Openluchtcinema: De Openbaring

Openluchtcinema: De Openbaring

Chris Mitchell - Nederland - 2021 - 92 minuten - taal: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst
  • grof taalgebruik

Tot de zomervakantie vertonen we elke vrijdag om 22:22 uur een film op ons dak, in de openlucht! Op vrijdag 15 juli is De Openbaring te zien.

De coronapandemie en de lockdowns liggen inmiddels min of meer achter ons, maar de afgelopen tweeënhalf jaar hebben niemand onberoerd gelaten. Bij velen hadden de maatregelen een grote impact op de mentale gezondheid. Vooral ouderen, maar ook jongeren waren eenzaam en depressief, of hadden angstklachten. Dit gegeven vormt het uitgangspunt voor het verhaal van De Openbaring, een intens familiedrama in tijden van corona.

De overbezorgde Jacob (Victor Löw) raakt zijn baan kwijt en trekt aan het begin van de eerste coronalockdown in bij zijn alleenstaande moeder (Leny Breederveld). Hij wil haar koste wat kost beschermen tegen het virus. Beiden zijn nog in rouw na het recente overlijden van Jacobs vader. Al snel blijkt echter dat de geobsedeerde Jacob waarschijnlijk een groter gevaar voor zijn moeder is dan het virus. Terwijl zijn zus Magda (Monic Hendrickx) met lede ogen toekijkt, raakt hij onder invloed van een online complottheoreticus en draait langzaam maar zeker volledig door.

Bekijk op IMDB