleidingen voor idiote situaties, waarbij de kleine Olive (Abigail Breslin) met haar ontwapenende charme de sterren van de hemel speelt.