Openluchtcinema: Knor

Openluchtcinema: Knor

Mascha Halberstad - Nederland - 2022 - 72 minuten - taal: Nederlands
  • 6 jaar en ouder
  • angst

Tot de zomervakantie vertonen we elke vrijdag om 22:22 uur een film op ons dak, in de openlucht! Op vrijdag 22 juli is Knor te zien. (Deze film draait vanaf 10 juli ook binnen in onze zalen, bekijk hier de tijden)

De eerste Nederlandse stopmotionspeelfilm ooit! Deze aandoenlijke, grappige animatiefilm van de in Arnhem woonachtige regisseur Mascha Halberstad is gebaseerd op het boek ‘De Wraak van Knor’ van Tosca Menten (‘Dummie de Mummie’).

De lovend ontvangen film ging in première tijdens het filmfestival van Berlijn in februari 2022. Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens… Geschikt voor de hele familie, vanaf 6 jaar!

Opa is van een stem voorzien door Kees Prins, Babs door Hiba Ghafry. Ook Jelka van Houten (Babs moeder), Loes Luca (Babs’ aan haar rode Canta vergroeide tante) en Alex Klaasen (hondentrainer) maken deel uit van de Nederlandse stemcast. Het scenario is geschreven door Fiona van Heemstra (‘De avonturen van Pim en Pom, Vos en Haas’).