Openluchtcinema: Druk

Openluchtcinema: Druk

Thomas Vinterberg - Denemarken - 2020 - 117 minuten - taal: Deens - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • drugs en/of alcoholgebruik
  • grof taalgebruik

Omdat beide openluchtvoorstellingen al wekenlang vol zitten, hebben we een extra voorstelling van Druk gepland op vrijdag 13 augustus om 21:55 uur. (Dit keer wel binnen) Wees er snel bij!

Winnaar van de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film! Sterke Deense tragikomedie van Thomas Vinterberg (Jagten, Festen) over vier docenten, gespeeld door onder anderen Mads Mikkelsen, die bij wijze van experiment voortaan met alcohol op voor de klas gaan staan.

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin (Mads Mikkelsen) en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven.

De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.